Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



Να λυθεί αμέσως το πρόβλημα με βασικό κριτήριο την ασφάλεια μεταφοράς και την μείωση της ταλαιπωρίας τους

   Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας καταγγέλλει την μεγάλη ολιγωρία της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Πέλλας στο σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους. Σε αντίθεση με όλες τις αντιπεριφέρειες της χώρας, που στο σύνολο τους εφάρμοσαν έγκαιρα τις διαδικασίες διαγωνισμών που προβλέπει ο Νόμος, η Αντιπεριφέρεια Πέλλας «κατόρθωσε» να ξεχωρίσει αρνητικά προκαλώντας ταλαιπωρία σε μαθητές και γονείς. Μετά από 15 μέρες που άνοιξαν τα σχολεία ευαίσθητες κατηγορίες μαθητών ( όπως οι μαθητές ΑΜΕΑ) δεν παρακολουθούν καθόλου το σχολείο ( αφού δεν ξεκίνησε η μετακίνηση τους) και οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των μικρών τάξεων του Δημοτικού( αυτοί που δικαιούνται μεταφοράς με μέριμνα του δημοσίου) μετακινούνται από τους γονείς τους με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όλων ( χρονική και οικονομική).    
Η μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( νηπιαγωγεία και δημοτικά)  πρέπει να γίνεται με τρόπο που να  εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και η μείωση της ταλαιπωρίας μεγάλου χρόνου αναμονής πριν ή μετά το σχολείο.
Η αιρετή περιφέρεια ( στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα) πρέπει να πράξει το καθήκον της χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων της Πέλλας οφείλουν να πιέσουν για άμεση λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)