Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ξενάγηση τουριστικών πρακτόρων στη Πέλλα



 




Τριάντα δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από την Ευρώπη και την Ασία φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν τη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για την περίοδο 2013-14 που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (familiarization trip) που πραγματοποιείται ως δράση ενός γενικευμένου και στοχευμένου προγράμματος φιλοξενίας δημοσιογράφων που απασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ, διαμορφωτών κοινής γνώμης και τουριστικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται σε στοχευόμενες αγορές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα, φιλοξενούνται δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουρισμού από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, το Καζακστάν, την Ολλανδία, την Ινδία και την Ιταλία, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται η Περιφέρεια.
Ξενάγηση στην Πέλλα
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η ομάδα του fam trip επισκέφτηκε το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας όπου τους υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης και στελέχη της Π.Ε. Πέλλας.
Εκτός από την ξενάγηση από το προσωπικό του μουσείου, οι επισκέπτες παρακολούθησαν την εμφάνιση του μικρού, χορευτικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου Πέλλας «Ανατολική Ρωμυλία». Τα παιδιά του συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές κάτι που εξέπληξε ευχάριστα την αποστολή.
Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γευτούν τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας, ειδικότερα, τα υψηλής διατροφικής αξίας φρέσκα φρούτα και να δοκιμάσουν εκλεκτά κρασιά, και άλλα προϊόντα όπως φυσικό χυμό από ρόδι, τοπικά κρασιά κλπ.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης συζήτησε αρκετή ώρα με τους φιλοξενούμενους και στην ομιλία του τόνισε την εξέχουσα μορφή του Μέγα Αλέξανδρου και το γεγονός ότι η Πέλλα αποτελεί γενέτειρά του.
Ακόμη, παρουσίασε το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας, με έμφαση στην πολιτισμική και φυσική κληρονομιά της περιοχής, τις αξιόλογες τουριστικές υποδομές και την πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων.
Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ο Θ.  Θεοδωρίδης, τόνισε την ελληνική φιλοξενία και την πολύ καλή άποψη που έχουν οι Ελληνες για τους τουρίστες που προέρχονται από Ουκρανία, Ρωσία και τις άλλες μεγάλες αγορές του εξωτερικού.
Πηγη Aggelioforos .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)