Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Οργισμένοι κάτοικοι του Πευκωτού καταγγέλλουν



    




 ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΩΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

(επειδή σε δικό του χωράφι έκανε πρόχειρη περίφραξη)
Ο κάτοικος έκανε μια πρόχειρη περίφραξη για τα μελίσσια του στο Παλαιό Πευκωτό , αλλά το Δασαρχείο που δεν ακούσαμε να λέει κάτι για την καταστροφή περίπου  2150 στρεμμάτων για τής ανεμογεννήτριες του έκανε μήνυση, η έκταση είναι σε δικό του χωράφι και η περίφραξη είναι με ξύλινους πασσάλους και σε μικρή έκταση

Συμπέρασμα : είσαι μελισσοκόμος κτηνοτρόφος υλοτόμος με το παραμικρό θα σε κυνηγούν, θέλεις να κάνεις ανεμογεννήτριες σε όλο το δάσος τότε υπάρχει ησυχία, καταλήγουν .

2 σχόλια:

  1. Προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας για τα παραπάνω, σας γνωρίζουμε τα εξής:
    Η περιοχή του παλαιού Πευκωτού, είναι καταγεγραμμένη ως Δημόσιο Κτήμα Αλμωπίας με αριθμό ΒΚ 1186 στην Κτηματική Υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας. Για τον λόγο για κάθε θέμα ιδιοκτησίας στην περιοχή επιλαμβάνεται η Κτηματική Υπηρεσία που προστατεύει τα κτήματα της και εκδίδει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής σε κάθε κατάληψη. Το Δασαρχείο εκ του νόμου κάνει μηνύσεις σε κάθε κατάληψη ιδιωτών σε δημόσια κτήματα όπως και ιδιωτών σε ιδιωτικά κτήματα.
    Το Δασαρχείο Αριδαίας εξέδωσε Πράξεις Χαρακτηρισμού για έκταση 1000 στρεμ. περίπου, όπως έχει υποχρέωση σε κάθε αίτημα πολίτη ή νομικού προσώπου. Οι πράξεις αφορούσαν μελλοντικό αίτημα εταιρειών, για δυνητική εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή παλαιού Πευκωτού. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει προς εξέταση στο Δασαρχείο Αριδαίας ανάλογο αίτημα και ούτε έγινε απολύτως καμιά καταστροφή.
    Σημειώνουμε ότι υπάρχει δυνατότητα νόμιμης παραχώρησης έκτασης για μελισσοκομείο και κτηνοτροφική εγκατάσταση.
    Νίκος Μέντης
    Δασάρχης Αριδαίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)