Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Σύσκεψη εργασίας στην Π.Ε. Πέλλας για τον συντονισμό των διαδικασιών επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες





Συνάντηση εργασίας για τον καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πραγματοποιήθηκε
τη Δευτέρα,με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, της Διευθύντριας Υγείας-Κοινωνικής Πρόνοιας κας Ελένης Καραντώνη, του Διευθυντή του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα» κ. Λάζαρου Σιάντση, εκπροσώπων της ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και υπηρεσιακών στελεχών. Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγες ημέρες από το ΥΠΕΚΑ αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπών σε κάθε Δήμο, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΔΕΗ, εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ και εκπροσώπων των Κοινωνικών Δομών των Δήμων και των Περιφερειών. Σκοπός των επιτροπών αυτών, είναι να επιλαμβάνονται όλων των θεμάτων έκτακτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με τη ΔΕΗ και τα οποία θα επιλύονται άμεσα και σε τοπικό επίπεδο.

Με βάση την συγκεκριμένη απόφαση οι Δήμοι θα πρέπει να στείλουν το ταχύτερο δυνατό στις συγκεκριμένες Επιτροπές καταστάσεις με τα ονόματα ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στους οποίους υπήρξε διακοπή στην παροχή ρεύματος της οικίας τους, προκειμένου να δρομολογείται η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντίστοιχες καταστάσεις έχουν ζητηθεί επίσης από την Εκκλησία και άλλες κοινωνικές δομές ώστε να υπάρξει επανασύνδεση ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά που χρήζουν υποστήριξης και για τα οποία έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεδρίασε η Επιτροπή για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος και έχει γίνει ήδη η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιπτώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος παρακαλούνται να απευθύνονται στους Δήμους της περιοχής τους ώστε να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει και με τη μεσολάβηση γειτόνων ή άλλων ατόμων που γνωρίζουν ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη υποστήριξης για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε μήνυμά του αναφέρει: «Η πολιτεία με την πρόσφατη απόφασή της δείχνει ότι ενδιαφέρεται για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και λαμβάνει κάποια μέτρα υποστήριξης και προστασίας τους. Καθώς υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που απαιτείται να ολοκληρωθούν, είναι σημαντικό να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιουργήσαμε στην Πέλλα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο προσφοράς για τους συνανθρώπους μας. Με τη συμμετοχή και, κυρίως, με την κινητοποίηση όλων μας μπορεί να προσφέρει περισσότερα».

                                                                                                                                                                -Τέλος-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)