Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αμετανόητοι ως το τέλος στον Δήμο Αλμωπίας

Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την χαλασμένη πομώνα στην Κωνσταντία

Απάντηση του Αντιδημάρχου Σταύρου Καραμαριά  για γέλια και για κλάματα


Αντί να ζητήσουν έστω και μια συγνώμη για τις αμέλειες και τους κακούς χειρισμούς (για να μην αφήσουμε υπονοούμενα για άλλα πράγματα), οι υπεύθυνοι του Δήμου Αλμωπίας , νομίζουν ότι απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου. Απαντώντας σε συγκεκριμένο μέσο, που προφανώς δεν γνωρίζει από διαδικασίες, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα αγροτικά του Δήμου Αλμωπίας Σταύρος Καραμαριάς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , για την χαλασμένη αρδευτική γεώτρηση στην Κωνσταντία. Αποφεύγει να απαντήσει στο σύνολο των ΜΜΕ της περιοχής που δημοσίευσαν την επιστολή του προέδρου της κοινότητας Κωνσταντίας Χρήστου Μαρμαρίδη, γιατί προφανώς φοβάται τις «κακές ερωτήσεις» 
Αυτό όμως έχει λίγη σημασία.
Ξεκινά με το δακρύβεχτο ρεφραίν ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή σε όλους , λες και εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν λέει κουβέντα για τις «πατέντες» που εφεύραν ώστε οι αναθέσεις συντήρησης των αρδευτικών γεωτρήσεων  να γίνονται πάντα σε ανθρώπους εκτός Αλμωπίας. 
 Φέτος μάλιστα από την πολύ σπουδή έκαναν και «πατάτες» με αποτέλεσμα να βρεθούν σε αδιέξοδο. Αυτό βέβαια δεν λέγεται ούτε και ομολογείται δημόσια Την νύφη βέβαια την πληρώνει ο κοσμάκης. Δηλώνει έκπληκτος με τις δηλώσεις του προέδρου Χρ. Μαρμαρίδη . Υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη πομώνα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γιατί λειτουργεί με inverter, που σημαίνει ότι ρυθμίζει την πίεση του νερού, και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή ως «ακατάλληλη και ανύπαρκτη».
Ενημερώνει δε  τον  Πρόεδρο πως δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια πομώνα, με αυτά τα χαρακτηριστικά να πηγαίνει ο καθένας και να κάνει παρεμβάσεις, καθώς δουλεύει με πρόγραμμα.
  (σσ Γιατί έγιναν τέτοιες παρεμβάσεις;) Αυτό είναι το πρώτο σκέλος.
Όσον για το αν ο Δήμος ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Μαρμαρίδη , λέει,  ότι έχει γίνει εκτίμηση της ζημιάς (κομμένος άξονας e-cobler), αλλά εάν δε βγει δεν είμαστε σε θέση να είμαστε σίγουροι για την ακριβή βλάβη.
Δηλαδή με λίγα λόγια κ. Αντιδήμαρχε πόσοι αιώνες θα χρειαστούν;
Λέει ακόμα:
Επίσης, αξίζει να σημειώσω σε αυτό το σημείο, πως εγώ προσπάθησα να δώσω μία πιο άμεση λύση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι αγρότες της περιοχής, έχοντας επικοινωνία αρχικά με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του χωριού και στη συνέχεια με το νέο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μπίνο, προτείνοντας να αποκατασταθεί η ζημιά με προφορική ανάθεση.( Μα τι λέτε κ. Αντιδήμαρχε; Είναι δυνατόν η παρούσα δημοτική αρχή της διαφάνειας να κάνει …προφορικές αναθέσεις; Δηλαδή το έχει ξανακάνει;) Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή δηλαδή πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θα επηρεάσει και την επόμενη δημοτική αρχή, θεώρησα σκόπιμο να μη λάβω αυθαίρετα μια τέτοια απόφαση, αλλά πρώτα να ενημερώσω τον κ. Μπίνο, ο οποίος όμως είναι αρνητικός και γι’ αυτό αποφάσισα να ακολουθηθεί η νομότυπη διαδικασία, που όμως είναι χρονοβόρα. (Γιατί , τι περίμενε από τον νέο Δήαρχο ;Να παρανομήσει πριν ακόμα αναλάβει; Δεν έχει κατανοήσει ότι μέχρι 31-8-2014 ποιος είναι ακόμα Δήμαρχος;)
Και γιατί είναι χρονοβόρα κ . Αντιδήμαρχε; Ποιον δουλεύεται και κορϊδεύετε; Δεν υπάρχουν οι σχετικές αναθέσεις; Εκτός και εάν τα ποσά εξανεμήθηκαν

Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια, συνεχίζει ο Αντιδήμαρχος και λογικά ο κ. Μαρμαρίδης θα έπρεπε να ήταν ενημερωμένος, μιας και ως γνωστόν ήταν υποψήφιος και στενός συνεργάτης με τον κ. Μπίνο.  ( Ξεχνάς Σταύρο ότι ήταν στον συνδυασμό σας στις προηγούμενες εκλογές. Πολύ ασθενική μνήμη έχεις )Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε για όλα τη Δημοτική Αρχή, όμως από τα λόγια μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση, γεγονός που θα διαπιστώσει και η νεοεκλεγείσα Διοίκηση που αναλαμβάνει το Σεπτέμβριο.  
Τι σχέση έχει ρε Σταύρο η νέα δημοτική αρχή με όλα αυτά ;

Ο απερχόμενος πρόεδρος ας μη ξεχνά ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ικανοποιήθηκαν αρκετά αιτήματά του (σωληνωτά δίκτυα, χωματαύλακες, παρεμβάσεις στο δρόμο του Αγ. Θεόδωρου κ.α.).

Το μόνο «λάθος» μας, ήταν ότι εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε πράγματα για τον τόπο μας με διάφανες διαδικασίες, χωρίς να επιβαρύνουμε τους συμπολίτες μας με πρόσθετα χρέη. (Ξαναδιάβασε τι έλεγες λίγο πιο πάνω)


Εννοείται πως υπήρξαν παραλείψεις και έχουμε κριθεί γι’ αυτές, ωστόσο καλό θα ήταν και ο κ. Μαρμαρίδης να κάνει την αυτοκριτική του και να προβληματιστεί για την ετυμηγορία των συγχωριανών του.
(Αν κάνει δηλαδή την αυτοκριτική του , αυτοί θα κοιμούνται ήσυχοι …)



Σταύρος Καραμαριάς
Αντιδήμαρχος Δήμου Αλμωπίας

Να είσαι καλά Σταύρο . Χρειάζονται κάπου- κάπου και τα καλαμπούρια…

5 σχόλια:

  1. Πασχαλίδης Γιάννης31 Ιουλίου 2014 στις 1:10 π.μ.

    Θέλω να απαντήσω στον φίλο αντιδήμαρχο Σταύρο Καραμαριά που πιστεύω δεν ψεύδεται συνειδητά ,αλλά έτσι τον ενημέρωσε η τεχνική υπηρεσία η οποία αυτή ψεύδεται με τις παραπάνω δικαιολογίες, επειδή Σταύρο αυτό το σύστημα εκκίνησης (soft starters έτσι λέγετε όχι inverter ) αυτής της αντλίας το ξέρω τόσο καλά όσο εσύ ξέρης να παίζεις το κομπολόι σου ,σε ενημερώνω ότι σύστημα εκκίνησης αυτής της αντλίας δεν έχει ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά ,είναι ο καλύτερος ο σιγουρότερος ,και ευκολότερος τρόπος εκκίνησης ,ενημερώνετε ο χειριστής με κωδικό βλάβης αν προκύψει , και έτσι αποφεύγετε η πιθανή ζημία στον κινητήρα της αντλίας, απλά δεν είναι στα μέτρα της τεχνικής σου υπηρεσίας και του αξιολογητή των βλαβών που αν ήξερε τις συνθήκες στις οποίες πρέπει να δουλεύει το σύστημα έπρεπε τουλάχιστον να ενημερώσει τους υπεύθυνους. Το σίγουρο Σταύρο την ολική ευθύνη την έχετε εσείς ,η τεχνική υπηρεσία και ο Δήμαρχος με της λανθασμένες επιλογές του και όχι ο καθένας που πηγαίνει και κάνει τις παρεμβάσεις όπως λες. Το ζητούμενο Σταύρο ποιο είναι ότι προσδιορίστηκε το είδος της ζημιάς, ή πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη. Σταύρο ξέρης ότι ο κινητήρας έχει αντικατασταθεί στις 3/9/2012 και την ευθύνη της επισκευής και συντήρησης μέχρι και σήμερα την έχει ο ανάδοχος των τότε συντηρήσεων που ήταν παιδί δικό σας και τώρα την κάνετε μούγκα. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΣΟ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΠΑΛΑΚΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΚΛΕΞΟΥΝ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ31 Ιουλίου 2014 στις 12:03 μ.μ.

    Ανώνυμε 31 Ιουλίου 2014 - 8:26 π.μ. που χρωστάω και πόσα χρωστάω ούτε εσένα ενδιαφέρει ούτε τον Δημαρχό σου, εσένα πάντως δεν χρωστάω τίποτα ,κοίταξε μην χρωστάς εσύ εμένα. Πασχαλίδης Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΜΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο Γ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΑΤΕ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φταίει ο Πασόης. Αυτός είναι έντιμος και νοικοκύρης. Απλώς δεν μπορεί το παιδί. Δεν γνωρίζει. Εσείς που τον κάνατε δήμαρχο φταίτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)