Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αίσιο τέλος στην μικρή περιπέτεια 9 μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας




 
ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ 
ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΑΚΡΥΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ



Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας σας ενημερώνει ότι και τα 9 μέλη του συλλόγου μας είναι σε άριστη κατάσταση και βρίσκονται ήδη στα σπίτια τους. Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης δραστηριότητας στο Όρος Παγγαίο, και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα της πυκνής ομίχλης και των θυελλωδών ανέμων, που επικρατούσαν στην περιοχή, οι ορειβάτες μας δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν, όπως ήταν σχεδιασμένο, το ορειβατικό καταφύγιο της περιοχής και αποφασίστηκε να παραμείνουν και να διανυκτερεύσουν στη θέση τους, όπου ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές της περιοχής και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας. Χάρη στην εμπειρία, την οργάνωση και την ψυχραιμία τους δεν διέτρεξαν οποιοδήποτε κίνδυνο και το πρωί, αφού ο καιρός το επέτρεψε μετέβησαν σε σημείο στο οποίο τους περίμενε η πυροσβεστική υπηρεσία που τους μετέφερε στο κέντρο υγείας Ροδολίβους, όπου μετά από τις απαραίτητες, προληπτικές,   ιατρικές εξετάσεις πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Ο ΕΟΣ Αριδαίας ευχαριστεί θερμά την πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών, το αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης, τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας, την ΕΜΑΚ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την άμεση κινητοποίησή τους και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Μετά από αυτή τη μικρή περιπέτεια οι δραστηριότητες του συλλόγου συνεχίζονται την Κυριακή 13 Απριλίου όπου ο ΕΟΣ Αριδαίας θα βρεθεί στο όρος Τζένα στην κορυφή Μεγάλη Τζένα (2.182μ.) πάνω από το χωριό Νότια σε μια πεζοπορική διαδρομή μέτριας δυσκολίας. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

Ιωαννίδης Ισίδωρος :6976979137

Νικολαΐδης Χάρης : 6942609794

Μυλωνάς Αλέξανδρος : 6945425524

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)