Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ της ΠΕΛΛΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΚΚΕ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ




   Ολοήμερη περιοδεία στην Αριδαία και χωριά της ανατολικής Αλμωπίας πραγματοποίησε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου. Μαζί οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Αντιπεριφέρεια Πέλλας Αλέκος Ουγγρίνος & τον Δήμο Αλμωπίας Νίκος Φτίκας.

      Βρέθηκε από το πρωί στη Λαϊκή Αγορά της Αριδαίας έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει με πολλές νοικοκυρές, αλλά και τους λαϊκατζήδες. Επισήμανε σε όλους την ανάγκη καταδίκης - και στις τρείς κάλπες Ευρωεκλογών-Περιφερειακών-Δημοτικών εκλογών ενιαία - των πολιτικών αφαίμαξης του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας, που ψωνίζει πλέον στη Λαϊκή τα τελείως απαραίτητα.
      Στη συνέχεια περιόδευσε στο κέντρο της πόλης συζητώντας με τον κόσμο, συνάντησε την νεολαία της περιοχής στα Καφέ της Αριδαίας. Μια νεολαία προβληματισμένη και αγανακτισμένη για τα αδιέξοδα από την ανεργία που καλπάζει και το πανάκριβα πληρωμένο από τις οικογένειές της εκπαιδευτικό σύστημα.
      Νωρίς το απόγευμα συμμετείχε σε συνάντηση για καφέ και συζήτηση με Γυναίκες στον Εξαπλάτανο με συμμετοχή και από τα γύρω χωριά αγροτισσών, άνεργων, νοικοκυρών, νέες κοριτσιών. Έγινε μια ελεύθερη ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα των ίδιων και των οικογενειών τους στον καθημερινό αγώνα για δουλειά, αγροτικό εισόδημα επιβίωσης, για τις δυσκολίες με την δήθεν δωρεάν Παιδεία των παιδιών, για την ακριβοπληρωμένη Υγεία, για τις υποδομές που δεν υπάρχουν. Πίσω από τις συνέχεια αυξανόμενες ανάγκες και την αδυναμία ανταπόκρισης μιας λαϊκής οικογένειας ( και στην παραμεθόρια Αλμωπία ), αναδείχτηκαν από τη συζήτηση οι ευθύνες ενός απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος, που υπηρετείται από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου & την ΕΕ, σε όφελος των λίγων οικονομικά ισχυρών και σε βάρος πολλών ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.
       Στη συνέχεια έγινε πολύ εγκάρδια δεκτή η βουλευτής του ΚΚΕ στο χωριό Φιλώτεια και συζήτησε στα καφενεία του χωριού για το κριτήριο ψήφου των ερχόμενων εκλογών, που δεν είναι άλλο από τα βιώματα & τις εμπειρίες των ίδιων και όχι τα όποια διλλήματα και τους εκβιασμούς των τελευταίων ημερών από τα κόμματα & τις πολιτικές, που ευθύνονται για τα προβλήματά του.
      Η περιοδεία της Ελένης Γερασιμίδου ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό στην συγκέντρωση του ΚΚΕ & της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το βράδυ στην πλατεία του Εξαπλατάνου. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Φτίκας και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αλέκος Ουγγρίνος.
       Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την δυνατότητα με τις επιλογές του ο λαός, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του. Το ΚΚΕ παντού, μέσα στο λαό, όπως και οι εκλεγμένοι του, είχαν θετική συμβολή στην ανάπτυξη και τον ταξικό προσανατολισμό της λαϊκής πάλης. Αυτό είναι που σήμερα πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά. Με  την ψήφο του για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές & των Λαϊκών Συσπειρώσεων στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας & το Δήμο Αλμωπίας, ο λαός της περιοχής μπορεί  να κάνει σημαντικά βήματα. Να ανασυντάξει το κίνημά του, να δυναμώσει τη λαϊκή οργάνωση & την αλληλεγγύη, να σφυρηλατήσει μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία, χωρίς ψεύτικους διαχωρισμούς μέσα στο λαό, σε μνημονιακούς & αντιμνημονιακούς, αριστερούς & δεξιούς. Αλλά  με βάση τον πραγματικό διαχωρισμό που υπάρχει στην κοινωνία με το λαό από τη μια και τα μονοπώλια από την άλλη. Με τη συμμαχία που θα ανοίξει ένας άλλος δρόμος, που να μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να πάρει ο λαός στα χέρια του την οικονομία και την εξουσία, στην οποία το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)