Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Στην Ξιφιανή ο Γ.Σηφάκης







 Συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Γιάννης Σηφάκης,
το απόγευμα της Κυριακής  πέρασε από όλα τα καφενεία του χωριού και συνομίλησαν με τους κατοίκους.  κατέληξαν στη αίθουσα του Μ.Σ. Ξιφιανης όπου παρουσία πολλών κατοίκων ανέπτυξαν το πρόγραμμα του συνδυασμού σε ότι αφορά την Την Τοπική Κοινότητα Ξιφιανής. Η όλη εκδήλωση σύμφωνα με την γνώμη των παρευρισκομένων θεωρείται επιτυχής. Για πρώτη φορά υποψήφιος Δήμαρχος αναλύει πρόγραμμα για χωριό.

 
     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ για την Τ.Κ. ΞΙΦΙΑΝΗΣ


Καθημερινότητα του πολίτη

• Θα επιδιωχθεί να βρεθεί τρόπος ώστε ο πρόεδρος της Τ.Κ. να διαχειρίζεται τουλάχιστον τα χρήματα των έκτακτων δαπανών. Να έχει στα χέρια του ένα ποσόν για να μην παρακαλούν τα χωριά για πέντε λάμπες, ένα καλώδιο, μια έκτακτη βλάβη, την αποκατάσταση μιας λακκούβας κλπ

• Πριν από κάθε ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου θα γίνεται συνέλευση του κάθε χωριού για να αποφασίζει το ίδιο για το που θα πάνε τα χρήματα που το αφορούν

• Θα διαχειριστεί ο Δήμος τους προμηθευτές με τρόπο που να μπορεί να δοθεί προτεραιότητα στην καθαριότητα, να υπάρχει πετρέλαιο για τα μηχανήματα του δήμου για να λύνουν προβλήματα της άρδευσης, αγροτικής οδοποιίας κλπ. Τα μηχανήματα του Δήμου θα είναι στα χωριά όσο χρόνο χρειαστεί για να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα. Στη συντήρηση των αγροτικών δρόμων θα ζητηθεί και η συμμετοχή, ως ανταποδοτικά μέτρα της εταιρίας που κάνει λήψη υλικού από την βόρεια πλευρά του λόφου του Αγίου Δημητρίου.

• Δημιουργία χώρων, σε όλο τον δήμο, συγκομιδής ογκωδών σκουπιδιών (μπάζα - στρώματα κτλ) ώστε να μην πετιούνται ανεξέλεγκτα.

• Προσπάθεια για την κάλυψη με τηλεοπτικό σήμα όλης της περιοχής.

• Προσπάθεια έστω και σταδιακά (λόγου κόστους) για την ανέγερση του κοινοτικού καταστήματος.

• Αποκατάσταση προβλημάτων της παιδικής χαράς

• Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα επικινδυνότητας της προσπέλασης του κεντρικού δρόμου.

Άρδευση-ύδρευση-διευθέτηση όμβριων υδάτων

• Συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης - υδραγωγείου και η κατασκευή γραμμής από την επάνω πλευρά του χωριού ώστε να μειωθεί το πρόβλημα λειψυδρίας τα καλοκαίρια στα σπίτια που βρίσκονται στην πλαγιά του λόφου. Έλεγχος της ποιότητας του πόσιμου νερού από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

• Κατασκευή μικρής λιμνοδεξαμενής στη βόρεια πλευρά του λόφου του Αγίου Δημητρίου και προσαρμογή της γεώτρησης στη περιοχή καβάκια - δέση ώστε να αντλείται νερό από το ποτάμι για την πλήρωση της δεξαμενής και ένωση της με τα υπάρχοντα δίκτυα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ή θα σταματήσει η χρήση των γεωτρήσεων της περιοχής με ανάλογη μείωση του κόστους άρδευσης.

• Σταδιακή ανακατασκευή του παλιού τσιμενταύλακα Καραμελίστρας.

• Διευθέτηση των όμβριων υδάτων που έρχονται από τον λόφο προς το χωριό και από την πίσω πλευρά με άνοιγμα πλευρικών αυλακών στους δρόμους γύρο από τον λόφο και οδήγηση των νερών στα υπάρχοντα αυλάκια ή αποχετευτικά. Επίσης μελέτη για την διευθέτηση των νερών της βροχής στην κάτω πλευρά του χωριού όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα σε κάθε βροχόπτωση ειδικά μετά από την κατασκευή του νέου δρόμου Αψάλου - Αριδαίας. Ακόμη διάνοιξη των αποστραγγιστικών καναλιών σε συγκεκριμένες περιοχές που υπάρχει πρόβλημα. Αντισταθμιστικά οφέλη Να διεκδικηθούν αντισταθμιστικά από το λατομείο για έργα στο χωριό ή ενίσχυση του συλλόγου.

Πολιτισμός- Αθλητισμός

• Υποβοήθηση του πολιτιστικού συλλόγου με παραχώρηση δημοτικής υποδομής που θα εξασφαλιστεί (μικροφωνική, καρέκλες, τραπέζια, εξέδρα κλπ) με στόχο την μείωση των εξόδων τους.

• Συντονισμός των συλλόγων όλου του Δήμου για αναβάθμιση της ποιότητας των εκδηλώσεων

• Συντήρηση του χώρου αναψυχής στα πλατανάκια (Γέφυρα Αψάλου). Παροχή νερού στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και δημιουργία τουαλέτας. Επίσης θα γίνει καταγραφή όλων των χώρων της περιοχής που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον (όπως η εκκλησία του Αγ. Δημ.) ώστε να ενημερώνεται ο επισκέπτης της περιοχής για τα αξιοθέατα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗΣ

Υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΪΝΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΙΤΖΟΓΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΕΡΥΘΡΟΠΟΥΛΟΥ
                     Θ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)