Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

6,3 Ρίχτερ στο βόρειο Αιγαίο-Αισθητός ο σεισμός στην Π.Ε Πέλλας και στην Bόρεια ΕλλάδαΑισθητός, στην Π.Ε Πέλλας και σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην Αθήνα, έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή του βορείου Αιγαίου. Η δόνηση είχε ένταση 6,3
βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο εκτιμά πως η δόνηση ήταν έντασης 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον Real FM, έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους από 6,5 έως 6,9 Ρίχτερ.

Αισθητός ο σεισμός από την Αθήνα μέχρι την Ροδόπη

Η δόνηση, με εστιακό βάθος 5χλμ, έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ενώ στην Θεσσαλονίκη υπήρξαν πτώσεις αντικειμένων και επίπλων σε διαμερίσματα, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr. Εκτός από την συμπρωτεύουσα ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλους τους νομούς της Θράκης ενώ αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι της Αθήνας που ένιωσαν την δόνηση.

Αισθητός έγινε και στη Σόφια καθώς και σε πόλεις της νότιας Βουλγαρίας

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές και στην Τουρκία καθώς αρκετοί είναι οι τραυματίες στην πόλη Τσανάκαλε όπου οι κάτοικοι έτρεχαν πανικόβλητοι για να βγουν από τα κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21