Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Να συμβιβαστεί με την εφορεία για το πρόστιμο στον πρώην Δήμου Εξαπλατάνου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας κατά πλειοψηφία.



 
Με ψήφους 12-6 και μία ακόμα πρόταση , το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας  αποφάσισε να συμβιβαστεί με την εφορία για την πληρωμή του προστίμου που επιβλήθηκε στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου για την λήψη εικονικών τιμολογίων .
Το ποσό ανέρχεται περίπου στις 100 χιλ. ευρώ  Έτσι ο Δήμος θα πληρώσει το 1/3 του προστίμου και όχι ολόκληρο συν τους πιθανούς τόκους σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί στα δικαστήρια , κάτι που μάλλον είναι βέβαιο  Στην συνέχεια ο Δήμος θα στραφεί κατά των υπαίτιων φυσικών προσώπων με αγωγή και θα διεκδικήσει τα ποσά που θα πληρώσει.  .Υπερ ψήφισε η πλειοψηφία , κατά η παράταξη του Πέτρου Ζέρζη , που πρότεινε προσφυγή στα δικαστήρια, ενώ υπήρχαν απουσίες και από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση . Ο Νίκος Αποστολίδης πρότεινε να γίνει προσφυγή  στα δικαστήρια και προσημείωση των περιουσιακών στοιχείων των πρώην δημάρχων Εξαπλατάνου.
Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι ο συμβιβασμός είναι η καλύτερη λύση , διότι δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθεί ο Δήμος αφού οι εργολάβοι παραδέχτηκαν ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου  και ήδη έκαναν συμβιβασμό . Υπάρχουν οι καταθέσεις τους στο ΣΔΟΕ ,αλλά και τα δικαστήρια όπου και παραδέχονται το ίδιο .
Οι  δήμαρχοι του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου , κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους , αλλά δεν εμφανίστηκαν . Ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος , έστειλε επιστολή στην οποία έπέρριπτε όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του Χρήστου Παλίκογλου,και ότι οι φάκελοι ήταν πλήρης και αυτός υποχρεωτικά  υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμής , όταν ανέλαβε . Τον διέψευσε όμως ο εργολάβος κ Ιωάννου από την Ίδα , ο οποίος δήλωσε ότι έκοψε τα τιμολόγια το 2007 . Μάλιστα , όπως ισχυρίστηκε ο Στ. Τουφεγγόπουλος , τον είχε εκβιάσει , ότι αν δεν κόψει τιμολόγια για να πληρωθούν με μαύρα οι εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να του δώσει καμία δουλειά . Για τον λόγο αυτό αναγκάστηκε να κόψει τιμολόγια και τα χρήματα που εισέπραξε  τα έδωσε για να πληρωθούν εργαζόμενοι, οι οποίοι στην συνέχεια δεν πληρώθηκαν.  


Ο πρώην Αντιδήμαρχος Εξαπλατάνου  επί θητείας Σ. Τουφεγγόπουλου Βασίλης Αλεξόγλου παραδέχτηκε ότι τα τιμολόγια που κόπηκαν ήταν εικονικά για να πληρωθούν εργαζόμενοι. Όταν εκταμιεύτηκαν τα χρήματα αρνήθηκε ο ίδιος, ο Χρήστος Χουρσόγλου και ο αποθανών Βασίλης Αντωνιάδης να κάνουν τις πληρωμές . Αυτό το ανέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος . Όμως αργότερα εμφανίστηκαν πολλοί εργαζόμενοι με μαύρα και διαμαρτύρονταν επειδή δεν είχαν πληρωθεί .
Ο Παράσχος Τσάνταλης έκανε γνωστό ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρ. Παλίκογλου είχε κάνει γνωστό , και αυτό υπάρχει στα πρακτικά, ότι συμφώνησε με τον Στ. Τουφεγγόπουλο να κοπούν τα τιμολόγια για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με μαύρα, όπως είχε κάνει και ο ίδιος , όταν ανέλαβε Δήμαρχος και πλήρωσε 63 εργαζόμενους της θητείας του Σταύρου Τουφεγγόπουλου. Η εκταμίευση έγινε με την ανάληψη της Δημαρχίας από τον Σταύρο Τουφεγγόπουλοτου , αλλά οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν . Για τα εικονικά τιμολόγια που αφορούν τις χαλικοστρώσεις που δεν έγιναν ποτέ ,αλλά και για άλλα ανύπαρκτα έργα που δεν έγιναν , αλλά πληρώθηκαν υπάρχει  και δικαστική απόφαση .
   Από την πλευρά του Πέτρο Ζέρζη , όπως και από τον Νίκο Αποστολίδη , υποστηρίχθηκε ότι έπρεπε να περιμένουν πρώτα την έκβαση  των υποθέσεων που εκκρεμούν στα των ποινικά δικαστήρια. Η μία υπόθεση , όμως με αυτή του διοικητικού προστίμου είναι ανεξάρτητες και ότι η προθεσμία για συμβιβασμό η προσφυγή λήγει στο τέλος του Ιανουαρίου.
Ο Χρήστος Χουρσόγλου υποστήριξε ότι πρέπει να είναι παρόντες και οι δύο Δήμαρχοι για να εκφράσουν τις απόψεις τους . Στην επίμαχη ψηφοφορία πάντως απουσίαζε. Περισσότερα στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

6 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΕΞΟΓΛΟΥ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ.ΠΗΠΩΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ...ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑ ΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΜΑΝΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΥΠΥΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΙΠΩΣ ΣΤΗΝ ΔΕΠΑ ΠΟΙΑ ΗΤΑ Ν ΠΡΟΕΔΡΟΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ. ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΠΕΓΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ(15 ΑΤΟΜΑ)ΜΑΡΤΥΡΕΣ Ο ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΛΕΙΠΕ.ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.ΠΟΤΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΚ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ.ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΠΩΝ..ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ
    Οι δύο πρώτοι σχολιαστές κάτι ξέρουν προφανώς , αλλά λένε μισές αλήθειες. Παρά το γεγονός ότι όλοι διαφωνούν με αυτό τον τρόπο πληρωμής ,αν και μερικές φορές είναι αναποφευκτο, στη προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι άλλο . Εκταμιεύθηκαν χρήματα μετά την θητεία της συζύγου του Αλεξόγλου, από την επόμενη δημοτική αρχή , για να πληρωθούν εργαζόμενοι υποτίθεται ,έστω και κάποιοι και της δικής της θητείας ,αν είναι έτσι όπως ισχυρίζονται , με «μαύρα». Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι και ούτε είπαν οι υπεύθυνοι που πήγαν τα χρήματα . Αυτό είναι νομίζω και το πιο σοβαρό.
    Το θέμα αυτό ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου, και έχει καταγραφεί από τον τύπο τις μέρες εκείνες, όταν τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε. Και ουδέποτε δόθηκε απάντηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σαμανδη μαλον τον χαζο κανεισ,,,,,,,,,,,η πραγματικα δεν γνωριζης τιποτα η κανεισ τον βλακα με αυτα που γραφεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)