Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην καθαριότητα και φύλαξη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών




Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Πέμπτη 20 Φλεβάρη οι εργολαβικοί εργαζόμε-νοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.  Διαμαρτυρήθη-καν για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους, για τους «μισθούς πείνας» των 200-300 ευρώ. Διατράνωσαν   το δικαίωμα για πλήρη απασχόληση με αντίστοιχες αμοιβές και ενάντια στην εκ περιτροπής απασχόληση χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι με πρωτοβουλία της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων Νο-σοκομείου Γιαννιτσών & του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων Καθαριότη-τας & Φύλαξης Κ.Μακεδονίας βρέθηκαν με  πανό και πικέτες έξω από την πύλη του Νοσοκομείου ζητώντας την συμπαράσταση των πολιτών και των άλλων εργαζομέ-νων.
Τη διαμαρτυρία τους στήριξαν εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών, του Σωματείου Οικοδόμων Γιαννιτσών και της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( Ο.Γ.Ε. ).  Ανακοίνωση συμπαρά-στασης έστειλαν οι αγρότες των Μπλόκων της Πέλλας, που βρίσκονται σχεδόν ένα μήνα στους δρόμους παλεύοντας για την επιβίωσή τους ενάντια στο ξεκλήρισμά τους από τις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν μέλη της Διοίκησης του Κλαδικού Σωματείου Καθαρι-στριών & Φυλάκων με τον πρόεδρό τους και μέλη της Γραμματείας Υπαλλήλων Εμπορίου & Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Στους επισκέπτες & τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Γιαννιτσών μοίραζαν την παρακάτω ανακοίνωση για τα προβλήματά τους :

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (Νοσοκομείου Γιαννιτσών)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ (ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ) ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος, 5ο γραφείο Τηλ. Επικοινωνίας 6939701504

ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ (ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ)

      Συνέχεια μας λένε πως κάτι πρόκειται να αλλάξει και όμως όλα παραμένουν ίδια και γίνονται ακόμα χειρότερα. Μπορεί ο κακός ο λύκος να ξεγέλασε την κοκκινοσκουφίτσα, όμως το παραμύθι δεν μπορεί να μας αποκοιμίσει πια!

      Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν σκηνικά όπως αυτά της μη πληρωμής μας, που δημιουργούνται από την πλευρά της εργοδοσίας κάτω από διάφορους μηχανισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να κλέβουν τον ιδρώτα μας. Δεν θα σταθούμε μόνο στο ότι μια καθαρίστρια δεν μπορεί να ζήσει με 200 και 300 ευρώ, δεν θα πούμε για τους λογαριασμούς που δεν μπορούμε να πληρώσουμε, για τα χαράτσια, για τους δυσβάσταχτους φόρους. Θα μιλήσουμε για τον χρόνο που δεν πρέπει να τον αφήσουμε άλλο να περνάει χωρίς τη δική μας σφραγίδα στα γεγονότα!

      Η ανεργία ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο. Το επίδομα ανεργίας αποτελεί φιλοδώρημα των 350 ευρώ. Σε 800.000 εργαζόμενους οφείλουν οι εργοδότες από 3 έως 12 μισθούς. Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν οριστικά εξαφανιστεί, ενώ η εκ περιτροπής εργασία και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι οι επιλογές των εργοδοτών.

     Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
     Οι επιθέσεις που δεχόμαστε δεν έχουν τελειωμό.
     Πρέπει να οργανωθούμε και να συμμετέχουμε στα σωματεία που δε συμβιβάζονται με την εργοδοσία. Μόνο αυτοί οι αγώνες θα είναι αποτελεσματικοί.
     Οργανώστε τον αγώνα σας, γραφτείτε στο σωματείο, άλλαξτε τα πράγματα με τη συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις και στις απεργίες.
      Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν!
      Να μη συμβιβαστούμε με μισή δουλειά, με εργασία χωρίς δικαιώματα.
      Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να σταθεί εμπόδιό τους.

    
  Αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση πραγματικών συλλογικών
         συμβάσεων εργασίας.

    Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με
        δικαιώματα.

Λέμε όχι στους εργολάβους!
Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο
όλα μπορούν να ανατραπούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)