Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Παράπονα του Ορφέα Ριζαρίου για την διαιτησια στον Εξαπλάτανο



Στον αγώνα που διεξήχθη για τα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, η ομάδα μας αν και αγωνίστηκε παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό και αγωνιστικό σχήμα, ηττήθηκε εκτός έδρας με αντίπαλο την Δόξα Εξαπλατάνου με σκορ 3-0. Ο Ορφέας έχοντας για ακόμη μία φορά να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους, αυτόν της αντίπαλης ομάδας και αυτόν της κάκιστης διαιτησίας από πλευράς βοηθών διαιτητών, στάθηκε στο ύψος του λυγίζοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, παίζοντας ανοιχτό ποδόσφαιρο το οποίο καθήλωσε όλους όσους παρευρέθηκαν δίπλα στις δύο ομάδες, με την ομάδα μας να έχει την ελαφρά υπεροχή στο Α΄ ημίχρονο και να είναι πιο επιθετική. Έτσι η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στον Ορφέα, όταν στο 2ο λεπτό του αγώνα, ο Παπουλίδης πέρασε πολύ ωραία όποιον βρήκε μπροστά του και το πλασέ που επιχείρησε, απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος. Η πίεση συνεχιζόταν με την ομάδα μας να έχει την υπεροχή και να πατάει καλύτερα στους χώρους του κέντρου. Φτάνοντας στο 15ο λεπτό ήρθε και η δεύτερη καλή ευκαιρία για τον Ορφέα με σουτ του Τσεγάνη από το ύψος του πέναλτι, το οποίο και απέκρουσε σωτήρια ο
αντίπαλος τερματοφύλακας στην αριστερή του γωνία. Από την άλλη οι γηπεδούχοι απάντησαν με μερικά μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα Γώγη. Πλησιάζοντας προς την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, στο 40ο λεπτό, σημαντική ευκαιρία για τους παίκτες της Δόξας με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και τον Γώγη να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Με το σκορ στο 0-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια αφήνοντας πίσω τους ένα ωραίο αγωνιστικό ημίχρονο.
Στην επανάληψη ο Ορφέας μπήκε και πάλι δυνατά έχοντας την υπεροχή μέχρι και το 60ο λεπτό του αγώνα και τους βοηθούς διαιτητές να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έτσι στο 50ο λεπτό ο λίαν επιεικώς απαράδεκτος επόπτης Παλαιοπάνης υποδεικνύει εσφαλμένα οφσάιντ, κόβοντας τον επιθετικό της ομάδος μας Τσεγάνη που έβγαινε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Παρόμοια φάση συνέβη και στο 57ο λεπτό όπου και πάλι ο "αποκαλούμενος επόπτης" Παλαιοπάνης, σε πανομοιότυπη φάση σταματά και πάλι τον Τσεγάνη που έβγαινε μόνος απέναντι στην εστία των γηπεδούχων, γεγονός που εξοργίζει φίλους και ποδοσφαιριστές του Ορφέα. Το αποκορύφωμα των εκτρόπων σε βάρος της ομάδος μας από τον Παλαιοπάνη ήρθε στο 60ο περίπου λεπτό, όταν ο Σωκρατίδης πλαγιοκοπεί ωραία από αριστερά την άμυνα της Δόξας και σπάει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον επερχόμενο Παπουλίδη να πλασάρει και να την στέλνει στα αντίπαλα δίχτυα. Στην προκειμένη περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι αντίπαλος ποδοσφαιριστής κάλυπτε την φάση ευρισκόμενος πάνω στην γραμμή του τέρματός του. 'Ετσι ο άριστος διαιτητής του αγώνα κ. Τσίπας Δ. δείχνει την σέντρα όμως ο ανεκδιήγητος "επόπτης" Παλαιοπάνης και πάλι "καθαρίζει" την φάση υποδεικνύοντας οφσάιντ, εξοργίζοντας παίκτες, προπονητή και φίλους της ομάδος μας για τρίτη φορά μέσα σε ένα 10λεπτο. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδος μας έχοντας αποσυντονιστεί από τα τραγικά σφάλματα του επότη, χάνουν την προσοχή τους και στο 65ο λεπτό γίνεται το 1-0 από τους παίκτες της Δόξας, έπειτα από κερδισμένο φάουλ και σέντρα από δεξιά εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια στην άμυνά μας και με κεφαλιά προηγούνται στο σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Γούλη Καραϊσαρίδη προσπαθούν να αντιδράσουν αλλά και πάλι βρίσκουν αντιμέτωπο τον έτερο επόπτη Αθανασίου, ο οποίος στο 75ο λεπτό υποδεικνύει λανθασμένα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων αντί για πλάγιο άουτ υπέρ του Ορφέα. Το φάουλ εκτελείτε από δεξιά και με κεφαλιά οι γηπεδούχοι ανεβάζουν το σκορ στο 2-0. Από κει και έπειτα πραγματοποιούνται αλλαγές στο σχήμα της ομάδος μας με τον εκνευρισμό να διακρίνει τους παίκτες του Ορφέα από τα συνεχή λάθη των δύο βοηθών διαιτητών. Έτσι πλησιάζοντας στο τέλος του αγώνα, ήρθε και το 3-0 για την Δόξα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την ομάδα μας να μην παίρνει αυτό που της άξιζε δεδομένης της εικόνας και του ποδοσφαίρου που έπαιξε με το αποτέλεσμα να κρίνετε άδικο για τον Ορφέα.

