Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Καταργούν την αργία του Αγίου Πνεύματος




Λίγες μέρες μετά τις εκλογές πέφτουν οι μάσκες.
Αποδεικνύεται στην πράξη ποιοι είναι οι «φίλοι» του λαού
και ποιοι είναι ενάντια στα συμφέροντα του.


Η προσπάθεια κατάργησης της αργίας του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ δηλώνει την όξυνση της επίθεσης που εξαπολύουν οι μεγάλοι εμπορικοί όμιλοι,
τα μονοπώλια.
Αφού μετέτρεψαν τους μισθούς μας σε φιλοδωρήματα, αφού διευθετούν τον εργάσιμο χρόνο μας όπως τους βολεύει, αφού διεύρυναν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αφού κατάργησαν την αργία της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, δεν σταματούν ,  τα θέλουν όλα,   καταπατούν ότι δικαίωμα έχει απομείνει για τους εργαζόμενους.
Με την προσπάθεια κατάργησης της αργίας του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση και άλλων αργιών, με πρώτη αυτή της αργίας του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα.
Αν δεν υπερασπιστούμε οι ίδιοι και δεν παλέψουμε για τα συμφέροντά μας, τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε από  «δεξιούς» και «αριστερούς» υποτακτικούς των μονοπωλίων και των μεγάλων υγιών επιχειρηματιών.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σε ευρωπαϊκούς τόνους, θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.



13 σχόλια:

  1. ο κοσμάκης βασικά αναρωτιέται ...υπάρχουν ακόμα δουλειές με 4ωρα που ανάμεσα έχει και υποχρεωτικά δειλείματα? ε ναι! υπάρχουν ! πχ δάσκαλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ante kai mamisou re kopriti

      Διαγραφή
    2. Το διάλειμμα του δασκάλου είναι δυσκολότερο απο την δική σου ώρα . Και μη μου πεις για ιδιωτικό τομέα πάλι το ξέρουμε το παραμύθι ,στη δουλειά του μπαμπα με φράγκα και αυτοκίνητα έξω απο το σπίτι μας. Απογαλακτίσου πρώτα και μετά ξαναγράφεις.
      (και μη κόψετε το σχόλιο)

      Διαγραφή
  2. Οτι να ναι τελικα λες φιλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν θα χάσετε όλα τα κεκτημένα σιγα σιγα και θα δειτε τι εγινε γυρω σας τοτε μπορει να ξυπνησετε αλλα θα είναι αργα. Στηνπροεκλογικη του ομιλια ο Αντωνακης έλεγε για τους νοικοκυραιους που θέλουν να δουλέψουν αλλα δεν τους αφήνουν οι απεργοι και οι αργιες....!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικά μερικοί προτιμούν να μην ξέρουν τι λέει ο κόσμος γι αυτούς...Στρουθοκαμηλισμός λέγεται νομιζω ε? σε καιρό κρίσης ο άλλος επιμένει..και μάλιστα με σώα τας φρένας που θα λεγε κι ενας αποφοιτος δημοτικού...ότι...: ...Το διάλειμμα του δασκάλου είναι δυσκολότερο απο την δική σου ώρα...Μεγάλε...!!! μισθό σίγουρο κάθε μήνα, θέρμανση στη δουλειά πληρωμένη απ το κράτος, ρουχαλακια στη πένα, και φυσικά αφεντικό στη δουλειά μιλώντας με παιδάκια...Μήπως όλο αυτό είναι ο Παράδεισος και δεν το ξέρετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηθελες να γινεις δάσκαλος και σε εμπόδισε κανένας;

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΛΟΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΚΟΠΙΩΝ κ.λ.π.ΕΧΕΙ ΦΛΟΥΜΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ -5 ΓΙΝΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΩΝ 18,19 ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΠΟ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΚΡΤΟΥΣΑΝ .

      Διαγραφή
  5. KAI POTE HTANE EPISIMH ARGEIA 1. 2 .3 XRONIA PRIN GIATI PIO MPROSTA HTANE MONO GIA TOYS ANURWPOYS TOY PNEYMATOS KAI AN KANV LA8OS AS ME DIOR8OSEI KAPOIOS . OSO GIA KAPOION PIO PANW POY RGAFEI OTO TO DIALEIMA TOY DASKALOY EINAI DYSKOLO SYMFVNW APOLYTA GIATI STHN AI8OYSA ME ELAXISTES EKSERESEIS OI DASKALOI DEN KANOYN TIPOTA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...

      Διαγραφή
    2. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 8ΩΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ

      Διαγραφή

(3)