Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Οργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού,στην Έδεσσα




Στην Έδεσσα το διάστημα 15-18 Οκτωβρίου 2014 οργανώνεται το 18ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Πέλλας.

Μέσα από τη διεθνούς εμβέλεια εκδήλωση θεωρείται δεδομένη η προβολή και η αναγνώριση της συμβολής της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας ειδικότερα, στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού μέσω και του πανάρχαιου άξονα της Εγνατίας Οδού. Το θέμα του Συνεδρίου είναι Τα Σπορ στην Εκπαίδευση από την Αρχαιότητα έως σήμερα και περιλαμβάνει προφορικές εισηγήσεις, διαλέξεις από διακεκριμένους ομιλητές και στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων. Παράλληλα θα οργανωθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού.
Οι σύνεδροι που θα συμμετέχουν προέρχονται από την Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Καζακστάν, Αλγερία, Λευκορωσία, Γαλλία, Βραζιλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αγγλία και φυσικά από την Ελλάδα και είναι Πανεπιστημιακοί διεθνούς φήμης πολλοί από αυτούς δε είναι και ελληνομαθείς. Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι δυνατή, με την προϋπόθεση της έγκαιρης εγγραφής ενώ το κοινό έχει ανοικτή πρόσκληση στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου στην Έδεσσα, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου ώρα 7μμ στο Διοικητήριο.
Στο περιθώριο των συναντήσεων οργανώνονται εκδρομές στην Αρχαία Έδεσσα, την Βεργίνα και την Πέλλα ενώ το συνέδριο οργανώνεται μέσα στην καρδιά της Έδεσσας, το Πάρκο Καταρρακτών και το Μουσείο Νερού Έδεσσας. Παράλληλα εγκαινιάζεται μια μοναδική έκθεση για την ιστορία του Μαραθωνίου στο Παλιό Παρθεναγωγείο της Έδεσσας, στην ιστορική συνοικία Βαρόσι ενώ για τις 18 Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Έδεσσας, οργανώνεται ο 1ος Νυχτερινός Δρόμος του Νερού στις παραποτάμιες διαδρομές όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν.
Το Συνέδριο υποστηρίζεται από την ΙΖ’ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων, το Επιμελητήριο Πέλλας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Έδεσσας, την Τουριστική ΑΕ και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας. Την οργάνωση του συνεδρίου υποστηρίζει το τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού & Οργάνωσης Συνεδρίων της ΔΗΚΕΔΕ. Πληροφορίες για το συνέδριο www.edessacity.gr/cesh2014 και στην Τεχνική Γραμματεία του Συνεδρίου στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας 23810 201300.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Χριστόδουλος Φανιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)