Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ευθύνες στην Κυβέρνηση για το πρόβλημα στη μετακίνηση των μαθητών



Πραγματοποιήθηκε χθες 28/10/2014 έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) με θέμα "Μεταφορά μαθητών"
στον νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής των λεωφορειούχων από  το μεταφορικό έργο από 29-10-2014, επειδή αποσύρθηκε η σχετική τροπολογία που ρύθμιζε το ζήτημα της καταβολής οφειλών προηγούμενων σχολικών ετών (2012-2013, 2013-2014).
Δυστυχώς τα τελευταία έξι χρόνια μονίμως παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και στην πράξη αποδεικνύεται ότι η Πολιτεία αδυνατεί  να δώσει οριστική λύση σ' αυτό,  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς και να χάνονται διδακτικές ώρες.
Όλοι οι δήμοι της ΠΕΔ-ΚΜ απαιτούμε την άμεση επίλυση  του προβλήματος για να μεταφέρονται  οι μαθητές με ασφάλεια στα σχολεία τους. Η ΠΕΔ-ΚΜ ήδη συνέταξε και απέστειλε  στους βουλευτές όλων των κομμάτων , σχετική νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) ,η οποία πρέπει να κατατεθεί άμεσα ώστε να αρθεί το γραφειοκρατικό αδιέξοδο του δημοσιονομικού ελέγχου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε.  της ΠΕΔΚΜ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Θεοφάνης Παπάς, δήμαρχοι  και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης Μιχαήλ Πεζίκογλου


                                                    Ο Πρόεδρος
της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων
Κεντρικής  Μακεδονίας

ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ
Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)