Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ο γιορτασμός της απελευθέρωσης της Αριδαίας



Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα  θα γίνει ο γιορτασμός για την 101η  επέτειο απελευθέρωσης της Αριδαίας την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. Στο μεταξύ σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:






1-2-3-4 Νοεμβρίου 2013

Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών της πόλης

1η Νοεμβρίου (Παρασκευή)

Γενικός Σημαιοστολισμός

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου κλπ

Ώρα 11.00

Κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο των Πεσόντων της πόλης από μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Αριδαίας και του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Αριδαίας. Κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα Αγγ. Γάτσου από μαθητές του 1ου Γυμνασίου, του Ειδικού Σχολείου και τους Προσκόπους Αριδαίας.

Κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Εκπαιδευτικού στην Εθνική Αντίσταση από μαθητές του 2ου Γυμνασίου, του 1ου & 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Αγ. Νικάνδρου από μαθητές του 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου.

3η Νοεμβρίου 2013 (Κυριακή)

Ώρα 17.00
Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία Εικόνας στον Ιερό Ναό Αγ. Νικάνδρου & Ιωαννικίου με τη συμμετοχή λοιπών αρχιερέων και των λειψάνων των Αγίων.

4η Νοεμβρίου 2013 (Δευτέρα)

Ώρα 07.30-10.30: Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Επίσημη Δοξολογία της Επετείου της Απελευθέρωσης της Αριδαίας.
Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ώρα 10.30: Επίσημη Πολυαρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Νικάνδρου & Ιωαννικίου.
Ώρα 10.45: Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Μαντά Αριάδνη, εκπειδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στο προαύλιο του Ιερού Ναού και κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων από τους κυρίους:

Δήμαρχο Αλμωπίας, Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας, Διοικητή Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας, Αστυνομικό Διευθυντή ΠΕ Πέλλας, Διοικητή ΠΥ Αριδαίας, Εκπρόσωπο Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πέλλας, Εκπρόσωπο Εφέδρων Αξιωματικών, Πρόεδρο Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, Εκπρόσωπο Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου 1974, Εκπρόσωπο των Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Εκπρόσωπο Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων.

- Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ώρα 11.45: Παρέλαση των αναπήρων, τραυματιών, θυμάτων πολέμου, προσκόπων και εκπροσώπων όλων των σχολικών μονάδων και των συλλόγων Αλμωπίας.

Ώρα 18.00: Υποστολή της Σημαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)