Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μνημείο υποκρισίας του Δήμου Αλμωπίας .









Αντι απάντησης , τα ρίχνουν όλα στον…επιτηδευματία στον οποίο νοίκιασαν την Κεντρική Πλατεία Αριδαίας και του επιβάλλουν εξοντωτικό πρόστιμο.
 Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι μετά από δέκα μερες αντιλήφθηκαν ότι είχαν παραχωρήσει μόλις 20 τ.μ. για να στηθεί όλο το πανηγύρι στην Κεντρική Πλατεία.

Αντί μιας απλής , λιτής και κατανοητής απάντησης για όσα ρωτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Αλμωπίας , προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες του και τις ευθύνες όσων συνέπραξαν , επέλεξε την λύση να καταστρέψει τον επιτηδευματία στον οποίο νοίκιασαν την κεντρική πλατεία για να μπουν τα παιχνίδια και το λούνα –παρκ.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήθηκε από τον Δήμαρχο  να εμφανίσει την συμφωνία ή να την αναγνώσει για να διαπιστωθεί αν προβλέπεται η αποκατάσταση τυχόν  φθορών που θα προκληθούν  και το τίμημα που καταβλήθηκε.
Αντί απαντήσεων όμως , ο Δήμος έστειλε την τεχνική υπηρεσία του να διαπιστώσει αν , ο επιτηδευματίας έχει παραβιάσει τους…όρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες , του παραχώρησαν την πλατεία με λάθος διαδικασία  και μόλις 20 τετραγωνικά μέτρα. Ποιος νοήμων άνθρωπος όμως θα μπορούσε να πιστέψει ότι όλα αυτά θα χωρούσαν σε τόσο μικρό χώρο;



Άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμος χρησιμοποίησε τους ίδιους χώρους για το παιδικό πάρτι το Σάββατο 1 Μαρτίου και πήρε με μεγάλη χαρά την χορηγία από τον συγκεκριμένο επιτηδευματία. Τότε κανείς δεν είδε ότι δεν πρόκειται για  20 τετραγωνικά;


Τι λέτε κ. Καραμαριά;
Τι λέτε κ. πρόεδρε της ΔΗΚΕΔΑ;
Ποιος φταίει που συντάχθηκε με τον συγκεκριμένο τρόπο η άδεια;
Και γιατί δεν την διορθώσατε , αλλά προτιμήσατε να τραβήξετε στο άλλο άκρο;
Αυτό καταλάβετε στο δημοτικό συμβούλιο;
Μια πιθαμή από τον κ..ο σας και όπου θέλει ας είναι;



Όταν άρχισε να ψάχνεται το θέμα  και αφού έφτασαν στο απροχώρητο , προτίμησαν να εκτεθούν για δεύτερη φορά . Ανακάλυψαν δια των υπηρεσιών του Δήμου ότι ο επιτηδευματίας …παραβίασε τον νόμο και πρέπει να τιμωρηθεί. Το πρόστιμο που προβλέπεται αγγίζει τις 10 χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με το πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη Σταύρου Κλεισούρη , μεταξύ άλλων γίνεται γνωστό ότι η «  Η Τεχνική Υπηρεσία του γνωστοποίησε εγγράφως ότι μετά από επιτόπια αυτοψία διαπίστωσε ότι παραβιάσθηκαν εκ μέρους του επιτηδευματία οι όροι της υπ΄αριθμ 2/25-2-2014 αδείας ,όσον αφορά την καταληφθείσα έκταση.
  Επειδή σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1080/80 προβλέπεται ότι σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης των όρων της χορηγηθείσας αδείας ,αυτή ανακαλείται και επιβάλλεται  σε βάρος του επιτηδευματία πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί .
 Επειδή διαπιστώθηκε η εν λόγω παραβίαση των όρων της αδείας .
Πρότεινε να ανακληθεί αυθημερόν η υπ΄αριθμ 2/25-2-2014 άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου και να καταλογισθεί το κατά νόμο πρόστιμο και σε περίπτωση μη καταβολής να βεβαιωθεί το ποσό όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.»
Έτσι ο άνθρωπος τα μάζεψε την Παρασκευή.
Στο πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη δεν αναφέρεται πόσος χώρος του παραχωρήθηκε . Ούτε και το τίμημα .
Οι ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν σαφείς και συγκεκριμένες
Η Δημοτική αρχή αντί να απαντήσει , θυσίασε έναν άνθρωπο που δεν της έφταιγε. Αυτή δεν έκανε σωστά την δουλεία της .
Μάλιστα κύκλοι της Δημοτικής αρχής, φέρονται να  διεμήνυσαν σε όσους ρωτάν και σκαλίζουν το θέμα , ότι θα προχωρήσουν σε ελέγχους σε όλους τους επιτηδευματίες που χρησιμοποιούν τέτοιους χώρους με το ίδιο καθεστώς  και θα τους ταράξουν στα πρόστιμα , επικαλούμενη τις… ενοχλητικές ερωτήσεις.

