Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.» στα Γιαννιτσά της ΠΕ Πέλλας.



 
Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.»-(ΕΛ.ΥΦ.), της οικογενείας Ακκά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συγκαταλέγονταν στις τρεις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής denim στην Ευρώπη και η μοναδική του κλάδου στην Ελλάδα.

Το εργοστάσιο βρίσκεται σε λειτουργία τα τελευταία 30 χρόνια και πλέον, με εκατοντάδες εργαζόμενους. Μάλιστα, μέχρι πριν από δέκα χρόνια περίπου, στο εργοστάσιο λειτουργούσαν και οι τρεις βάρδιες σε πλήρη παραγωγή και παρουσίαζε τεράστια κέρδη.
Σήμερα, οι 182 εναπομείναντες εργάτες της «ΕΛ.ΥΦ.»  βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του έτους, εκτός κάποιων έναντι που έχουν λάβει τον Μάρτη, τον Ιούλη, και στις αρχές Σεπτέμβρη.
Οι εργαζόμενοι, έχοντας πλέον εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους, βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Να σημειώσουμε ότι εδώ και ένα μήνα περίπου υπολειτουργεί και το εργοστάσιο της  «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.» στην ΠΕ Κιλκίς.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·        Την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.» στα Γιαννιτσά της ΠΕ Πέλλας;
·        Τη διασφάλιση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση;


Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)