Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

......ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.



ΕΔΕΣΣΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ                                                                                                      
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΔΕΣΣΑΣ
 Γιάννης Σόντρας
                                                                       


Συμπολίτες και συμπολίτισσες.
Με τη καταψήφιση για δεύτερη φορά του προυπολογισμού του Δήμου, ο Δήμαρχος έχοντας απωλέσει τη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, υπέστη οδυνηρή πολιτική ήττα, αφού ουσιαστικά αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές επιλογές και ο τρόπος διοίκησης του.
Αναρωτιόμαστε πλέον, πως θα μπορέσει να λειτουργήσει και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις, στην ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, όπου, τα περιορισμένα έσοδα, η μειωμένη χρηματοδότηση των σχολείων, η κατάργηση των προνοιακών δομών, η ανάγκη στήριξης ευπαθών ομάδων  του Δήμου μας κλπ, δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες που απαιτούν συμπαγή και ισχυρή δημοτική αρχή, ικανή να τα διαχειριστεί.
Φυσικά η καταψήφιση του προυπολογισμού και από σημαίνοντες δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, για όσους παρακολουθούν τη συμπεριφορά και τις επιλογές της δημοτικής αρχής, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη.
Από τις πρώτες μέρες κιόλας η δημοτική αρχή απέδειξε την ανεπάρκεια της, υποτίμησε τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων και του δημοτικού συμβουλίου, προσπάθησε να επιβεβαιωθεί μέσα από συναλλαγές και εξυπηρετήσεις  συμφερόντων, επιδεικνύοντας αλαζονεία, γεγονός που τελικά οδήγησε σε αυτό το οριακό σημείο τα γεγονότα και τη καταψήφιση του προυπολογισμού για πρώτη φορά από το 1966.
Λογική συνέπεια όλων αυτών, είναι η διάχυτη ανησυχία και ο προβληματισμός, που μας διακατέχει όλους.
Προκειμένου να βγούμε από την αδιέξοδη συμπεριφορά του κ. Γιάννου και επειδή η υπευθυνότητα πάντα χαρακτηρίζει τις επιλογές και τη στάση μας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα, ΕΓΓΥΟΜΑΣΤΕ  την ομαλή λειτουργία του Δήμου.
Υπηρεσίες και εργαζόμενοι του Δήμου, δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Για μας δεν ήταν ποτέ λάφυρο ο Δήμος και δεν μπορούμε τον διασυρμό του για μικροπολιτικούς σκοπούς.
Έτσι εννοούμε τη σχέση μας, μαζί σας........ ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.



                                                                                                                    Ο Επικεφαλής  της Παράταξης
                                                                                                                           ΣΟΝΤΡΑΣ ΙΩΑΝ

1 σχόλιο:

  1. κοιτα ποιός μιλάει. ή δεν καταλαβαίνει ή μας κάνει τον γκαγκά. Αυτή κύριε πρώην είναι η δική σου πολιτική που ο νύν εφάρμοσε και θέλησε να συνεχίσει. Τους ειδικούς συνεργάτες-κομματόγατους και του αποφασίζω και διατάσσω, καταδίκασαν οι σύμβουλοι του νυν. Αλλά εσύ που εγγυάσαι (αέρα κοπανιστό) γιατί δεν ψήφισες τον προυπολογισμό καταψηφίζοντας μόνο τα σημεία που ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης έτσι ώστε η εγγύηση να έχει και αξία για τους πολίτες; ΄Οσο και να θες να εκμεταλλευτείς την κατάσταση δεν σε παίρνει. Ένα μοναστήρι ίσως θα ήταν η καλύτερη σου επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)