Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ της ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ








     Τιμώντας τα 40 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα, η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας                      ( Ο.Γ.Ε.) πραγματοποίησε τη δική της εκδήλωση, μαζί με τα παιδιά της πόλης, στο Πνευματικό                 Κέντρο Γιαννιτσών το Σάββατο 16 Νοέμβρη.


     Προβλήθηκε βίντεο σχετικό με την εξέγερση, υπήρχε έκθεση φωτογραφίας, ακούστηκαν τρα- γούδια, ενώ ξεχωριστό ήταν το θεατρικό δρώμενο από τα ίδια τα παιδιά.

     Για τη σημασία της αντιδικτατορικής πάλης μίλησε η Παρασκευοπούλου Ευγενία, μέλος του                  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, που τόνισε ανάμεσα σε άλλα :

     «Βγάζοντας ουσιαστικά συμπεράσματα από τους τότε ηρωικούς αγώνες των φοιτητών, της  νεολαίας και του λαού μας ενάντια στη ξενοκίνητη δικτατορία, καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να μένουμε θεατές στη σημερινή καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων.
      Χρειάζεται - βαδίζοντας πραγματικά στο δρόμο που άνοιξε το Πολυτεχνείο - να παλεύουμε καθημερινά για τα δικαιώματά μας, για να βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές πολιτικές, που με μνη-          μόνια ή χωρίς αυτά, θέλουν να έχουν υποζύγιο το λαό σε όφελος των λίγων.
       Τιμούμε εκείνον τον ηρωικό ξεσηκωμό της νεολαίας & του λαού μας ενάντια στη δικτατορία, πρωτοστατώντας σήμερα με αυτοθυσία και ηρωισμό στους αγώνες για τα λαϊκά δικαιώματα. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους σημερινούς αγώνες», κατέληξε στην ομιλία της η Παρασκευοπούλου Ευγενία από το Δ.Σ. της Ο.Γ.Ε.

   
                                                          Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της Ο.Γ.Ε.
                                                          Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 6978921885, 6936116086


        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)