Από τα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η συμπεριφορά του προπονητή των γηπεδούχων κ. Τσιμτσιρίδη, ο οποίος μας έδειξε τον πραγματικό του εαυτό και το απαράδεκτο ποδοσφαιρικό του ήθος, αφού σε πολλές φάσεις προσπαθούσε να εκνευρίσει τον αμυντικό της ομάδος μας Ουζούνη με λέξεις και ύβρεις. Τέτοιες συμπεριφορές από άτομα που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι κατακριτέες και μας θλίβουν ιδιαίτερα.

Διαιτησία: Άριστη και άψογη η διαιτησία από τον διαιτητή του αγώνα κ. Τσίπα Δ. σε αντίθεση με τους νεαρούς επόπτες Παλαιοπάνη και Αθανασίου οι οποίοι ήταν ανίδεοι και απαράδεκτοι, προβάλλοντας για πολλοστή φορά την πραγματική εικόνα των διαιτητικών τάξεων της Πέλλας.
Καλό θα είναι κάποτε αυτή η ταφόπλακα που προσπαθούν να βάλουν οι κύριοι της Ε.Π.Σ. Πέλλας στο ποδόσφαιρο του Νομού μας με την επιλογή ανάξιων διαιτητών & παρατηρητών, να σταματήσει. Αν ο κ. Χαρίσης δεν μπορεί να προβεί σε ορθολογική αξιολόγηση των διαιτητών και παρατηρητών θα ήταν καλό να παραιτηθεί άμεσα για το καλό ποδοσφαίρου και να καταλάβει πλέον ότι τους δύσκολους αυτούς καιρούς ξοδεύονται χρήματα από ομάδες και φίλους των ομάδων που ακολουθούν με ταξίδια σε κάθε άκρη του Νομού, κάθε σωματείο. Τα γνωστά κολλητηλίκια σε αυτή την θέση ορισμού διαιτητών κ. Χαρίση θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν για το καλό όλων μας...

4 σχόλια:

  1. Σχολιο 1 : ειδα τον αγωνα
    Σχολιο 2 : η περιγραφή λεπτομερειών από τον συντακτη του κειμενου α.κουραζει και β.δεν εχει σχεση με τον τιτλο
    Σχολιο 3 : η αναφορα στη διαιτησια -σε ολες τις φασεις-ειναι σωστοτατη , αρα δικαια παραπονιεται το Ριζαρι
    Σχοιλιο 4 : δεν εχω αποψη για τα αποδιδομενα στον Γ.Τσιμτσιριδη , απλα θα παραθεσω την εικονα που εχουμε στην Αριδαια για το προσωπο του : Κυριος ! τωρα αν ισχυουν τα αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν ο ουζουνης κυριοι του ριζαριου ευριζε τον τερματοφυλακα της δοξας γυφτε σκατομαυρε και τον κ.τσιμτσιριδη με ακατανομαστες εκφρασεις γιατι του ζητησε το λογο για τα ρατσιστικα λογια που ελεγε ο ουζουνης εισασταν σε αλλο γηπεδο κυριοι του ριζαριου;για ολα αυτα και για τα οφσαιτ ρωτηστε τον προπονητη σας και μετα βγαλτε ανακοινωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για ποια κατακριτέα συμπεριφορά μιλάτε? είμαστε σοβαροί? ο προπονητής τησ Δόξας μας έχει αποδείξει αμέτρητες φορές το ποδοσφαιρικό του ήθος κ τις ικανότητές του στον υπέρτατο βαθμό. Οι εσείς του Ριζαρίου, αποδόστε τις ευθύνες σ'αυτούς που τους αναλογούν.... Η εύκολή λύση είναι να πετάτε το μπαλάκι αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΙΩΤΕΣ Ο ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΑΚΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΘΥΕΛΛΕΣ. ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)