Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Άκαιρη και άσκοπη επίθεση του συνδυασμού του Δ. Πασόη κατά του Γ. Σηφάκη




Έστω και αργά ,άρχισαν να ¨" ξυπνάνε "
στην « Νέα Εποχή», αλλά βλέπουν ακόμα...θολά


Μάλλον άλλους περίμενε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ο Συνδυασμός του Δ. Πασόη. Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε , καταφέρεται κατά του Γιάννη Σηφάκη για ανακρίβειες που περιλαμβάνονται σε σχετικό φυλλάδιο. Τον προτρέπει μάλιστα  ότι «έπρεπε να εστιάσει την προσοχή του στους υπαίτιους της συσσώρευσης τόσων χρεών και να βοηθήσει στην αναζήτηση των σχετικών ευθυνών.»
Αυτό έπρεπε όμως να το είχαν κάνει οι ίδιοι. Όπως και τον καταμερισμό ευθυνών . Τότε όμως ο στόχος ήταν ο Π. Ζέρζης, που ίσως άφησε και το μικρότερο χρέος . Όσες φορές όμως ζήτησε να γνωστοποιηθεί τι χρέος άφησε κάθε δήμαρχος στην θητεία του (σε Εξαπλάτανο και Αριδαία)_  ποτέ δεν έγινε . Για τον λόγο αυτό οι κατ εξοχήν υπεύθυνοι έχουν συνταχθεί με συγκεκριμένο συνδυασμό , τον οποίο γνωρίζουν αλλά και πΆλι δεν κατονομάζουν ούτε και καταγγέλουν τα ελεεινά αυτά φαινόμενα.
Η ανακοινωση


Με έκπληξη διαβάσαμε στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΑΛΜΩΠΙΑ» ότι η σημερινή δημοτική αρχή «σήκωσε τα χέρια ψηλά στις δυσκολίες», «εγκατέλειψε τα πάντα» και ότι τα χρέη «μειώθηκαν με ΔΑΝΕΙΟ». Οφείλουμε να ενημερώσουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι σε όλη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής θητείας οι αγωγές και οι κατασχέσεις εις βάρος του Δήμου από παλαιούς προμηθευτές και εργολάβους προκάλεσαν ανατροπές και τεράστια οικονομική ζημία. Φαίνεται ότι οι συναλλαγές των συνενωθέντων Δήμων με τους δημότες γίνονταν επί πιστώσει. Η δημοτική αρχή, πάντα στα πλαίσια του νόμου, επιχείρησε εξώδικους συμβιβασμούς και όπου δεν το πέτυχε, υπερασπίστηκε με όλα τα ένδικα μέσα το δημοτικό χρήμα στα δικαστήρια. Η διαύγεια είναι αψευδής μάρτυρας του μεγάλου αριθμού αναθέσεων σε δικηγόρους της εκπροσώπησης του δήμου στα δικαστήρια.
Όσο για τον ψευδέστατο ισχυρισμό ότι ο Δήμος με ΔΑΝΕΙΟ μείωσε το χρέος πρέπει να επισημάνουμε προς ενημέρωσή σας, ότι η σύναψη δανείου από Δήμο απαιτεί απόφαση δημοτικού συμβουλίου μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (άρθρο 72 Καλλικράτη) και τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Όποιος το αμφισβητεί ας ψάξει στη Διαύγεια όπου αναρτώνται όλες οι αποφάσεις. Δεν βλάπτει να είμαστε πιο προσεκτικοί στους ισχυρισμούς για θέματα διαχείρισης και νοικοκυρέματος του δήμου. Ίσως ο συνδυασμός που υποστηρίζει τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς έπρεπε να εστιάσει την προσοχή του στους υπαίτιους της συσσώρευσης τόσων χρεών και να βοηθήσει στην αναζήτηση των σχετικών ευθυνών.

