Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ρεαλιστικές προτάσεις Σηφάκη για τον τουρισμό της Αλμωπίας




ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ 
ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΗ




ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΜΠΙΝΟΥ
 Ο Χ. ΜΠΙΝΟΣ

ΓΕΝΝΑΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ






Συνεχίζοντας τον διάλογο με τους πολίτες της Αλμωπίας μέσω των συνεντεύξεων τύπου ,ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Γιάννης Σηφάκης Σηφάκης, παρουσίασε από το Λουτράκι τις προτάσεις και το σχέδιο του Συνδυασμού του ΑλλαΖΟΥΜΕ την Αλμωπία στην τουριστική ανάπτυξη. Παρουσίασε με κατανοητό τρόπο όσα χρειάζονται και πρέπει να συνδυαστούν , ώστε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου συνολικά σε όλες τις περιοχές .(αναλυτικά αργότερα)
Άσκησε κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου αλλά και της επιχείρησης των Λουτρών , για παραλείψεις που στοίχισαν στην ανάπτυξη της περιοχής και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση όσους δραστηριοποιούνται γύρω από την περιοχή . Αναγώρισε την προσπάθεια της σημερινής διοίκησης να συμμαζέψει τα οικονομικά , όμως αυτό δεν ωφέλησε ουσιαστικά τους άλλους τομείς , ενώ επέκρινε την τακτική προσλήψεων με δίμηνα που τελικά δεν ωφελεί ούτε την επιχείρηση ούτε όσους προσλαμβάνονται.
Κάλεσε τους άλλους υποψηφίους εκτός από το να ψάχνουν πρόσωπα για τον συνδυασμό τους , να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στον κόσμο.  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση , χαρακτήρισε γενναία την απόφαση του Σάκη Χατζηδημητρίου να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Αλμωπίας. Προφανώς γιατί δεν κατάφερε να προχωρήσει στην συγκρότηση ενός συνδυασμού όπως θα τον επιθυμούσε. Εκτίμησε ότι η τράπουλα ανακατεύεται και κατά ένα μέρος ενισχύεται ο δικός του συνδυασμός. Εκτίμησε ότι θα ακολουθήσει  και άλλος υποψήφιος  στην αποχώρηση.
Ερωτώμενος από τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ότι κυκλοφορεί έντονα ότι ο δικός του συνδυασμός θα είναι αυτός που θα έχει την τύχη του Σάκη Χατζηδημητρίου, απάντησε χαμογελώντας , χαρακτηρίζοντας ευσεβείς πόθους  τέτοιους ισχυρισμούς. Ο κόσμος έχει τον κοινό νου και καταλαβαίνει  τι γίνεται.

Ο Γιάννης Σηφάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση  επιβεβαίωσε  ότι έκανε πρόταση στον Δημήτρη Πασόη για κοινή υποψηφιότητα με επικεφαλής τον ίδιο (δηλ τον Γιάννη Σηφάκη) και συμμετοχή κάποιων στελεχών της παράταξης του σημερινού Δημάρχου

Ο Γιάννης Σηφάκης έκανε λόγω για αδιαμφισβήτητη εντιμότητα του συνδυασμού του σημερινού Δημάρχου, όμως απέτυχε στους  περισσότερους τομείς Χαρκτήρισε δε τον συνδυασμό του Δημάρχου «κουρασμένο και απογοητευμένο».



 Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για μία μονοκομματική υποψηφιότητα. Τόνισε ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι συνέχεια του συνδυασμού πρώην Δημάρχου Αριδαίας Χρήστου Μπίνου, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο.
Ζήτησε δε από το Δημήτρη Μπίνο να απαντήσει ξεκάθαρα αν όντως κηδεμονεύεται από το Χρήστο Μπίνο.
Όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 10.30 από το ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 94,7 και 95,3

13 σχόλια:

  1. κατι κουρασμενα παλικαρια...............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο σίγουρος είσαι Συφάκη για την εντιμότητα του σημερινού Δημάρχου ;
    Και όμως κάνεις λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σηφάκης κάνει πολιτική σε μιά περιοχή που την ξέχασε..Μπορεί να διοικήσει σωστά τον Δήμο σε διαφορετικό επίπεδο,Αξίζει να προσεχθεί αυτή η υποψηφιότητα που δεν είναι από τις συνηθισμένες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω. ποσο σιγουροι ειστε για την εντιμοτητατουκυριου πασοη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γιαννης ειναι μπροστα για οσους καταλαβαινουν απο δουλεια και ζωη. Ο Γιαννης δουλευει δεν μας δουλευει οπως καποιους αλλους κυριους του κρατικου οικοτροφειου. Χαμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς πόσο σίγουροι είστε για την μη εντιμότητά του ??
    Γιατί αν έχετε αποδείξεις και δεν τις αναφέρετε είστε συνένοχοι. Αν δεν έχετε, κινδυνεύετε να γίνετε συκοφάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σηφάκη μάλλον η εκτιμηση σου είναι λάθος και η χαρά σου υπερβολική. Από την απόσυρση του Χατζηδημητρίου ωφελημένος βγαίνει ο Μπίνος και έπειτα ο Πασόης. Κυρίως ο Μπίνος. Αδιάψευστος μάρτυρας οι άμεσες μεταγραφές των τοπικών Αλώρου, Αψάλου και Σωσάνδρας στο συνδιασμό του Μπίνου. Έκεί που δεν είχε τίποτα έγινε ο πιο δυνατός.Εσύ τί πήρες από τα υπολείματα του πτώματος? Τίποτα! Τι θα πάρεις? Ψηφοφόρους? Με τόσα που είπες για τον Χατζηδημητρίου μάλλον τίποτα. ΄Αρα? Μηδέν εις το πηλίκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός από τους καρεκλοκένταυρους και αυτούς που κατηγορούνται για λαμογιές οι πιό πολλοί του Χατζηδημητρίου πηγαίνουν στον Σηφάκη, στον Πασόη πήγε έστω ένας; εσείς που ζείτε; τον Μπίνο παρακαλά ο Μπούλης της Αψάλου, χάρισμα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ekeinos,sto,bauos,ine,o,tsiropoylos,o,geoponos,o,proedros,tis,gekosa,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΑΨΑΛΟΥ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΙΝΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΦΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. • Ο δικός μου αριστερός
      Αριστερός για μένα θα πει αυτός που νιώθει το βάσανο του διπλανού του σαν δικό του βάσανο, κι αγωνίζεται για την εξάλειψή του ακόμα κι όταν η δική του ζωή δεν απαιτεί αγώνα.
      Αριστερός για μένα θα πει ο πραγματικά ευαίσθητος, η κεραία μέσα στο χάος που πάλλεται κάθε φορά που την αγγίζει κάτι ανθρώπινο.
      Αριστερός για μένα θα πει αυτός που πιστεύει στο τρίπτυχο ελευθερία-ισότητα-αδελφότητα με την ίδια θέρμη όπως ο ευσεβής χριστιανός στον τριαδικό Θεό του – κι ωστόσο προσπαθεί να διαδώσει την πίστη του χωρίς να την επιβάλλει, διαφωτίζοντας αλλά ποτέ προσηλυτίζοντας.
