Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας» για τις εξελίξεις στο Δήμο με αφορμή τον Προϋπολογισμό.






       Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στην κοινωνία του Δήμου μας τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2014 και οι παρερμηνείες - καλόπιστων και μη συνδημοτών μας - μπόλικες.

      Έτσι λοιπόν, για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, η «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας» και ο εκλεγμένος της δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Φουνταλής, σας ενημερώνουμε για τις θέσεις που πήραμε και τις απόψεις που διατυπώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.  
     Αφορούν απόψεις για σημαντικά ζητήματα και - κύρια - τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς  και έχουν άμεση σχέση με τις αρνητικές για το λαό πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.
·         «Καλλικράτης» και «Καποδίστριας» ονομάστηκαν οι αλλαγές, που προωθήθηκαν από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε. για την λειτουργία των Δήμων με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ, αλλά και των παρατάξεών τους στους Δήμους. Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας» στο Δήμο Έδεσσας αρνήθηκε να ψηφίσει αυτές τις αλλαγές, γιατί μετέτρεπαν τους Δήμους από τοπική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σε μηχανισμούς του κράτους, που λειτουργούν πλέον σαν ανώνυμες εταιρίες (Α.Ε.) και έχουν στόχο να φορτώσουν νέα οικονομικά βάρη στις πλάτες των δημοτών.
·         Έτσι λοιπόν στο Δήμο Έδεσσας, μαζί οι δυο παρατάξεις που στηρίχθηκαν από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ η μια και από τη ΝΔ η άλλη, τα τελευταία χρόνια διέλυσαν τις υπηρεσίες του Δήμου, παρά τη δική μας άρνηση και έστησαν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις ΔΕΥΑΕ - ΔΗΚΕΔΕ - και Τουριστική Α.Ε. με αρνητικές επιπτώσεις για τους συνδημότες μας.
·         Μαζί οι δυο παραπάνω Παρατάξεις έβαλαν πλάτες για την κατάργηση του 8ωρου των εργαζομένων με 4ωρη απασχόληση, μαζί ψήφισαν για 2μηνες συμβάσεις, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα στο ωδείο, εισιτήριο στο κολυμβητήριο.
·         Μαζί ψήφισαν - με μόνη αρνητική ψήφο την δική μας - και έδωσαν σε ιδιώτη τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και του βιολογικού καθαρισμού, βάζοντας πρόσθετο χαράτσι στους δημότες μας.
·         Μαζί αρνήθηκαν τα τελευταία χρόνια την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Έδεσσας-Βεγορίτιδας» για μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών, αφού οι συνδημότες μας τσακίστηκαν οικονομικά.
·         Ας έρθουμε τώρα και στον Προϋπολογισμό για το 2014 του Δήμου Έδεσσας :
Από το 1990 άρχισαν οι περικοπές στην χρηματοδότηση των Δήμων, με το ψεύτικο επιχείρημα των κυβερνήσεων ότι, εφόσον πιάσουμε τους στόχους της ΟΝΕ της Ε.Ε., θα επιστραφούν αυτά που παράνομα παρακρατούσαν ( 10 δις και φορτώθηκαν σαν φόροι στους δημότες πανελλαδικά ).
Αυτές οι Παρατάξεις, που στον Δήμο μας άσκησαν διοίκηση, ποτέ δεν διεκδίκησαν στην ουσία αυτούς τους παρακρατημένους πόρους και πάντα έβαζαν πλάτες στις πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.  Έφερναν στον Δήμο μας για ψήφιση αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, σαν και αυτόν που είχαμε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2014.

            Το διάστημα των ετών 2008 - 2009 - 2010 στο Δήμο διοίκηση ήταν η παράταξη του κ. Σόντρα ( ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ) και η χρηματοδότηση συνολικά στους δήμους από 6,5 δις ευρώ περικόπηκε στα 3,5 δις ευρώ, αλλά η τότε πλειοψηφία ψήφιζε αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς γιατί όπως έλεγε «…τι να κάνουμε, ο προϋπολογισμός είναι εργαλείο για τη λειτουργία του Δήμου και πρέπει να τον ψηφίσουμε».
            Το επόμενο διάστημα των ετών 2011 - 2012 - 2013 οι περικοπές συνεχίστηκαν και η χρηματοδότηση των Δήμων έφτασε τα 2,7 δις ευρώ και η νέα διοίκηση του Δήμου υπό τον κ. Γιάννου ( ΝΔ ) λέει τα ίδια «…τι να κάνουμε, ο προϋπολογισμός είναι εργαλείο και εμείς με πνεύμα οικονομίας και νοικοκυρέματος πρέπει να τον ψηφίσουμε».
           Και ας είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι στις δομές του Δήμου και υποχρηματοδοτούνται τα Σχολεία & οι Παιδικοί Σταθμοί για τη λειτουργία τους, ρημάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

·         ΗΗ «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας» και πριν, όταν στο Δήμο έκαναν κουμάντο οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τώρα που κάνει κουμάντο η παράταξη της ΝΔ, καταψηφίσαμε αυτούς τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς.
·         Αν τώρα κάποιοθιΑΑΑν τώρα κάποιοι «βγαίνουν στα κεραμίδια» και διαμαρτύρονται για την αντιλαϊκή πολιτική, που περνάει ο προϋπολογισμός του 2014, μακάρι να το κάνουν γιατί επιτέλους κατάλαβαν την αντιλαϊκότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όσων μέσω του Δήμου βάζουν πλάτες για να περάσει αυτή η πολιτική και όχι γιατί σε λίγους μήνες έχουμε Δημοτικές Εκλογές.
·         ΕίναιΕΕνβηβ\ΕΕίναι όμως τουλάχιστον άδικο να καταφέρονται ενάντια στον δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Έδεσσας-Βεγορίτιδας» Μιχάλη Φουνταλή, που επί 20 χρόνια δεν έλειψε από κανένα Δημοτικό Συμβούλιο και δεν ψήφισε καμιά αντιλαϊκή απόφαση και προϋπολογισμό,  είτε αυτά έρχονταν απ’ τη διοίκηση του Δήμου του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ,  είτε απ’ την τελευταία διοίκηση της ΝΔ.
·         Αυτό έκανε με ξεχωριστή συνέπεια και για τον αντιλαϊκό Προϋπολογισμό του 2014 και τίποτε παραπάνω.

Έδεσσα , 26/12/2013                                        «Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας-Βεγορίτιδας»                                
                                                                                             Δημ.Σύμβουλος  Φουνταλής  Μιχάλης


2 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΦΟΥΝΤΑΛΗ
    ΕΧΗΣ ΝΑ ΔΩΣΗΣ ΕΞΗΓΗΣΗΣ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλίμονο αν και ο Φουνταλής με την παράταξή του έπαιζε τα παιχνίδια αυτών που ευθύνονται για την αποδοχή όλων των πολιτικών, οι οποίες κατάντησαν εδώ που κατάντησαν όλους τους Δήμου - και το Δήμο Έδεσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)