Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και τους ΔΗΜΟΥΣ της ΠΕΛΛΑΣ



             Το προεκλογικό άνοιγμα των υποψηφίων «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας και του 4 Δήμους του Νομού συνεχίζεται με περιοδείες σε γειτονιές των πόλεων, σε υπηρεσίες και στα χωριά.
Χωρίς να μοιράζουν προσωπικές καρτελίτσες, αλλά με κουβέντα σε κάθε χώρο για τα προβλήματα των κατοίκων(εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών, νεολαίας ) και τις αναγκαίες επιλογές στις κάλπες των εκλογών για τα λαϊκά στρώμματα. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, τονίζουν την ανάγκη ενιαίας ψήφου και στις τρείς εκλογικές αναμετρήσεις γιατί ενιαία είναι η βάρβαρη πολιτική, που πρέπει να καταδικαστεί και να ανατραπεί.




Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Φτίκας Νίκος συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους περιόδευσε στο Κ.Υ. Αριδαίας, στο Δημαρχείο Αλμωπίας και στα χωριά Αρχάγγελος, Περίκλεια, Λαγκαδιά, Νότια, Λουτράκι, Λυκόστομο, Πρόμαχοι, Σωσάνδρα.
      



      
Στην κεντρική συγκέντρωση της Έδεσσας στους «Μικρούς Καταρράκτες» μίλησε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ουγγρίνος Αλέκος. Χαιρέτισε και ο υποψ.Δήμαρχος Έδεσσας Φουνταλής Μιχάλης.
    Ο Ουγγρίνος Αλέκος, στην ομιλία του τόνισε :
    «Όλοι, όσοι εκτιμάμε την ανάγκη ενεργής αγωνιστικής συμμετοχής σ’αυτά που αφορούν εμάς & τις οικογένειές μας, σήμερα, μπροστά στις Ευρωεκλογές και τις εκλογές για τον Δήμο Έδεσσας και την Αντιπεριφέρεια Πέλλας, με αισιοδοξία και μαχητικότητα, με μπροστάρηδες τους ανιδιοτελείς αγωνιστές των ψηφοδελτίων μας, οφείλουμε να δώσουμε την μάχη ενωμένοι σαν μια γροθιά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας με τα ψηφοδέλτια μέχρι τις εκλογές.
Να μεταφέρουμε το ενιαίο μήνυμα του ΚΚΕ & των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης, στον κόσμο που υποφέρει σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε μικρομάγαζο, στο χωράφι & το μαντρί, σε κάθε λαϊκή γειτονιά, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο.
Τα πανηγύρια της συγκυβέρνησης για την έξοδο στις αγορές, με νέα δανεικά  φορτωμένα στο λαό, τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν μπορούν να κρύψουν την μόνιμη χρεοκοπία του λαού μας. Και  θα συνεχιστεί αυτή η χρεωκοπία για το λαό με νέα αντιλαϊκά  μέτρα, όπως φαίνεται και από το νέο μεσοπρόθεσμο της συγκυβέρνησης.
  Κανείς να μην υποκύψει στις  απειλές ότι, έξω από το μαντρί της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης θα μας φάει ο λύκος, όταν αυτός είναι μέσα στο μαντρί. Η κυβερνητική σταθερότητα  με την οποία εκβιάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σημαίνει σταθερή κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων.
Ούτε να τσιμπήσει το δόλωμα με τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν διαψευστεί διεθνώς με συμμετοχή μεταλλαγμένων κομμουνιστών στις κυβερνήσεις σε Γαλλία, Ιταλία, ακόμα και στην Κύπρο, ότι ο λαός μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο από ένα άλλο μείγμα διαχείρισης μέσα στην ΕΕ.Δεν  θα σχίσουν τα μνημόνια εφαρμογής της πολιτικής  ΕΕ, όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ.
Ο  λαός πρέπει και μπορεί να μην μείνει θεατής στα αντιλαϊκά σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού σκηνικού. Οι αυταπάτες και οι ελπίδες με ψεύτικες υποσχέσεις, όπως είναι τα θολά «Ποτάμια», που  τα φουσκώνουν οι μηχανισμοί του συστήματος με τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις τους, που κουβαλούν στην κοίτη τους τον ίδιο βούρκο της βάρβαρης πολιτικής του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της Ε.Ε. Τα ίδια συμφέροντα εξάλλου ποτίζουν και τις «Ελιές» στην κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά και στοχεύουν στο ανακάτεμα της τράπουλας του πολιτικού συστήματος, για να εγκλωβίσουν το λαό.
Πρέπει ταυτόχρονα με την ψήφο του ο λαός, αλλά και στους χώρους δουλειάς στις γειτονιές & τα χωριά της Πέλλας, να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Έχει αποδειχτεί πια ότι είναι τσιράκια των αφεντικών και όχι αντισυστημική δύναμη από  την ίδια την εγκληματική δράση της.
