Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τελεσίγραφο για τον ΧΥΤΑ Αλμωπίας


ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΠΟΥ  ΤΟΝΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ


Την συμμόρφωση του εργολάβου στις συμβατικές του υποχρεώσεις  στον ΧΥΤΑ καλεί με ειδική πρόσκληση ο Δήμος Αλμωπίας. Σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται να προχωρήσει  στην καταγγελία της σύμβασης και να προχωρήσει στην αυτοδιαχείριση αν είναι εφικτό, ή στην απ ευθείας ανάθεση της διαχείρισης μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ αποτέλεσε και πεδίο αντιπαράθεσης και σκληρών χαρακτηρισμών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρώην Δήμαρχος Πέτρος Ζέρζης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Δημάρχου Δημήτρη Πασόη , επιρρίπτοντας του ευθύνες , επειδή δεν μπορεί να επιβιώσει κανένας πρόεδρος  στον Σύνδεσμο καθαριότητας που έχει και την ευθύνη του ΧΥΤΑ. Χαρακτήρισε το φαινόμενο , πανελλήνια πρωτοπορία ,ενώ αποκάλεσε τον Δήμαρχο επικίνδυνο για αυτό. Εμμέσως δε πλην σαφώς κάλεσε τους συμβούλους του δημάρχου να άρουν την εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. Επικίνδυνο τον χαρακτήρισε και για το γεγονός ότι άλλα έλεγε παλαιότερα για την λειτουργία του ΧΥΤΑ , δίνοντας   δημόσια τα εύσημα στον τότε πρόεδρο Κώστα Ζαχαριάδη και άλλα λέει σήμερα.
Οι απαντήσεις που πήρε από τον Δήμαρχο Δ. Πασόη , αλλά και από τον Νίκο Παρούτογλου ήταν πολύ πιο ήπιες και περιέγραφαν την πραγματικότητα, Του υπενθύμισαν ότι ,άλλες ήταν οι οικονομικές συνθήκες την εποχή του και άλλες σήμερα. Σε συνδυασμό δε με τα τεράστια χρέη που παρέλαβαν η κατάσταση είναι σχεδόν αδιέξοδη και το γνωρίζει. Όπως γνωρίζει ότι μεγάλη ευθύνη φέρει και ο ίδιος με τα χρέη που άφησε.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πέτρος Τζέκος , ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Ταγκαλίδης, και τα μέλη του Δ.Σ.  Δέσποινα Καλδερεμτζή ,Νίκος Παρούτογλου και Γιάννης Ιωαννίδης ,επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου τις μέρες αυτές ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος , αλλά και να βρεθεί κάποια άκρη. Παράλληλα με τις σκληρές δημόσιες κριτικές , όπως αυτή του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη και τους συνεχείς ελέγχους  από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η Διοίκηση ενδιαφέρεται για την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ.


 Σε συνεργασία με τον δικηγόρο προχώρησαν στην σύνταξη και αποστολή της παρακάτω ειδικής πρόσκλησης.



Προς:   
Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΕΡΓΑΣΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., η οποία εδρεύει στην Σκύδρα 7ο χιλ. Έδεσσας – Θεσσαλονίκης και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Κοινοποιούμενη προς:
Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
(άρθρου 33 του Νόμου 3316/2005)

Της Διευθύνουσας Υπηρεσίας «Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αλμωπίας» της σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΤΤΙΜΜΑΤΩΝ 1Ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΈΛΛΑΣ» του Δήμου Αλμωπίας που εδρεύει στην Αριδαία και εκπροσωπείται από την Προϊσταμένη αυτής Σαπφώ Παπαδοπούλου. 


Με την παρούσα σας προσκαλούμε, στα πλαίσια των συμβατικών σας υποχρεώσεων από την σύμβαση «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΤΤΙΜΜΑΤΩΝ 1Ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ» τις οποίες παραμελείτε υπαίτια, συστηματικά και επανειλημμένα και παρά τις υποδείξεις των οργάνων μας που εγγράφως σας δόθηκαν κατ’ άρθρο 31 του Νόμου 3316/2005, να προβείτε από την επομένη της λήψης της παρούσας στην επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ, εκτελώντας τις κατά την υπ’ αριθμό 56/2-4-2012 σύμβαση που υπογράψαμε νόμιμες υποχρεώσεις σας:
-   την καθημερινή διαχείριση και διάθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους,
-   στην καθημερινή λειτουργία του ΧΥΤΑ εκτελώντας τις ανειλημμένες εργασίες και υποχρεώσεις με την υπ’ αριθμό 56/2-4-2012 σύμβαση, την Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων, τις Τεχνικές Προδιαγραφές, την Διακήρυξη Ανοικτής Δημοπρασίας, την Τεχνική Περιγραφή και την Τεχνική και Οικονομική Προσφορά σας,
-   Επιδιόρθωση και αποκατάσταση της λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ (ζυγαριά, βιολογικός καθαρισμός, βιοαέριο) εντός 5 ημερών όπως έχετε υποχρέωση,
-   την εξόφληση, την επομένη την λήψη της παρούσας, της οφειλής σας προς τον ΔΕΔΗΕ από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας όπως οφείλετε. 