      Αριστερός για μένα θα πει αυτός που δεν αντιλαμβάνεται καμιάν ιδιοκτησία, καμία σχέση με τα άψυχα, ως ανώτερη από τη σχέση του με τα έμψυχα πλάσματα του κόσμου. Και, κατ’ επέκτασην, αυτός που δεν εκλαμβάνει κανένα ανθρώπινο ον ως κατώτερο, ασήμαντο ή αμελητέο.
      Αριστερός για μένα θα πει αυτός που δεν κάνει τις προσωπικές θυσίες του φλάμπουρο έπαρσης κι επίδειξης, διότι έχει συναίσθηση των αναρίθμητων θυσιών, εφάμιλλων μα και βαρύτερων απ’ τις δικές του, που έγιναν και γίνονται και θα γίνονται από ανθρώπους που προτιμούν έναν δίκαιο θάνατο από μιαν άδικη ζωή.
      Αριστερός για μένα θα πει αυτός που αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της μόρφωσης και του πολιτισμού ως όπλα για την εξύψωση του ανθρώπου και την καλυτέρευση της μοίρας του – κι ως εκ τούτου, αυτός που δεν φοβάται το αλλιώτικο ή το ξένο, όταν ως στόχο έχει την εξίσωση και τον διαφωτισμό ατόμων και λαών.
      Αριστερός για μένα θα πει αυτός που ποτέ δεν παραιτείται απ’ την ελπίδα, που ακόμα κι όταν του αφαιρεθούν όλα τα μέσα που χρειάζονται για τη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης εξακολουθεί να μάχεται με τον λόγο του, τις ιδέες του, και τα όνειρά του.
      Αριστερός για μένα θα πει να σέβεσαι το ανθρώπινο μεγαλείο του παρελθόντος χωρίς να καθηλώνεσαι σ’ αυτό, να ζεις ελεύθερος από ιερά φαντάσματα και τέρατα αποζητώντας στο παρόν και στο μέλλον συνεχιστές του έργου που άφησαν πίσω τους οι παλιοί αγωνιστές.
      Αριστερός στα μάτια μου είναι αυτός που αποστρέφεται κάθε αυθαιρεσία και θηριωδία των ισχυρών επί των αδυνάτων, είτε πρόκειται για μεμονωμένα άτομα ή για ολόκληρα κράτη, και δεν ησυχάζει ούτε παύει να αγωνίζεται ακόμη κι αν γνωρίζει μετά βεβαιότητος ότι αυθαιρεσίες και θηριωδίες ανέκαθεν συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν – ο άνθρωπος που δεν κρύβεται πίσω από μιαν αποκαρδιωμένη και κυνική άποψη για τον κόσμο.
      Αριστερός είναι για μένα αυτός που απορρίπτει τον ρόλο του δυνάστη, ακόμα κι όταν του προσφέρει τη δυνατότητα να εφαρμόσει την κοσμοθεωρία του στην πράξη – διότι ξέρει ότι η ελευθερία στα χέρια ενός τύραννου παύει να είναι ελευθερία.
      Αριστερός για μένα είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να εμφυσήσει στις επόμενες γενιές τον σεβασμό, την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, χωρίς ωστόσο να προκαθορίζει ρόλους και πορείες – διότι ισότητα σημαίνει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα επιλογής απόψεων που μπορεί να μη συνάδουν με τις δικές μας. Ο αριστερός νουθετεί αλλά ουδέποτε παγιδεύει, μεταλαμπαδεύει χωρίς ποτέ να φυλακίζει.
      Τέλος, για μένα, αριστερός είναι αυτός που χρησιμοποιεί με φειδώ και σεβασμό την ιδιότητα του αριστερού, κατανοώντας πως δεν είναι τίτλος ευγενείας που ο καθείς μπορεί να αποδώσει στον εαυτό του σαν σε στέψη αυτόκλητου μονάρχη, αλλά στάση ζωής που κρίνεται εκ του αποτελέσματος, από την εντιμότητα, τη συνέπεια, και την ακεραιότητα των πεπραγμένων του.
      Αυτόν τον αριστερό αγαπώ, κι αυτόν ονειρεύομαι να φτάσω έστω και στο ελάχιστο. Κι ακόμη κι αν ποτέ μου δεν τα καταφέρω, κρατώ μες στην καρδιά μου το όνειρο αυτό ως ιερό μου χρέος! (Αυγουστος Κορτω)


      Διαγραφή

(3)