Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δεν φτάνει που δεν έκαναν καλά την δουλειά τους όταν ήταν στα αξιώματα του Συνδέσμου Καθαριότητας ,ζητάν και τα ρέστα.

Τους ...φταίει ο επίτροπος που έκανε σωστά την δουλειά του
 και  δεν  έκανε ..."γαργάρα" τους καταλογισμούς

Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση οδήγησαν πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Καθαριότητας Αλμωπίας, στην αρχή της λειτουργίας τους , πριν από αρκετά χρόνια, σε βάρος του τότε επιτρόπου και νυν Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αλμωπίας Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε η συνάντηση που είχε ζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πέτρος Ζέρζης , μετά από παράπονα πού είχαν γίνει, μεταξύ των ενδιαφερομένων και του Γενικού Γραμματέα. Κάτι που είχε αποδεχτεί ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης, μόνο που έγινε με πολύ καθυστέρηση. Μάλιστα χωρίς να κληθεί  στοιχειωδώς και η αντιπολίτευση για να έχει άμεση άποψη των όσων θα συζητούσαν .  Μάλιστα η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών , μακριά από τον Τύπο , για να μην μάθουν οι πολίτες της Αλμωπίας το περιεχόμενό της.
Και αυτό μετά από απαίτηση ενός από αυτούς που είχαν διατελέσει πρόεδροι στον Σύνδεσμο καθαριότητας. Ο Δήμος όμως είναι υποχρεωμένος να εκδώσει δελτίο τύπου και να ενημερώσει τι έγινε , διότι ήδη κυκλοφορούν έντονα φήμες συγκάλυψης, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον αδιανόητο και δεν έχει καμία βάση.
Σύμφωνα με μέλος της τότε διοίκησης , οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τους τότε προέδρους και ιδίως τον έναν από αυτούς που θέλει  μάλιστα από βίτσιο και καπρίτσιο να γίνει Δήμαρχος. Αντί να επιρρίπτουν ευθύνες στον τότε επίτροπο , που κατά τους ελέγχους διαπίστωσε δαπάνες οι οποίες δεν ήταν νόμιμες και της καταλόγισε , έπρεπε να γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας στο πόστο που είχαν αναλάβει ,αφού πληρωνόντουσαν αδρά .Αντί  να διοικούν όμως συνετά και σύμφωνα με τους νόμους , έδωσαν την εντύπωση ,ότι μάλλον τους ενδιέφερε η λεζάντα και ο τίτλος του προέδρου.
Το αποτέλεσμα ήταν μετά τους ελέγχους να αποδοθούν ευθύνες και να  γίνουν καταλογισμοί.  Μόνο που κάποιοι χωρίς να έχουν απολαβές να καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.  Ενώ οι «ατσαλάκωτοι» έπεσαν πιο μαλακά.   Και το χειρότερο , σύμφωνα πάντα με το ίδιο πρώην μέλος, είναι , ότι οι πλουσιοπάροχα  τότε αμειβόμενοι, που  και σήμερα δηλώνουν ότι δεν έχουν και ιδιαίτερη οικονομική ανάγκη, ζήτησαν χρηματική  συμμετοχή από τα υπόλοιπα μέλη της τότε διοίκησης, αντί να αναλάβουν την ευθύνη  και να πληρώσουν τουλάχιστον τον δικηγόρο  που τους εκπροσωπεί στην προσφυγή τους στο ελεγκτικό συνέδριο και η οποία είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί στις 26 Νοεμβρίου.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ

Στη συνάντηση που έγινε τη Τετάρτη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επιχείρησαν με φραστικές επιθέσεις να τρομοκρατήσουν και να απειλήσουν εμμέσως πλην σαφώς τον τότε επίτροπο . Μάλιστα ένας από τους «εμπλεκόμενους» φέρεται να του είπε ότι μπορούσε να τα κάνει όλα «γαργάρα» και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Από την όλη διαδικασία πρόεκυψε ότι  οι χειρισμοί των τότε υπεύθυνων  περιείχαν πολλά λάθη . Εκ των υστέρων και μετά τους καταλογισμούς, οι κύριοι υπαίτιοι και υπεύθυνοι αναζητούν άλλοθι  και δικαιολογίες για τις ευθύνες τους . Έστω και τώρα όμως , στο ηθικό κομμάτι , οφείλουν να αναλάβουν να πληρώσουν οι ίδιοι όλους τους καταλογισμούς και να μην επιρρίπτουν ευθύνες στα όργανα της πολιτείας  που έκαναν σωστά την δουλειά τους. Αυτό επισημαίνει ,χαρακτηριστικά ένα από τα πρώην μέλη της τότε διοίκησης που συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση. Μάλιστα εξέφρασε και την λύπη του , γιατί σύρθηκαν σε μια πρωτόγνωρη απόφαση φασισμού και ολοκληρωτισμού να ψηφίσουν κατά της παραμονής δημοσιογράφου που ήταν παρόν στην συνάντηση.
«  Οι  πραγματικοί υπεύθυνοι , είχαν κάθε λόγο να ενοχλούνται από την παρουσία δημοσιογράφου. Εμείς οι υπόλοιποι , καμία. Κρίμα που παρασυρθήκαμε. Κρίμα που βάλαμε αυτογκόλ στον εαυτό μας και στη Δημοκρατία. Τι να πω.  Ίσως φταίει η κακιά  και απρόσμενη
 στιγμή … »τονίζει χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)