Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ 11-10-2014



To Συνέδριο της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Τριτέκνων θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα,11 Οκτωβρίου 2014 και από ώρα 11:00.Συνοπτικά οι σκοποί του παρόντος Συνεδρίου είναι:

     -Η αντιμετώπιση της αναλγησίας και αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος, που είναι βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις τις βλέπουμε καθημερινά. Για τρίτη συνεχή χρονιά(2011,2012 και 2013),σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι είναι περισσότεροι των γεννήσεων. Κάθε χρόνο και μία πόλη των 15-17000 στην Χώρα μας χάνεται. Για πρώτη φορά από το1931 οι γεννήσεις έχουν μειωθεί κάτω από τις 100.000.Οι δε γεννήσεις από τις Ελληνίδες το 2013 ήταν 80.900.Δυστυχώς είμασθε θιασώτες επιλεκτικής εφαρμογής του Συντάγματος. Η σαφέστατη συνταγματική επιταγή: ΄΄1. Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.΄΄ δεν υλοποιείται. Διατάξεις που είχαν θεσμοθετηθεί στα πλαίσια αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος περιορίζονται ή καταργούνται(μετεγγραφές, κατάργηση αφορολογήτου, κατάργηση επιδομάτων, κ.α.)
     -Η αντιμετώπιση της άδικης και σκληρής τιμωρίας των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Τα απανωτά μνημόνια έχουν οδηγήσει τις οικογένειες με πολλά παιδιά στην φτώχεια, εξαθλίωση και αδυναμία να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη για να αναθρέψουν τα τέκνα τους. Η ανεργία στις οικογένειες με παιδιά έχει ξεπεράσει το 45%.Κάθε οικογένεια τρίτεκνη έχει τουλάχιστον έναν άνεργο γονέα. Οι όποιες τυχόν ελαφρύνσεις/παροχές θεσμοθετούνται, λόγω των απαράδεκτων κριτηρίων και προϋποθέσεων, είναι χωρίς αντίκρισμα.
            -Να πεισθεί η Πολιτεία,επιτέλους,μπροστά σε αυτόν τον αφανισμό να σχεδιάσει ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ για την αντιμετώπιση
του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.Είναι εθνικό ζωτικό πρόβλημα και [εχουμε την στοιχειώδη υποχρέωση να το αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ μαζί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
 Στο Συνέδριο έχει κληθεί και θα παρευρεθεί ο καθηγητής, ευρωβουλευτής και τρίτεκνος γονέας Χρυσόγονος Κωνσταντίνος ο οποίος θα καταθέσει τις θέσεις και απόψεις του για τα ανωτέρω καθώς επίσης θα μας ενημερώσει  πως να αξιοποιηθούν οι μηχανισμοίκαι θεσμοί της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας μας και μέσω της ΕΕ.
Τέλος θα ακολουθήσουν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες  για τις αρχαιρεσίες εκλογής νέου ΔΣ και ΕΕ.
Καλούμε όλους τους τρίτεκνους γονείς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Το Διοικητικπο Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)