Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τραγελαφικές καταστάσεις με την ψηφιακή τηλεόραση

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΛΜΩΠΙΑ;


Ψηφιακού τραγέλαφου συνέχεια μετά την ψηφιακή μετάβαση στον Έβρο και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Όπως αποδείχθηκε, οι πολίτες δεν ήταν προετοιμασμένοι
 για το ψηφιακό πέρασμα και ειδικά στα νησιά του Αιγαίου αλλά και σε πόλεις της Μακεδονίας έγινε χαμός με την προμήθεια των αποκωδικοποιητών. Τα καταστήματα που πουλούσαν ψηφιακούς δέκτες ξεπούλησαν μέσα σε λίγες ώρες. Μόνο στη Μυτιλήνη δηλώθηκε πως διατέθηκαν περισσότεροι από 70.000 δέκτες.
Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, επτά εταιρείες που πουλάνε αποκωδικοποιητές με επιστολή τους στο υπουργείο Μεταφορών ζητούσαν αναβολή της ψηφιακής μετάβασης στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, που είναι προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου. Ως λόγο της αναβολής θέτουν την αδυναμία τους να προμηθεύσουν την ελληνική αγορά με ψηφιακούς δέκτες. Το αίτημα αυτό ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από άλλες ιδιωτικές εταιρείες, που υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει αναβολή επειδή κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες δεν φρόντισαν να προμηθευτούν εμπόρευμα. Μία από αυτές, με επιστολή της επίσης στο υπουργείο Μεταφορών, δηλώνει πως μπορεί να διαθέσει άμεσα στην αγορά μισό εκατομμύριο αποκωδικοποιητές.
Ο πόλεμος που ξέσπασε στην αγορά είναι ένα ακόμη δείγμα της χαοτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στην ψηφιακή τηλεόραση. Η επιλογή να διαχειριστεί μόνη της η κυβέρνηση την ψηφιακή μετάβαση, σε στενή διαπλεκόμενη σχέση με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, χωρίς συνεννόηση και συνεργασία με την υπόλοιπη αγορά ή με άλλους θεσμούς, δημιουργεί ένα ψηφιακό αλαλούμ, με θύματα βέβαια τους πολίτες. Στις περιοχές όπου έχει ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση (Πελοπόννησος, Αττική, Έβρος, Βόρειο Αιγαίο) υπάρχουν σημεία με μαύρη οθόνη επειδή δεν καλύπτονται από τα βασικά κέντρα εκπομπής της Digea και θα πρέπει να πληρώσουν οι δήμοι τον πάροχο δικτύου για να τοποθετήσει δευτερεύοντες αναμεταδότες. Σε άλλες περιοχές, τηλεθεατές, ειδικά άτομα μεγάλης ηλικίας, αναγκάστηκαν να πληρώσουν 10 και 20 ευρώ για να τοποθετήσουν τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόρασή τους



Προβλήματα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και στην Αλμωπία καθώς όλες οι περιοχές δεν μπορούν να καλυφθούν από την Κορυφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)