Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Εγκαινιάστηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών










Έγιναν τη Τετάρτη 8/10, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα  τα εγκαίνια του  9ου Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.


Το σχολείο κατασκευάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχει προϋπολογισμό 3.100.000,00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013. Είναι 6/θέσιο, ανήκει στην κατηγορία των ολοήμερων σχολείων και συμμορφώνεται με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας χώρων εκπαίδευσης.


Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Στέφανος Δεβρελής, Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ και ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος των Γιαννιτσών. Ο Πατήρ Στέφανος στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ για καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους δασκάλους και στους μαθητές.

Σε σύντομη ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα, που διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου. Κάθε σχολική μονάδα που ανοίγει είναι ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν την ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο αυτό της παιδείας». Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τα στελέχη και το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Κ.Μ., τον ανάδοχο του έργου, καθώς και το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, που συνεργάστηκαν για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αφού ανέφερε κάποια τεχνικά στοιχεία για το έργο στάθηκε στην προσπάθεια που έγινε την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο στον τομέα των σχολικών υποδομών σε όλη την Πέλλα. Υπογράμμισε, ως Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πρώτη προτεραιότητα τα έργα σχολικής στέγης στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της νέας περιόδου και ευχήθηκε το 9ο δημοτικό να γίνει κύτταρο δημιουργικότητας, έμπνευσης και εκπαιδευτικής καινοτομίας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για τη συμβολή του, το Δήμαρχο κ. Στάμκο για τη συνεργασία και ιδιαίτερα, τη Διευθύντρια του σχολείου κα. Βαρβάρα Οσμαντζικίδου η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί το σχολείο και να παραδοθεί σήμερα στους δασκάλους και στους μαθητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας κ. Βασίλης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δημοτικής Ενότητας Κύρρου Κώστας Δεληγιαννίδης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας Χρήστος Πασσαλής, ο Διοικητής Ασφαλείας Γιαννιτσών Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Φρουράς Γιαννιτσών, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας ταντίνος Κούγκας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. ΠέλλαςΧάρης Τελιανίδης και στελέχη που επέβλεψαν την κατασκευή του έργου, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές άλλων σχολείων των Γιαννιτσών, εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου και γονείς των μαθητών.

1 σχόλιο:

  1. Ελάτε τώρα να εγκαινιάσετε και το 2ο της Αριδαίας να δείτε χαρές που θα κάνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)