       Αριδαία  4/5/2014                                                Ο                                                                                                                                                     

συνδυασμός
                                                                          ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ

33 σχόλια:

  1. Τελικά εκεί στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΗ είναι φοβεροί και ευρηματικότατοι.
    Με λένε ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω.
    Ναι κύριε Πασόη δεν πήρατε ΔΑΝΕΙΟ όπως λέτε.
    Αλλά πληρώθηκαν ληξιπροθεσμες οφειλές με χρήματα που δώθηκαν από το κράτος στους χρεωμένους δήμους που προέκυψαν μετά την συνένωση με τον Καλλικράτη. Αυτά τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τους δήμους με δόσεις τα επόμενα χρόνια άρα είναι μορφή δανείου.
    Που φυσικά δεν το ζητήσατε εσείς αλλά σας δόθηκε έτσι και αλλιώς.
    Αλλού οι κουτοπονηριές σας. Αυτά λέτε στα καφενεία να σας πιστεύει ο κόσμος που δεν ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
    πηγή http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/ipes-i-apofasi-gia-ta-3627-ekat-se-99-dimous-gia-lixiprothesma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231284096
    Αθήνα
    Παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου 2014 δόθηκε στους ΟΤΑ προκειμένου να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους.

    Το 2013 δόθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων συνολικά 763 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 634 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί στους δικαιούχους.

    Τα εναπομείναντα 129 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν από Δήμους και Περιφέρειες προς τους προμηθευτές τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου προκειμένου οι σχετικές χρηματοδοτήσεις να προσμετρηθούν στον προϋπολογισμό του 2013.

    Tο υπόλοιπο των ληξιπροθέσμων οφειλών των ΟΤΑ έχει μειωθεί από τα 1,07 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012 στα 677,1 εκατ. ευρώ σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόδοση 17,8 εκατ. ευρώ στους δήμους για εξόφληση οφειλών δημοσίου
    από http://www.localit.gr/archives/39273

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ:Β4ΜΓΝ-0ΞΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
    "Σύμφωνο αποδοχης ορων εκκαθαρισης ληξιπροθεσμων υποχρεωσεων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τότε θα ψάξουμε κύριε Πασόη στις αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής αφού δεν είναι σε απόφαση ΔΣ. Εξυπνούληδες.
    Για πείτε μας λίγα πράγματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πως πληρώθηκαν;
    Από που δόθηκαν τα χρήματα;.
    Πως θα παρακρατηθούν από το κράτος τα επόμενα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πασόη εαν δεν δώσεις συγκεκριμένη απάντηση, μην πας ούτε να ψηφίσεις τον εαυτό σου. Τέτοια κατάντια για την εξουσία δεν την περιμέναμε.

      Διαγραφή
  8. Εγω λέω να μας πείτε με ανακοίνωση σας πως συντάξατε προυπολογισμό. Τα βάλατε όλα τα έργα που οφείλονται ακόμα; Μήπως ο προυπολογισμός του δήμου δεν περιλαμβάνει ούτε τα μισά από αυτα που οφείλονται ακόμα;
    Πονηρούληδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πασόη αστο, όσο μιλάς χάνεις. Κάτσε στο σπίτι σου.

      Διαγραφή
  9. Ασε τα ψεματα και τις υπεκφυγες Πασοη. Ολοι οι Καλλικρατικοι δημοι πηραν δανειο απο το ταμειο παρακαταθηκων για να πληρωσουν τις ληξιπροθεσμες οφειλες κσι μαλιστα σπο του χρονου που τελειωνει η οεριοδος χσριτος ο Δημος Αλμωπιας ξεκιναει να πληρωνει δοσεις και τοκους. Αυτη ειναι αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο οτι φσινεται απο τα παραπανω σχολια Πασοη μονος σου σκαβεις το λακο σου. Σκεφτομουν να σας ψηφισω ομως μετα την ανακοινωση αυτη που αποδεικνυεται οτι εσεις λετε ψεματα θα σας μαυρισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να δούμε ποιοί πληρώθηκαν τον τελευταίο καιρό από τα ταμεία του Δήμου. Έτσι θα καταλάβουμε κιόλας πολλές κωλοτούμπες και τις υποψηφιότητές τους. Όχι μόνο δάνειο πηραν αλλά και ανίκανοι να έρθουν σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες που χρωστούσαν ήταν. Για αυτό τους έβγαζαν διαταγες πληρωμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή πρόταση, για να δουμε τι λαβράκι θα βγάλουμε. Θα το προτείνω στον Τάσιου να το ψάξει.

