Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πεζοπορία στο Πευκωτό από τον ΕΟΣ Αριδαίας




Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας πραγματοποίησε πεζοπορία στο φαράγγι του Πευκωτού
Την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου (02/02/2014) ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην Κορυφή Σοκόλ που βρίσκεται στο Φαράγγι των Λουτρών Πόζαρ.
Πρόκειται για μία εντυπωσιακή διαδρομή σε ένα κλασικό μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι και έχει εναλλαγές δασικού, βραχώδους και λιβαδικού περιβάλλοντος και πανοραμικής θέας από την ανατολική πλευρά του φαραγγιού.
Η δε κορυφή αποζημιώνει τον ορειβάτη με την επιβλητική της θέση και την πλούσια θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και η διάρκειά της κυμαίνεται μεταξύ 4-7 ωρών, ανάλογα με το σημείο εκκίνησης και τις συνθήκες. Η χιονόπτωση των ημερών σίγουρα θα κάνει πολύ ομορφότερη τη διαδρομή, αλλά ίσως καθιστά την ανάβαση ως την κορυφή πραγματοποιήσιμη μόνο με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (ορειβατικές μπότες, γκέτες, σκούφο, γάντια, αδιάβροχο, ζεστά ρούχα).
Οι συνθήκες θα αξιολογηθούν πλησιέστερα στην ημέρα της ανάβασης και θα γίνει η αντίστοιχη χάραξη της διαδρομής με βάση την επιθυμία, τις δυνατότητες και τον εξοπλισμό των ορειβατών.
Τηλέφωνα για πληροφορίες:
Χάρης Νικολαΐδης: 6942609794
Ισίδωρος Ιωαννίδης: 6976979137
Αλέξανδρος Μυλωνάς: 6945425524
Εντωμεταξύ την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 21:00 o Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας θα κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα για τον εορτασμό του νέου έτους στα γραφεία του Συλλόγου.

Kαλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και όλους τους φίλους που θα ήθελαν να μας γνωρίσουν να έρθουν στο χώρο μας για να κεράσουμε κρασί και χειροποίητους μεζέδες, να μιλήσουμε για ορειβασία, για το βουνό, να κάνουμε απολογισμό για τις περασμένες αναβάσεις και σχέδια για το νέο ορειβατικό έτος και να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)