Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

THN ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΟΛΙΩΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει σ’ όλους τους εργαζόμενους
την υπουργική απόφαση που υπογράφηκε χτες και προβλέπει ,άμεσα, την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων  όλες τις Κυριακές του χρόνου πιλοτικά στις περιοχές:  ιστορικό κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης,  επίσης Πικέρμι, Ραφήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη.

Σήμερα μετά των ορυμαγδό μέτρων που ρημάζει την ζωή μας,  η συγκυβέρνηση  παίρνει νέα μέτρα στήριξης των μεγάλων εμπορικών ομίλων, των μονοπωλίων, προχωράει σε ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την οριστική κατάργηση της αργίας της Κυριακής παντού.      
Τους μεγαλοεργοδότες μας δεν τους φτάνει που μείωσαν τους μισθούς μας, που  χιλιάδες από εμάς μας αφήνουν απλήρωτους,  που εκβιάζουν απολύοντας,  που διευθετούν τον εργάσιμο χρόνο μας όπως τους βολεύει , θέλουν και την Κυριακή μας. ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ.
ΑΚΟΡΕΣΤΗ  Η  ΠΕΙΝΑ  ΓΙΑ  ΚΕΡΔΟΣ. Και η κυβέρνηση  νομοθετεί και υπογράφει σύμφωνα με  τις απαιτήσεις τους. 
Για να μας κρατήσουν  διασπασμένους,  φοβισμένους και να  μην  έχουν οργανωμένες  αντιδράσεις, η κυβέρνηση μας πλασάρει την πιλοτική εφαρμογή σε ορισμένες περιοχές, αναμασά για θέσεις εργασίας, ψιθυρίζει για εξυπηρέτηση καταναλωτών,  ενώ παράλληλα προωθεί περιορισμό των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών.   

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι 
Οι μόνοι κερδισμένοι με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι οι μονοπωλιακές εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι,  που θα  αρπάξουν και το τελευταίο κομμάτι του τζίρου που, ακόμα,  κατευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών και στην ανεργία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.
Αύξηση της ανεργίας θα έχουμε με το κλείσιμο μικρών καταστημάτων και όσες θέσεις εργασίας δημιουργήσουν τα εμπορικά μονοπώλια θα ‘ναι  με 200 ευρώ μισθό.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Αν δεν υπερασπιστούμε οι ίδιοι και δεν παλέψουμε για τα συμφέροντά μας, τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε από  «δεξιούς» και «αριστερούς»
υποτακτικούς των μονοπωλίων και των μεγάλων υγιών επιχειρηματιών.
Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σε ευρωπαϊκούς τόνους, θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας,
με οργανωμένο αγώνα  να βάλουμε φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα,
με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου,  των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος,
για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)