      Διαγραφή
  12. ΤΙ ΉΤΑΝ ΠΆΛΙ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΠΑΣΟΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τα ζερζικα κομματοσκυλα του σηφακη μιλησαν παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσον αφορά τις κατασχέσεις, ο κ. Δήμαρχος έδρασε με περίεργο και ακατανόητο τρόπο, όταν του κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις των δικαστηρίων για αγωγές ιδιωτών κατά του Δήμου, διότι δεν έφερε όπως ήταν υποχρεωμένος το θέμα στην οικονομική επιτροπή για να αποφασίσει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων όπως προβλέπεται στο άρθρο 72 του Ν.3852/2010. Δεν γνώριζε ότι υφίσταται ιδιαίτερη νομική υποχρέωση των Δήμων να μην παραιτούνται των δικαιωμάτων των και να εξαντλούν όλα τα ένδικα μέσα;
    Αντίθετα, πέταξε στο συρτάρι με μεγάλη ευκολία τις παραπάνω αποφάσεις και εντός της νόμιμης προθεσμίας των 60 ημερών δεν προχώρησε ως όφειλε στην άσκηση αναίρεσης, με αποτέλεσμα μεταξύ του Δήμου και των εναγουσών ιδιωτών, να παραχθεί δεδικασμένο.
    Ίσως να είναι άσχετο και απλή σύμπτωση ότι αυτοί που ευνοήθηκαν από την παράλειψη του δήμου για άσκηση ένδικων μέσων, ήταν πολιτικοί φίλοι του, συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του κλπ.
    Η νομοθεσία κάνει λόγο για σαφή παράβαση καθήκοντος ακόμη και αν πρόκειται για βαριά αμέλεια εκ΄μέρους του δημάρχου και όχι για δόλο.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Πασόης με την εσκεμμένη ή ακούσια παράλειψη του ζημίωσε τον δήμο αφού χρήματα που προορίζονταν για άλλους σκοπούς κατέληξαν σε χέρια ιδιωτών.
    Ο κ. Συμπαραστάτης τι άποψη έχει; Το θέμα έχει συνέχεια. CONTINUED……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. an exeis arxidia kai dikio 6:27 kane mhnyseis ...diaforetika eisai ena athlio papagalaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπαγαλάκια είστε εσείς και οι ανακοινώσεις σας.

      Διαγραφή
    2. Πολύ εκνευρισμό βλέπω και παρεκτροπές. Μήπως είσαι από την Άψαλο και είσαι εργολάβος? Οι μηνύσεις θα γίνουν αυτεπάγγελτα όταν έρθει η ώρα τους. Μην ανησυχείς. Σ΄αυτόν τον τόπο όλοι πληρώνουν πλέον. Φρόντισε ο Αντώνης σαμαράς γι αυτό. Ο συμπαραστάτης θα συνεχίσει να κάνει τον κουφό?

      Διαγραφή
  16. Ολοι οι μεγαλοι οικονομολογοι λογιστες εφοριακοι στη νεα εποχη για την Αλμωπια με παλιες αντιληψεις. Μια χαμενη ψηφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια ανακοινωση εβγαλες ρε Πασοη και τα εκανες θαλασσα. Ετσι σκεφτεσαι να διοιικησεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε πατε καλα μιλάτε για τα 2 εκατ. Από τα 12 που ξεχρεωσε; και δάνειο να ήταν χεστηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απο τη τσεπη τους τα εβαλαν; Η τα στερησαν απο εμας; Το δευτερο γιατι δεν εκαναν λογικη διαχειρηση. Επρεπε πρωτα να ειναι η ανπτυξη(παραγωγικο εργο με περισσευμα) και μετα το χρεος. Με τα καμωματα σας ειχαμε 3,5 χρονια χαμενα σαινια. Παω για ΧΑΜΑΜ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το φερετζε το φορουσε η μεχρι τωρα δημοτικη αρχη. Μιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανόητε 9.21 πλέον με Υπουργική Απόφαση απαγορεύεται η οποιουδήποτε τύπου κατασκευή έργων εφόσον πρώτα δεν έχει μειωθεί ένα σημαντικό ποσό χρεών.Όποτε σ'ερωτώ πως θα γίνονταν έργα με χρέη 12,000,000 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΩΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΙ; ΤΕΝΕΚΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΣ ,ΝΙΟ ΝΙΟ ΜΗΔΕΝ.

      Διαγραφή
  22. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΦΑΚΗ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ .ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΙΣΤΕ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΠΑΣΟΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΗΦΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Ο ΠΑΣΟΗΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ,ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 12.14 να σε παρουν και να σε κανουν χαλιφη στη θεση του χαλιφη. Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας. Τελος γιατι ηλθε το τελος σε τετοιες ανουσιες λογικες. Μιχαηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατι ρε φιλε ο κ.Πασοης και οι συν αυτω την κληρονομησαν την δημαρχια;.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)