Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ



 
ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΓΕΩΠΟΝΩΝ Δ.Υ.
ΕΣΑΚ - Σ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Δ.Υ.
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ   ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ




Η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών προκειμένου να επιβιώσουν απέναντι στα εξοντωτικά μέτρα που τους επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ, στην καταστολή και την τρομοκρατία, στον «κοινωνικό αυτοματισμό» που πάνε να καλλιεργήσουν σε βάρος τους και σε βάρος συνολικά των λαϊκών αγώνων.
ΣΤΟΧΟΣ της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται στο πλαίσιο της ΚΑΠ είναι η ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων στην αγροτική παραγωγή, στην παρασκευή και τη διακίνηση των τροφίμων, που θα γίνονται από μεγάλες καπιταλιστικές καθετοποιημένες μονάδες. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η τάση συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε ακόμη λιγότερα χέρια που διαγράφεται στην Ελλάδα, από τη δεκαετία ακόμα του '80, στο πλαίσιο της ΕΕ που θα επιταχυνθεί με την ΚΑΠ 2014 - 2020.
Επιπλέον, τα προβλήματα των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών (αύξηση κόστους παραγωγής, μείωση τιμών παραγωγού) εντείνεται τόσο με το νέο φορολογικό σύστημα που εξοντώνει τους αγρότες όσο και με το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, για την αυστηροποίηση των όρων αδειοδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων, σε βάρος των μικρών κτηνοτρόφων. Επίσης, το εν λόγω νομοσχέδιο περιείχε ακόμα και μέτρα που απαλλάσσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις από υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, η οποία μπαίνει σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Όσο η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και διακίνηση των τροφίμων ελέγχονται από τα μονοπώλια και υποτάσσονται στους νόμους του καπιταλιστικού κέρδους, τόσο θα ενισχύονται οι αγροτοκαπιταλιστές, τόσο θα διαιωνίζεται η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Να γιατί ο αγώνας για την επιβίωση των φτωχών και μεσαίων αγροτών, για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τη στρατηγική της, ανεξάρτητα από μείγμα διαχείρισης.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα να στηρίξουν το επόμενο διάστημα τους πολύμορφους κατά τόπους αγώνες των Αγροτών, γιατί ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες δεν είναι μόνο ζήτημα αλληλεγγύης. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, αφορά συνολικά το λαό, πρώτα απ' όλα επειδή συνδέεται με το ζήτημα παραγωγής διατροφικών προϊόντων που είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. ΓΙ’ ΑΥΤΟ πρέπει να βρουν την αμέριστη συμπαράσταση από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)