Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

«Πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer»



Σε συνέχεια των θεματικών ομιλιών για την Τρίτη Ηλικία - που υλοποιούνται από τον Δήμο Έδεσσας, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων - πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου η δεύτερη ενημερωτική ομιλία με θέμα: 
με εισηγητή τον κ. Παπαλιάγκα Βασίλειο Ειδικ. Νευρολόγο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

Ο Ειδικ. Νευρολόγος κ. Παπαλιάγκας Βασίλειος με απλή και κατανοητή  γλώσσα έκανε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την  πρόληψη και την αντιμετώπιση μίας νόσου από την οποία ασθενούν περισσότεροι από 160.000 ηλικιωμένοι στην χώρα μας. Η νόσος Alzheimer δεν επηρεάζει μόνο τον ασθενή αλλά κυρίως το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο μετά από εκπαίδευση μπορεί να εφαρμόσει πρακτικές που θα αμβλύνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της ασθένειας.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν στο προσωπικό του ΚΗΦΗ έντυπα σύντομης εξέτασης της νοητικής κατάστασης με βάση τα οποία, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν τα test στους ηλικιώμενους – ωφελούμενους της δομής.

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας – ως διοργανωτής της εκδήλωσης - θα ήθελε  να ευχαριστήσει  τον κ. Παπαλιάγκα Βασίλειο Ειδικ. Νευρολόγο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών για την αποδοχή της πρόσκλησης και την ουσιαστική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)