Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Κακοκαιρία το τριήμερο





Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένεται να κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι ισχυρά. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης την Καθαρά Δευτέρα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο συμπεριλαμβάνεται η Κεφαλονία. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 1/3/2014:

- Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη Νότια Ελλάδα, στο Αιγαίο και στη Θράκη και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και τοπικού χαρακτήρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τη θάλασσα.

- Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

- Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 15 με 16 βαθμών, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα Δωδεκάνησα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή 2/3/2014:

- Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

- Τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

- Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 7 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 8 μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα 3/3/2012 αναμένεται κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ανέμους που τοπικά θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)