Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Να σταματήσει η αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου με τη συναίνεση του απερχόμενου Δημάρχου



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ


Την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει ο νεος Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος με την τακτική του απερχόμενου Δημάρχου να αποδεκατίζει τις υπηρεσίες του Δήμου , συναινώντας στην μετακίνηση υπαλλήλων .
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται κινητικότητα, υπαλλήλων του Δήμου προς άλλους Δήμους με το Πρόγραμμα Εθελοντικής Κινητικότητας.

Ο Δημήτρης Μπίνος επισημαίνει ότι  «στις όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι εισηγήσεις των Διευθυντών Διευθύνσεων για την επάρκεια του προσωπικού .Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η κινητικότητά τους δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου μας  . Η εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας γίνεται, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, “για να καταστεί δυνατός ο εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς το επιπλέον προσωπικό ενός φορέα θα καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού που δυσχεραίνουν τη λειτουργία ενός άλλουτο πρόγραμμα λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να ενισχυθεί και σε καμία περίπτωση να μη διαταραχθεί η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προκειμένου οι φορείς να μην αποστερηθούν υπαλλήλους που τους είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη υπηρεσιακή τους λειτουργία.   ».
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος  Δημήτρης Μπίνος είναι σαφής επισημαίνοντας ότι «μετά την αποψίλωση των υπηρεσιών που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε σε κανέναν να αφήσει το Δήμο μας και τις υπηρεσίες του ξεκρέμαστες», διευκρινίζοντας ότι προσωπικά με τους υπαλλήλους δεν υπάρχει κάποιο θέμα και πως σέβεται την πρόθεση του καθενός να μετακινηθεί αλλού, αρκεί αυτό να μη δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.
Εύλογα δε αναρωτιέται για ποιον λόγο  ο απερχόμενος Δήμαρχος παίρνει τέτοιες αποφάσεις, τη στιγμή που με κάθε ευκαιρία αναφερόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην έλλειψη προσωπικού και απέδιδε σε αυτό πολλά από τα προβλήματα.

3 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή παρέμβαση και πάρα πολύ σοβαρή.
    Να δωθούν στην δημοσιότητα οι ειδικότητες που θέλουν να φύγουν και να εξηγηθεί αν πλεονάζουν και πως.
    Όταν στην πόλη μας δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο θα αποδιοργανωθεί και ο δήμος. Ποιοι πλεονάζουν; αν πλεονάζουν;
    Μήπως χρειάζεται και σε καμια υπηρεσία κανένας π.χ. πολεοδομία χωρίς μόνιμο μηχανικό επί 4 χρόνια αλλά με δανεικούς μία φορά την εβδομάδα.
    Να γίνει άμεση ενημέρωση όχι ότι του καπνίσει του απερχόμενου και μάλιστα έναν μόλις μήνα πριν παραδώσει τον δήμο!!!
    Αμεσος έλεγχος τωρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΣΟΗ, ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΣΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι σίγουρος ότι θα φύγουν οι αργόσχολοι;

      Διαγραφή

(3)