Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στον ανακριτή για κακούργημα ο πρώην Δήμαρχος Εξαπλατάνου Σταύρος Τουφεγγόπουλος για τις"ασφαλτοστώσεις"




 


Γράφει ο Παράσχος Τσάνταλης

  
Συνεχίζεται η διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των πεπραγμένων του τέως Δημάρχου Εξαπλατάνου Στ. Τουφεγγόπουλου.

Μετά τις υποθέσεις για τους ΧΑΔΑ, τις χαλικοστρώσεις, τις εικονικές αναθέσεις έργων και προμηθειών έφθασε η ώρα της αναζήτησης ευθυνών για τις ποινικές ευθύνες που αφορούν το έργο «ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ».
Η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει από το τέλος του έτους 2008 με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς μου προς τον Εισαγγελέα της Έδεσσας.
Μετά το πρώτο στάδιο των ανακρίσεων η δικογραφία μπήκε στο αρχείο με διάταξη της τότε αντιεισαγγελέα Έδεσσας η οποία είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες κατά των υπευθύνων.
Στη συνέχεια όμως διενεργήθηκε έλεγχος από το ΣΔΟΕ στην εταιρεία στην οποία είχε ανατεθεί το έργο και διαπιστώθηκε ότι στα βιβλία της δεν ήταν καταχωρημένες οι εργασίες τις οποίες δήθεν εκτέλεσε και τις οποίες βεβαίωσε η τότε επιτροπή παραλαβής του έργου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, με απόφαση του εισαγγελέα Έδεσσας η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο και διατάχθηκε νέα έρευνα, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο τέως Δήμαρχος Εξαπλατάνου παραπέμπεται στον ανακριτή Έδεσσας για την διεξαγωγή κύριας ανάκρισης για ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν το παραπάνω έργο.
Επίσης, με απόφαση του εισαγγελέα Έδεσσας, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία για το ίδιο έργο και ήδη παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας στις 22/1/2014, τρεις υπάλληλοι της ΤΥΔΚ Ν. Πέλλας και ένας δημοτικός σύμβουλος της τότε πλειοψηφίας του Δήμου Εξαπλατάνου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι ως μέλη της επιτροπής παραλαβής του έργου «ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ» ως επιβλέπων μηχανικός και σύμβουλος παραλαβής, ενώ αρχικά υπέγραψαν πρωτόκολλο παραλαβής του έργου, στο οποίο αναγραφόταν ότι το έργο εκτελέστηκε στα Δ.Δ. Ίδας, Φούστανης, Φιλώτειας  και Νότιας, στη συνέχεια υπέγραψαν νέο πρωτόκολλο παραλαβής, το οποίο ανέφερε ότι οι εργασίες εκτελέστηκαν στα Δ.Δ. Μηλιάς, Ριζοχωρίου, Προδρόμου και Θεοδωρακίου!!!
Μάλιστα ο σύμβουλος παραλαβής υπέγραψε το πρωτόκολλο με επιφύλαξη γιατί δεν ήταν παρών στην κατασκευή του έργου!!!
Κατηγορούνται ακόμη, ότι βεβαίωσαν ψευδώς ότι εκτελέστηκαν οι εργασίες που προέβλεπε η μελέτη ενώ στην πραγματικότητα οι εργασίες δεν είχαν εκτελεσθεί.
Αυτή η απίστευτη αντιφατικότητα σε επίσημα έγγραφα όπως τα πρωτόκολλα παραλαβής, τα οποία μάλιστα είναι απαραίτητα για να εκδοθούν τα εντάλματα πληρωμής, αποδεικνύει κατά πόσο εκτελέσθηκε το έργο ή όχι….
Με το ίδιο κατηγορητήριο παραπέμπεται να δικαστεί και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που υποτίθεται ότι κατασκεύασε το έργο, κατηγορούμενος ότι συνυπέγραψε το πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου επιβεβαιώνοντας ψευδώς ότι οι εργασίες είχαν δήθεν εκτελεσθεί.
Η εξέλιξη της υπόθεσης  «δικαιώνει απόλυτα την προσπάθεια την δική μου, των δημοτικών συμβούλων και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων του τότε δημοτικού συνδυασμού   ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» για την ανάδειξη της αλήθειας για τα έργα και τις ημέρες του Στ. Τουφεγγόπουλου στον Δήμο Εξαπλατάνου, παρά την προσπάθεια του για την συγκάλυψη των ανομιών του και παρά την επιστράτευση κάθε ψεύδους εκ μέρους του, ενώπιον μάλιστα και των δικαστικών αρχών!!! Έφθασε στο σημείο μάλιστα να καταθέσει ψευδώς (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά) ότι το ΣΔΟΕ δήθεν εξέτασε ως μάρτυρες μόνο έναν δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του και τέσσερις της δικής μου παράταξης, ενώ η αλήθεια είναι ότι το ΣΔΟΕ εξέτασε από την παράταξή μου μόνο τον Πρόεδρο του ΔΔ Νερόμυλου ( Ευστράτιο Νύχτα) και έναν τοπικό σύμβουλο (τον Γεώργιο Γεωργίου) του ΔΔ Θεοδωρακίου. Ενώ οι άλλοι τέσσερις ήταν σύμβουλοι της παράταξης του Τουφεγγόπουλου (ο Αθανάσιος Τσιώνης πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, Ο Αλεξόγλου Βασίλειος αντιδήμαρχος έργων, ο Αζναουρίδης Ιωάννης πρόεδρος ΔΔ Μηλιάς και ο Σουγγαρης Πέτρος ΔΔ Θεοδωρακίου). 

Επι της ουσίας, οι ίδιοι οι σύμβουλοι της παράταξής του (Τσιώνης, Αλεξόγλου, Αζναουρίδης) τον διαψεύδουν, αφού κατέθεσαν στον ΣΔΟΕ ότι το έργο δεν εκτελέσθηκε παρά μόνο στα χαρτιά (ο δε Σουγγαρης «ευτυχώς» που πήρε στα χέρια του από τον Δήμαρχο  τα τοπογραφικά και κατάλαβε ότι οι δρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν στο χωριό του!!!!) Τι να πει κανείς;;;;;!!!!
Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια για την ανάδειξη της αλήθειας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους!

Παράσχος Τσάνταλης


Υ.Γ. Κύριε Τουφεγγόπουλε είναι πολλά τα ψέματα, τα σκάνδαλα και οι προκλήσεις, που μας έχουν φέρει στα όρια μας. Ο δικαιολογημένος θυμός πυροδοτείται ασφαλώς αλύπητα από το θράσος και την αμετροέπεια        λόγων και έργων.
Να δούμε επιτέλους αυτή η αποθήκη με τα ψέματα πότε θα αδειάσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)