Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Δύο Επιθεωρητές Υγείας κάθισαν στο εδώλιο επειδή έκαναν τη δουλειά τους!



Η προσπάθεια "κουκουλώματος" ενός σκανδάλου με προμήθειες ορθοπεδικών υλικών στο νοσκομείο Εδεσσας περιγράφηκε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκαν κατηγορούμενοι δύο Επιθεωρητές Υγείας οι οποίοι παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν την έρευνά
τους και παρέδωσαν τα αποτελέσματα τους στους προϊσταμένους τους βρέθηκαν κατηγορούμενοι και για παράβασή καθήκοντος! Ωστόσο αθωώθηκαν πανηγυρικά από το δικαστήριο καθώς διαπιστώθηκε από πλήθος εγγράφων αλλά και μαρτυριών ότι η "κωλυσιεργία" που σημειώθηκε στην συγκεκριμένη υπόθεση μόνο δική τους ευθύνη δεν ήταν.

«Είναι τραγικό να βρίσκονται αυτοί οι δύο άνθρωποι για παράβαση καθήκοντος. Ηταν οι μοναδικοί που όρθωσαν το ανάστημά τους. Αυτό δείχνει ότι το "σύστημα" λειτουργεί» κατέθεσε μεταξύ άλλων ο  Άρης Μουσιώνης ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. «Οταν άλλαξε επιθεωρητής άλλαξε και το αποτέλεσμα της έρευνας! Αυτοί οι δύο άνθρωποι κάνανε υπέροχη δουλείά» πρόσθεσε ο κ.Μουσιώνης ο οποίος τον Απρίλιο του 2012 σε συνέντευξη τύπου για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας θα διεκδικήσει την επιστροφή 1,8 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Ζηλίδης ο οποίος επίσης γνώριζε την υπόθεση καθώς διετέλεσε επίσης διοικητής της 3ης Υγεινομικής Περιφέρειας κατέθεσε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο: «Οι δύο αυτοί επιθεωρητές κάνανε πραγματικό έλεγχο. Υπήρξε προσπάθεια "απονομιμοποίησης" του πορίσματός τους προκειμένου να έρθουν κάποιοι άλλοι και να διαγράψουν τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο». Οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες του ανέφεραν ότι ολοκλήρωσαν την έρευνα τους σε χρόνο ρεκόρ αλλά τα αποτελέσματα του ελέγχου "κολλούσαν" στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π).

πηγη Αggelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)