Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η Ανευθυνότητα της Ευθύνης


Άρθρο του Παράσχου Τσάνταλη

Στις 26 Νοεμβρίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο θα κριθεί στο ανώτατο βαθμό το θέμα της καταβολής στο Δήμο Αλμωπίας 588.000€. Ποσό τεράστιο για τα οικονομικά του Δήμου, δεδομένης μάλιστα και της οικονομικής στενότητας και δυσπραγίας που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Πρόκειται για ποσά που καταλογίστηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές στου πρώην Δημάρχους του Δήμου Εξαπλατάνου (ήτοι 468.00€ στον κ. Παλίκογλου και 120.000€ στον κ. Τουφεγγόπουλο).
Η απόφαση του ελεγκτικού Συνεδρίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τα οικονομικά του Δήμου μας, γιατί σε περίπτωση που επικυρωθεί ο ως άνω καταλογισμός οι προαναφερθέντες κύριοι θα πρέπει να καταβάλλουν στα ταμεία του Δήμου 588.000€!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητιόταν το άνοιγμα των κωδικών για βεβαίωση των καταλογισμών η αντιπολίτευση του Δήμου επέλεξε την απουσία. Δηλαδή για να το πούμε πιο καθαρά οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντί να είναι παρόντες και να είναι αυτοί που θα πιέζουν τη δημοτική αρχή να πράξει τα δέοντα για να επιστρέψουν τα νομίμως καταλογισθέντα ποσά στα ταμεία του Δήμου άρα στους ίδιους τους Δημότες εκείνοι απουσίαζαν, προφανώς πουλώντας εκδούλευση στους πρώην Δημάρχους.
Τώρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κλήθηκε να χορηγήσει πληρεξουσιότητα σε δικηγόρο, προκειμένου να παρασταθεί ως εκπρόσωπος του Δήμου στην εξέταση της υπόθεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών!
Στην εν λόγω συνεδρίαση που έλαβε χώρα 18.11.2013 δεν προσήλθαν και έλαμψαν δια της απουσίας τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Νικόλαος Αποστολίδης, Μαρτίνα Ζιάκα και Αναστάσιος Τσαβδάρης. Οπότε εύλογο είναι να αναρωτηθεί κανείς: Μήπως για να μη στεναχωρήσουν τους φίλους τους και να μην συμμετέχουν με την παρουσία και την ψήφο τους σε μια υπόθεση Κάθαρσης και Απονομής δικαιοσύνης που θα εξασφαλίσει στο Δήμο περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ με το οποίο μπορεί να προσφερθούν υπηρεσίες στους δημότες μας. Η κάθε κοινωνία είναι μικρογραφία της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Και δυστυχώς ακόμα και αυτή τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες, όπως και οι δημότες του Δήμου Αλμωπίας, υποφέρουν από επιλογές των πολιτικών ηγεσιών, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους δε βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
ΚΡΙΜΑ!!!
Παράσχος Τσάνταλης


11 σχόλια:

