Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας για την Ημέρα των ΑμεΑ.




Με αφορμή την Ημέρα των ΑμεΑ, ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης δηλώνει τα εξής:
«Η Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα (3 του Δεκέμβρη) των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), όπως, φυσικά, και κάθε ημέρα του χρόνου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αφήνουν
αδιάφορους κι απαθείς.

Έχει παρέλθει, σε μεγάλο βαθμό, η προκατάληψη και η νοοτροπία ότι τα ΑμεΑ αποτελούσαν τον αδύναμο κρίκο της οικογένειας και της πολιτείας. Κι αυτό, διότι τα ΑμεΑ με την επιμονή και τον αγώνα τους έχουν αλλάξει κι αντιστρέψει τα αρνητικά και σε βάρος τους δεδομένα, κερδίζοντας και κατακτώντας τη θέση τους ως ισότιμα μέλη στις διάφορες λειτουργίες (κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές) του ανθρωπίνου γίγνεσθαι.
Βέβαια, η κοινωνία μας, ειδικότερα η πολιτεία, θα πρέπει, και μάλιστα στην παρατεταμένη περίοδο της κρίσης, να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και προσοχή στο δικαίωμά τους για αξιοπρεπή κι αυτόνομη διαβίωση.
Ως Δήμος Σκύδρας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και τους συγχαίρουμε για τα μαθήματα ζωής που δίνουν σ΄όλους μας και ταυτόχρονα ευχόμαστε να συνεχίζονται οι ομαδικές κι ατομικές δράσεις συλλόγων και πολιτών υπέρ των ΑμεΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)