Η  αλήθεια για την  Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, αλλά και το Δήμο Έδεσσας, όπως και για κάθε Δήμο, είναι πως έχουν σαν ευαγγέλιο τους κατά 80% τις Οδηγίες της Ε.Ε. Με τις αρμοδιότητες του Καλλικράτη, με τη μετατροπή & της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας σε εργαλείο της κεντρικής εξουσίας, η αρχική Διοίκηση της με τον κ.Ψωμιάδη και στη συνέχεια με τον κ. Τζιτζικώστα, με Αντιπεριφερειάρχη στην Πέλλα τον κ.Θεοδωρίδη & περιφερειακό σύμβουλο τον κ.Ανδρίτσο :
    Πρωταγωνιστεί ή συναινεί για να αλλάζει η χρήση γης, αδειοδοτώντας  επιχειρηματικούς ομίλους για τη λεηλασία της. Παραδίδει γη υψηλής παραγωγικότητας για φωτοβολταϊκά ή για βιοκαύσιμα, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους φτωχούς αγρότες, που συχνά χρεοκοπούν επειδή πίστεψαν σε τέτοιες επιλογές.
Κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο  με " καλάθια και δημοπρατήρια» αγροτικών προϊόντων. Για τα ουσιαστικά προβλήματα της αγροτιάς όμως, δε λέει κουβέντα. Για τις απλήρωτες για μήνες – και χρόνια ανεξόφλητες - παραγωγές σε Φρούτα & Ζωικά προϊόντα. Για τις ζημιές από ακαρπία που δεν καλύπτει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ, για τις άδικες αποζημιώσεις από τα χαλάζια. Για τα χαράτσια σε γη, αρδευτικές γεωτρήσεις, νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων, την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, που μειώνει τις επιδοτήσεις, τις αποδεσμεύει την παραγωγή, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Αποτελεί, δηλαδή, εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών. Κινείται στην ρότα του γρηγορότερου αφανισμού χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών, ακόμα πιο πανάκριβων και μη ασφαλών προϊόντων για το λαό.  Σε αυτή την κατεύθυνση, του αφανισμού των μεροκαματιαρήδων προς όφελος των ομίλων κινείται και το νομοσχέδιο για τους αγρότες και για τους επαγγελματίες λαϊκατζήδες. Μας δείχνουν όμως το δρόμο οργανωμένης αντίδρασης, οι πρωτόγνωρα μαζικές & μαχητικές πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα της  Πέλλας.
Την ώρα, που για ένα κομμάτι πικρό ψωμί  της ξενιτιάς φεύγουν νέα παιδιά, που με κόπους και θυσίες των οικογενειών τους σπουδάσανε, που η ανεργία στους νέους χτυπάει κόκκινο ( πάνω από 35% στην Έδεσσα ), τάζουν  χιλιοσερβιρισμένα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, κοινωφελή εργασία ανακύκλωσης της ανεργίας για να κοροϊδέψουν τους νέους και να χτυπήσουν τα μεροκάματα συνολικά, σαν μεσάζοντες της τσάμπα εργασίας π.χ. για την πρακτική άσκηση νέων των ΤΕΙ με 169 ευρώ το μήνα στο δημόσιο και τσάμπα στον ιδιωτικό τομέα.
Σε αυτές τις προτεραιότητες, για τη διάθεση των κονδυλίων, βέβαια, συμφώνησαν με τη διοίκηση Τζιτζικώστα-Ψωμιάδη και όλες οι άλλες παρατάξεις μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ( ΠΑΣΟΚ,  ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ). Πλην  των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτό κάνουν και οι σημερινοί υποψήφιοι αυτών κομμάτων, οι δήθεν «ανεξάρτητοι». Ενώ οι «αριστεροί» της κ. Χαραλαμπίδου π.χ.  καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν, εντός των τειχών της,  να κάνουν την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας φιλολαϊκή με λίγα «συμμετοχικά» και «κινηματικά»  πασπαλίσματα και χωρίς ίχνος σύγκρουσης με τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί αυτή η πολιτική.
Την ίδια στιγμή για έργα προτεραιότητας για τις λαϊκές ανάγκες όπως για την αντισεισμική θωράκιση και την αντιπλημμυρική προστασία, δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ ( γνωστή πλέον ιστορία η υπερχείλιση του δρόμου Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης μετά από κάθε βροχή ). Ανάλογη είναι η κατάσταση  στα έργα υποδομής για την παιδεία, την πρόνοια, την υγεία, τους ελεύθερους χώρους για το λαό, την άθληση και τον πολιτισμό κ.α.
Έχει ήδη βάλει πλάτες στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε Έδεσσα & Γιαννιτσά.