  1. ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ .. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ Κ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exeis katantisei grafikos tsantalako...me ta kotopoula kai tis mprizoles pou kernas den pernontai oi ekloges....dimarxos den tha gineis POTE!!!!ipotimas ti noimosini tou kosmou otan pisteueis oti me ta lefta mporei na agoraseis ta panta...to na kaneis mia filanthropia i mia prosfora se ena sillogo einai thema koultouras kai to kanoun para poli sunathropoi mas kai malista apo to isterima tous kai einai pio simantiko...exeis meinei polla xronia piso...zeis se alli pragmatikotita...exeis apomonothei apo ton kosmo kai oi monoi <> sou einai autoi pou perimenoun kati apo sena...psaksou ligo bathitera tora pou perasan ta xronia sou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ίδιοι και οι ίδιοι ΓΝΩΣΤΟΙ.. + ΤΟΝ ΖΕΡΖΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ , ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ !!
    ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΣΧΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!! Βρέθηκε ένας άνθρωπος να πολεμήσει την σαπίλα!! ΚΑΙ ΝΑΙ !!! εννοώ τον κ. Τσάνταλη!! και αντί να τον στηρίξουμε...τον πολεμάμε !! δεν ξέρω τι περιμένουμε ακόμη από τους κλέφτες που μας διοικούσαν!! και προσπαθούμε να μη τους στεναχωρήσουμε!! ή έχουμε λερωμένη κάποιοι από μας την φωλιά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Τσάνταλη κάποτε είχε γράψει ο Απόστολος Δοξιάδης ένα άθρο στο οποίο καλούσε τον
    Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να κάνει ένα (party) εμείς εδω το λέμε κόμμα,
    και εξηγούσε γιατί αυτός και όχι κάποιος άλλος ή ο ίδιος ο Δοξιάδης .
    Ο κυριότερος λόγος ήταν οτι μόνον ο Μπουτάρης θα μπορούσε να συγκεντρώσει πολλές υγιείς πολιτικές δυνάμεις γύρω του καθώς και καθαρές και ισχυρές προσωπικότητες.
    Επειδή πιστεύω πως έχετε την δυνατότητα αλλά κυρίως το σθένος να κάνετε και εσείς ένα (party) για το καλό της ΑΛΜΠΩΠΙΑΣ ,του τόπου μας.
    Σας καλώ κύριε Τσάνταλη ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με εσενα παπαγαλε δεν φτανει ουτε ως την θηριοπετρα για χαζο τον εχεις;ασε που με την υενα που εχει διπλα του δεν πλησιαζει ουτε ακριδα κοντα του.

      Διαγραφή
  6. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Ο 11:57
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΛΜΩΠΙΑ , ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΑΡΑΣΧΟ, Ο ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο παρπαγαλος του τσαντα λουκ φωναζει διαρκος να κατευει υποψηφιος δημαρχος ομως αυτος δεν μπορει γιατι ξερει οτι ο κοσμος θα του χαρισει αντηλιακο για τροπικο μαυρισμα.ετσι αρκείτε ο πριοναρχης στο να του φταινε ολοι .ο του φεκοπουλος, ο ζερζης
    ο παλικογλου οχι ομως ο μπινος .τι παραξενοι ερωτες ειναι αυτοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ,
    ΤΑ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΑ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ Ή ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΡΗΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Κ.Α.Π.Η. Ή ΛΕΣΧΕΣ ΤΣΑΓΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειλικρινα αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον να περνουμε αυτα που γραφονται σε αυτο το αρθρο κ να τα κανουμε πολιτικη αντιπαραθεση !!! την στιγμη που τα παιδια μας κρυωνουν στα σχολεια τους ,τα αυτοκινητα μας εχουν γινει καρα απο τις τρυπες στους δρομους ,οι δημοτες αγοραζουν τις λαμπες για να παει το γερανακι του Δημου να τις αντικαταστησει κ γενικα ο Δημος υπολειτουργει λογω οικονομικης στενοτητας αδιαφορω για τις προσωπικες η επαγγελματικες σχεσεις που εχουν οι αρμοδιοι με τους κατηγορουμενους . τα λεφτα στο Ταμειο Δημαρχε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''File'' 6.31 to filos se eisagwgika giati an8rwpoi san esena den exoun filous para mono summaxous.
    Twra gia to poios prospa8ei me ta lefta na kerdisei to kosmo h kalutera na eksagorasei to kosmo einai polu aplo na to katalaveis koita guro sou kai 8a deis tous ''filous'' sou pou upostorizeis.
    Telos gia to ti exei kanei o K. Tsantalhs gia ton topo tou pou toso agapaei mporeis apla na vgeis mia volta ston prwhn kai na to diapstwseis, kai epeidh mporei na eisai toso anideos kai na mhn ksereis 8a sou elega na peraseis apo to lukeio tou eksaplatanou alla kai apo ta xwria tou gia na deis ti exei kanei. Twra an esu 8ewreis usterhma ta lefta pou mas exoun klepsei ''ta filarakia'' sou hr8e h wra na ksupnhseis opws ksupnhsame kai emeis... KALHMERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)