Όλα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές και δεν τιμούν μια πολιτισμένη περιοχή που ζητά διαφάνεια
εντιμότητα , δικαιοσύνη και όχι εκδικητικότητα και την καταστροφή ανθρώπων που δεν φταίνε . ΄Εστω και τώρα  δεν είναι αργά να αναγνωρισουν το λάθος τους . Δεν είναι ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη. Αρκεί να βρουν το θάρρος να το διορθώσουν. 
Και να πουν επιτέλους .
μια φορά αλήθεια

10 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΣΑΣ ΦΕΤΟΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΟΥΡΣΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΥΡΣΑΚΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΡΙΔΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΝΟΙΑΣΤΙΚΑΤΕ Ε? ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΑΝ .........???????? ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ??????????????? ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΕΤΣΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΥΖΕΡΙΑ ΣΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω και δυο ωρεες εχω γραψει σχολειο αλλα δεν το βλεπω γιατι

      Διαγραφή
    2. δεν υπαρχει ουτε ενα σπασμενο πλακακι.ψευτης εισαι

      Διαγραφή
    3. 12 xronos?
      kaloooo to allo me ton..... pasoi to xereis?

      y.g.koyrsakia poy eides?koyrsakia ta legame prin 20-30 xronia.12xrone!!

      Διαγραφή
  2. Μπραβο αγορι μου συχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ 20 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορουμε να μαθουμε για τα 20 τ.μ. τι ενοικιο ζητησε ο Δημος Αριδαιας και για ποσες μερες απο τον ενοικιαστη και τι του προσφερε εκτος απο 20 τ.μ. σπασμενα πλακακια οπως αναφερη το παιδι (10.34)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα βάλανε μπρος τα δωδεκάχρονά τους για να ρίξουν στάχτη στα μάτια.
    Φυσικά και να ξανάρθουν Λούνα παρκ στην πόλη μας. Αλλά επειδή κάποιοι δεν λειτούργησαν με τον σωστό και σύννομο τρόπο αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.
    Να μάθετε στα παιδιά σας όσο είναι νωρίς ότι υπάρχουν τρόποι, νόμοι, κανόνες.
    Την επόμενη φορά με κανόνες και στην αυλή του δημαρχείου.

    «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία». Ισοκράτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 12χρονε, αν είσαι 12χρονος. Όταν βγεις στην ζωή και κουμαντάρεις μόνο σου τον εαυτό σου θα μπορείς να έχεις και άποψη. Την στιγμή που σε ταϊζει ο μπαμπάς σου θα πρέπει να ακούς αυτόν και όχι άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος δουλευει ποιον; Δεν ντρεποντ;αι εκει στο δημο; Και ξαναδιεκδικουν εξουσια. Αλλα και αυτη η αντιπολιτευση για τα μπαζα ειναι. Ντροπη και κριμα γιαυτον τον τοπο. ΧαΜενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)