Μετά την απόλυση των απασχολούμενων με stage, την διαθεσιμότητα, την εφεδρεία και τις απολύσεις, η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας καταργεί 500 οργανικές μόνιμες θέσεις εργασίας. Μετά ρίχνει «κροκοδείλια δάκρυα» με ανακοινώσεις για την απογύμνωση της Αριδαίας, των Γιαννιτσών, της Σκύδρας και της Κρύας Βρύσης. Βάζει πλάτες στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Πρωτοστάτησε στην κατάργηση της Κυριακής αργίας και στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας με στόχο την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο εμπόριο και τη συγκέντρωση του τζίρου στους μεγάλους ομίλους σε βάρος των μικροεπαγγελματιών.
Ακόμα και  όταν  δεν  στήριξε ανοιχτά, δεν έβγαλε τσιμουδιά  για τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων της Πέλλας, τις μειώσεις ειδικοτήτων γιατρών, την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας , την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, το  σφαγιασμό των μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φοροληστεία.
Είχαν έτσι αποφασιστικό μερίδιο ευθύνης στο να πέσει το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Κεντρική Μακεδονία στο 50% του μ.ο. της Ε.Ε. από 80% και συνέργησαν στο  να φιγουράρει η Πέλλα στις τελευταίες θέσεις του σχετικού πίνακα Νομών με το μέσο εισόδημα των πολιτών της.
     Είναι ανάγκη σ’αυτές τις εκλογές να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, γιατί είναι εγγύηση για το Λαό. Είπε και λέει την αλήθεια στο λαό. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέσα και από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως και από το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, αποκάλυψαν και κατάγγειλαν αυτή την πολιτική ανέδειξαν τις ταξικές στοχεύσεις της, πρόβαλλαν λύσεις ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων σε βάρος των μονοπωλιακών συμφερόντων.
Να γιατί, έχουμε χρέος στον εαυτό μας και στα παιδιά μας, να  βάλουμε δυνατά πλάτη στην κρίσιμη πολιτική αυτή μάχη. Για να σπάσουμε τις αλυσίδες των μονοπωλίων και της Ε.Ε. που μας καταπιέζουν. Για    ΚΚΕ δυνατό παντού, γιατί αυτό είναι η δύναμη και η ελπίδα του λαού.
Δυναμικά & αποφασιστικά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και  της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Έδεσσας & την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας», έκλεισε την ομιλία του ο Ουγγρίνος Αλέκος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας Φουνταλής Μιχάλης κάλεσε στον χαιρετισμό του τους δημότες της Έδεσσας, να σταθούν απέναντι στην ανταποδοτικότητα για τις όποιες παρεχόμενες υπηρεσίες από το Δήμο ( αυξημένα δημοτικά τέλη, τροφεία Παιδικών Σταθμών, κολυμβητήριο, κλπ. ), με συναίνεση των εκπροσώπων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Έδεσσας. Οι ίδιες δυνάμεις προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση υπηρε-σιών και αρμοδιοτήτων, λένε ότι αντιδρούν στο ξεπούλημα των εργοστασίων Εδεσσαίου-Άγρα από την ΔΕΗ, ενώ προηγούμενα  ψήφισαν θετικά για την ίδρυση μικρών υδροηλεκτρικών και φωτοβολταϊκών μονάδων στην Έδεσσα και άρα αποδέχτηκαν την είσοδο ιδιωτών στην ενέργεια.   


  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Αποστολίδης Χαράλαμπος μίλησε στα καφενεία των χωριών Νέος Μυλότοπος, Αξός, Αμπελιές, Ακρολίμνη, όπου τόνισε την ανάγκη ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών από τους ίδιους σε όλα τα επίπεδα, στο Δήμο Πέλλας, στην Περιφέρεια, αλλά και συνολικά.
       
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ουγγρίνος Αλέκος μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σκύδρας Κανάκη Μάνο βρέθηκαν στα χωριά Αρσένι, Πετριά, Πλεύρωμα και Λουτροχώρι και μίλησαν  με τους αγρότες της περιοχής για τα αδιέξοδα του της μικρομεσαίας αγροτιάς λόγο του μεγάλου κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών στα φρούτα, των άδικων αποζημιώσεων από τον φοροεισπρακτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
    Ο Κανάκης Μάνος μίλησε και στα καφενεία των Σεβαστειανών και του Ριζού, όπου έγινε δέκτης παραπόνων για τα χαράτσια του Τ.Ο.Ε.Β για την άρδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)