Σε περίπτωση που δεν προβείτε στις ανωτέρω πράξεις σας ενημερώνουμε ότι θα σας κηρύξουμε έκπτωτο, θα αναθέσουμε τις εργασίες αυτές σε άλλο εργολάβο και θα προβούμε στις επιδιορθώσεις και εξοφλήσεις οφειλών με δικά σας έξοδα.
  Επίσης σας γνωρίζουμε ότι δεν γίνεται αποδεκτή η ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ καθώς, αφενός δεν σας οφείλεται κανένα ποσό διότι συνεχώς και επανειλημμένα παραβιάζετε τις υποχρεώσεις σας από την σύμβαση, εκτελώντας πλημμελώς και σε βάρος των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος τις εργασίες που αναλάβατε και αφετέρου η λειτουργία του ΧΥΤΑ θα πρέπει να είναι καθημερινή και συνεχής δεδομένου ότι διαχειρίζεται ένα βασικό και πρωταρχικό κοινωνικό αγαθό και αφορά άμεσα το περιβάλλον. Από την επαναλαμβανόμενη υπαίτια αντισυμβατική στάση σας ελλοχεύει κίνδυνος μόλυνσης αλλά και καταστροφή του ΧΥΤΑ για την οποία θα είστε εσείς υπόλογος. Επίσης επιφυλασσόμαστε για την διεκδίκηση αποζημίωσης σε βάρος σας για την βλάβη που επιφέρατε στον ΧΥΤΑ αλλά και την επιβολή προστίμων στον Σύνδεσμο λόγω της πλημμελούς αλλά και κυρίως της μη άσκησης των συμβατικών σας υποχρεώσεων.


8 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ?. ΟΤΑΝ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ Ο "ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ" ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ο όρος να μην απλώς χωματουργός, ο πάροχος, αλλά να έχει λειτουργήσει έναν τουλάχιστον ΧΥΤΑ παρόμοιας δυναμικότητας με τον ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ είναι φωτογραφικός;;
      Και το γεγονός οτι υπάρχει σχετική νομοθεσία με κοινοτική - ευρωπαική οδηγία για τέτοια εξιδεικευμένα περιβαλλοντικά έργα που θέτει σε κάθε περίπτωση ελάχιστη ειδική εμπειρία και σε καμία περίπτωση την καθόλου εμπειρία, τι θα έπρεπε να γίνει να καταστρατηγηθεί ο νόμος επειδή δεν βολεύεται ο ανώνυμος 4:42μμ;
      Που πιθανότατα είναι αυτός που κάθε φορά τοποθετείται με τόσο εμπάθεια που μάλλον έχει προσωπικά θέματα, αλλιώς δεν εξηγείται.
      Υ.Γ. Ο συνήγορος του διαβόλου.

      Διαγραφή
    2. Εσύ μάλλον είσαι ο φωτογραφημένος πάροχος με την μεγάλη χάρτινη "εμπειρία " .

      Διαγραφή
    3. Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε ειδικά περιβαλλοντικά έργα είναι τοτε όλοι φωτογραφημένοι. ΧΥΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ, ΦΥΛΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,και αντίστοιχα στο εξωτερικό με αντίστοιχους όρους μπορεί και πιο απαιτητικούς και κάθε φορά με την ίδια κοινοτική οδηγία.
      Βιολογικοί και ΧΥΤΑ και μονάδες παρόμοιες, για την λειτουργία τους,
      έτσι δημοπρατούνται όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο και απαραίτητο προσωπικό στον φορέα να τα λειτουργήσει από μόνος του.
      Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

      Διαγραφή
    4. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΠΛΈΟΝ. ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΕΛΆΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙ.
      ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΙΔΙΏΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΚΡΎΒΕΤΕ ΑΠΟ ΠΊΣΩ.

      Διαγραφή
  2. Ενα μεγάλο μπράβο στην ΠΑΣΟΗ και στην Διοίκηση του Συνδέσμου Καθαριότητας.
    Αλλη μία πρωτοπορία τους. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι τελικά.
    Αφού εδώ και αρκετούς μήνες έχει διακόψει ο εργολάβος τις εργασίες, επειδή είναι απλήρωτος, αφού εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχει διοίκηση ο Σύνδεσμος με τις συνεχείς παραιτήσεις,
    τελικά τις ενέργειες που θα έπρεπε μέχρι σήμερα να αναλάβει η διοίκηση του Συνδέσμου ή ο ίδιος ο Δήμαρχος, αφού δεν μπορούν οι συνεργάτες του, φαίνεται να τις αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες. Και λέω φαίνεται γιατί πιο πάνω γράφει συνεργάστηκαν με δικηγόρο.
    Τελικά ο δικηγόρος ανέλαβε την έξωση του αναδόχου και την διάλυση της σύμβασης ή η υπηρεσία ξεκίνησε διαδικασίες;;
    Ανατέθηκε σε δικηγόρο η υπόθεση ή θα γίνει υπηρεσιακά. Και τόσους μήνες τι έκανε η διοίκηση;
    Τι περίμενε; Να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο;
    Και τα ψέματα που αναγράφονται στην ειδική πρόσκληση της διευθύνουσας υπηρεσίας ποιος θα τα χρεωθεί ο δικηγόρος ή η υπηρεσία;;;
    Είναι τελικά απλήρωτος ο ανάδοχος ή δεν του οφείλουν τίποτα; Τι ισχύει τελικά μπερδευτήκαμε;;
    Αρε ΠΑΣΟΗ πάλι στρίβειν δια του αρραβώνος.
    Πότε θα αναλάβετε τις ευθύνες σας επιτέλους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις πολύ καλές πηγές σας, ψάξτε τώρα και την ανάκληση της ειδικής πρόσκλησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)