Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  καταστρέφει  το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας, την Αγροτική οικονομία

1.   ΕΜΠΑΡΓΚΟ  ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΡΩΣΙΑ
     Καταστροφική για την ελληνική αγροτική οικονομία και όχι μόνο αποδεικνύεται η απαράδεκτη στάση της σημερινής κυβέρνησης, που υπάκουσε και υπακούει τυφλά στις ψυχροπολεμικές στρατηγικές Ουάσιγκτον - Βρυξελλών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας. Οι Έλληνες αγρότες που στηρίζουν το εισόδημά τους στις εξαγωγές προς τη Ρωσία οδηγούνται στην ολική καταστροφή. Ιδιαίτερα περιοχές όπως η Πέλλα, η Ημαθία και άλλες υφίστανται ανυπολόγιστη καταστροφή όταν το 50% του επιτραπέζιου ροδάκινου , το 60% του χυμού ροδάκινου και το 30% του ακτινίδιου εξάγεται στην Ρωσία. Και το πρόβλημα αφορά και άλλες καλλιέργειες. Ιδιαίτερα αν παραταθεί ( όπως αναφέρει η απόφαση της Ρωσίας) το εμπάργκο και πέραν του 12μηνου η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική. 
    Εδώ και αρκετό καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Προέδρου του, δια των βουλευτών του και των στελεχών του, επέκρινε δριμύτατα την αλόγιστη και παράλογη εξωτερική πολιτική της χώρας σε σχέση με την ουκρανική κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ακολούθησε μια φιλειρηνική ενεργητική εξωτερική πολιτική, σοβαρή και λελογισμένη, που θα λάμβανε υπόψη την ανάγκη να σταματήσει η οικονομική και στρατιωτική κλιμάκωση των εμπλεκόμενων πλευρών. Ταυτόχρονα δεν στάθμισε τα ιδιαίτερα συμφέροντα της Ελλάδας που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία, τις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, που αντί να αναβαθμίζονται πολύπλευρα προς όφελος των δύο χωρών και λαών, υποβαθμίζονται και συρρικνώνονται.
      Πρέπει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που σε καμία περίπτωση δεν υποβοηθούν, στην αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, αλλά όπως διαφαίνεται την οξύνουν σε έναν ανοιχτό εμπορικό και οικονομικό πόλεμο, του  οποίου, δυστυχώς, η Ελλάδα είναι μέρος. Και ιδιαίτερα τώρα λόγο της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας που αντί να συνάπτονται και να διευρύνονται διακρατικές εμπορικές συμφωνίες, διαλύονται και οι υπάρχουσες. 

2.   ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ - ΜΟΝΙΛΙΑ
Χαλαζόπτωση:  Το ζήσαμε το σενάριο από πέρσι και  όταν η φάρσα επαναλαμβάνεται γίνεται τραγωδία.
Και πέρσι υπήρχαν σημαντικά προβλήματα στην αντιχαλαζική προστασία με την ελλιπή εφαρμογή αλλά φέτος ο αγροτικός πληθυσμός αφέθηκε απόλυτα στην τύχη του, στο έλεος του θεού, αφού δεν πέταξε ούτε ένα αεροπλάνο για την αντιχαλαζική προστασία με ανυπολόγιστες ζημίες στην παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.
     Λόγου του μεγέθους της καταστροφής, από ανεπάρκεια ή αδιαφορία, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές ακόμη και ποινικές αν και όπου υπάρχουν.
Μονίλια : Όσον αφορά την μονίλια που έχει χτυπήσει το 30% της παραγωγής ροδάκινου απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών του ΕΛΓΑ, να αποσταλούν αμέσως γεωπόνοι για εκτιμήσεις και η ταχύτερη αποζημίωση των παραγωγών, ιδιαίτερα σε μια καταστροφική χρονιά για το ροδάκινο.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση: 
      ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ . Εξασφάλιση του εγγυημένου εισοδήματος του αγρότη. Το ( σίγουρα αυξημένο) ασφάλιστρο να επιδοτηθεί κατά γενναίο ποσοστό από την ΕΕ, γι’ αυτό απαιτείται  σκληρή διαπραγμάτευση με την ΕΕ.
 
3.   Το χαράτσι  ΕΝΦΙΑ – Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Ξεκίνησε από έκτακτο χαράτσι στα ηλεκτροδοτούμενα κτίρια από τον κ. Βενιζέλο.  τον καταδίκασε τότε ακόμη και η Ν.Δ. σαν αντισυνταγματικό, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι σαν έκτακτος φόρος δεν είναι αντισυνταγματικός αλλά δεν μπορεί να συνεχίζει .
Αντισυνταγματικά συνεχίστηκε σαν χαράτσι  για άλλα 2 χρόνια με απόφαση της Τρόικας που εθελόδουλα αποδέχτηκε και συνέχισε να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΦΙΑ και επεκτείνεται σε κάθε ακίνητο κτίσμα (σπίτια ,αποθήκες, υπόστεγα ,στάβλοι, οικόπεδα ,χωράφια και ότι άλλο). 
·        Παγιώνει την υπερφορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας.
·        Με τον τρόπο που φορολογεί τα ακίνητα είναι σαν να μονιμοποιεί το «χαράτσι» που εισπράττονταν μέσω της Δ.Ε.Η. και παράλληλα διατηρεί τον Φ.Α.Π. (Φόρος Ακίνητης Περιουσίας) μέσω του συμπληρωματικού φόρου. Επίσης επιβάλλεται  «χαράτσι» για πρώτη φορά και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
·        Ο φόρος υπολογίζεται με βάση αυθαίρετες αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με τις εμπορικές, όπου τις περισσότερες φορές οι αντικειμενικές αξίες είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες.
·        Για πρώτη φορά φορολογούνται α) τα αγροτεμάχια, β) οι «τακτοποιημένοι» ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι.
·        Πρόκειται για ένα φόρο κατοχής ακινήτων και κατοχής γης, που στην  πλειοψηφία τους είτε δεν δίνουν κανένα εισόδημα στον ιδιοκτήτη είτε είναι τα  βασικά εργαλεία της δουλειάς τους (αγροτεμάχια). Μιλάμε για μία άνευ προηγουμένου δήμευση της περιουσίας του Ελληνικού πληθησμού, αφού είναι αδύνατο να πληρωθούν αυτά τα ποσά από πολίτες με μειωμένους μισθούς, συντάξεις, απούλητες ή κατεστραμμένες παραγωγές και ανέργους.
·        Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία.
Δεν προστατεύει αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν. Η κυβέρνηση εμπαίζει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, υποσχόμενη δήθεν μειώσεις από το φόρο. Τα εισοδηματικά και τα άλλα κριτήρια που θεσπίζει ως προϋποθέσεις καθιστούν αδύνατη την ένταξη των πολιτών και έτσι ουσιαστικά κοροϊδεύουν τους πολίτες.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ  ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ.
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ

3 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΕΕ" ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ;
    ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ;
    ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ;
    ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ! ΜΟΝΟ ΤΟ "ΔΙΩΞΙΜΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ" ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΗΝ ΕΕ ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ήρθε η ώρα της Αριστεράς..Ας αφήσουμε τους χαζούς δεξιούς να συνεχίζουν τα κολπάκια και τη λασπολογία..Σύντροφοι μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)