Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Γαλάζιος «εμφύλιος» στην Αλμωπία




 
Ο «γαλάζιος εμφύλιος» που υποβόσκει στην Αλμωπία ,φαίνεται πως αρχίζει να φουντώνει ξανά , εν΄όψει των ερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών .
Η επιτάχυνση φέρεται να οφείλεται και στο λάδι που ρίχνει «νεόκοπος» βουλευτής ο οποίος θέλει να εισχωρήσει παντού και να αλώσει τα πάντα , εκμεταλλευόμενος την «έξωθεν καλή μαρτυρία» των σχέσεών του με τον πρωθυπουργό.  Δίνει μάλιστα την εντύπωση ότι , όταν χρειάζεται , κάνει επίδειξη ισχύος  με την επιβολή των θέσεών του και των επιλογών του , στέλνοντας  αντίστοιχα έμμεσα μηνύματα προς το εσωτερικό της του τοπικού αλλά στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.
Τελευταία τέτοια κίνηση , ο ορισμός προσώπου σε δημόσιο αξίωμα που προκάλεσε  «εκρήξεις»  σε άλλες «τάσεις» του κόμματος. Μάλιστα άρχισαν χτυπήματα κάτω από την μέση που δεν αποκλείεται να ανακατέψουν και «προσωπικά» των εμπλεκόμενων. ΄Ηδη «άσπονδοι φίλοι» φέρονται να ετοιμάζουν φιρμάνια προς τον πρωθυπουργό ,θέτοντας ζητήματα νομιμότητας , αλλά και ηθικής τάξης, όπως οι ίδιοι πιστεύουν.
Δεν αποκλείεται όμως οι τόνοι να πέσουν με εκατέρωθεν μοίρασμα της πίττας. Έτσι οι αρχικές αντιδράσεις μετριάστηκαν , καθώς έρχονται εκλογές στους Δήμους και την περιφέρεια. Έτσι μπορούν να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίες οι πυκνές επιθέσεις κατά του Θ. Θεοδωρίδη με συγκεκριμένο τρόπο , προκειμένου να τον θέσουν εκτός μάχης. Συντονιστής της όλης επιχείρησης φέρεται ο συγκεκριμένος βουλευτή (δύσκολο βέβαια να αποδειχθεί , γιατί υπάρχουν και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα, που μπορεί σε ένα ποσοστό να οφείλονται και οι πληροφορίες που διαρρέουν) , ο οποίος επιθυμεί  και πλήρη υποστήριξη προς συγκεκριμένο υποψήφιο για τον Δήμο , ώστε στην συνέχεια να μπορεί και ο ίδιος να αποκομίσει τα δικά του πολιτικά οφέλη.
Το παιχνίδι φαίνεται να έχει πέσει στην αντίληψη των άλλων βουλευτών αλλά και άλλων φιλόδοξων  για τις ερχόμενες εκλογές και περιμένουν πλέον με το δάχτυλο στη σκανδάλη.
Από την άλλη μερίδα στελεχών , αλλά και ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας , παρακολουθεί μάλλον προβληματισμένη, με τον νέο τρόπο διανομής των φέουδων  και της εκμετάλλευσης του κόμματος μόνο προς όφελος συγκεκριμένων προσώπων .  

1 σχόλιο:

(3)