Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Στα ιαματικά λουτρά Καϊάφα







Τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα επισκέφτηκε κλιμάκιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στα πλαίσια των εξορμήσεων του Συλλόγου στις ιαματικές πηγές όλης της Ελλάδας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο Γενικός  Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης, ο ειδικός Γραμματέας Γεράσιμος Κιφοκέρης, ο Ταμίας Γεώργιος Πλαγάκος και το μέλος Γλυκερία Σπύρου.

Τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα βρίσκονται σε μια πανέμορφη περιοχή στη Νοτιοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου. Συνδυάζουν τα θερμά ιαματικά λουτρά, τη λίμνη, την ακτογραμμή και για το λόγο αυτό περιλαμβάνονται στον εθνικό κατάλογο της Natura 2000. Τα λουτρά Καϊάφα ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Η εικόνα που αντίκρισαν τα μέλη του κλιμακίου τους δημιούργησε προβληματισμό για το μέλλον της λουτρόπολής. Οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (καταλύματα, ξενοδοχεία) είναι γερασμένες και για το λόγο αυτό έκλεισαν από φέτος όλες οι παλιές υποδομές -ξενοδοχεία. Πλέον λειτουργεί μόνο το ξενοδοχείο «Ολυμπία».

Το δευτέρo στοιχείο που προβλημάτισε την αντιπροσωπεία ήταν η εικόνα της καταστροφής του περιβάλλοντα χώρου των λουτρών. Η καταστροφική πυρκαγιά του 2007 έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της και προκαλεί θέματα ασφάλειας στην λειτουργία των λουτρών εξαιτίας της πτώσης βράχων. Για το λόγο αυτό και έχει σταματήσει η λειτουργία των σπηλαίων των Ανυγριδών Νυμφών.

Σήμερα λειτουργούν μία πισίνα και οι ατομικοί λουτήρες. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η αύξηση του αριθμού των λουομένων, μετά την απότομη πτώση κύρια λόγο της κρίσης και της περικοπής του λουτρικού επιδόματος.

Προβληματισμό δημιούργησε, επίσης, το γεγονός ότι τα λουτρά κλείνουν στα τέλη Οκτωβρίου. Πάγια θέση του συλλόγου είναι η διεύρυνση του χρόνου λειτουργίας των ιαματικών λουτρών και η θέση αυτή επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)