Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αποκατάσταση των τελευταίων έξι μη αποκατεστημένων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων από την Π.Ε. Πέλλας



Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβιβάστηκε η εισήγηση, η Τεχνική Έκθεση και ο Προϋπολογισμός ενός νέου έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Πρόκειται για την αποκατάσταση των τελευταίων 6 μη αποκατεστημένων ΧΑΔΑ εντός της ΠΕ Πέλλας, ένα σημαντικό έργο για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής. Η Οικονομική Επιτροπή πρόκειται να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ώστε το συγκεκριμένο έργο να δημοπρατηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2014.

Οι έξι εναπομείναντες χώροι ανήκουν στην 3η και 4η κατηγορία επικινδυνότητας εντούτοις οι παρεμβάσεις και εργασίες που θα εκτελεστούν για την αποκατάστασή τους είναι της 1ης κατηγορίας. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλήρως ότι δεν θα υπάρξουν στο μέλλον περιβαλλοντικά προβλήματα ή οχλήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία ή την οικολογική ισορροπία των παρακείμενων οικοσυστημάτων, επιφανειακών και υπόγειων νερών.

Μεταξύ των εργασιών που περιλαμβάνονται στο έργο είναι η συλλογή απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του φυσικού ανάγλυφου, η διαχείριση στραγγισμάτων, όμβριων και φυσικού αερίου, η σήμανση και περίφραξη, η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης καθώς επίσης και η περιβαλλοντική παρακολούθηση της περιοχής για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)