Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ποινικές διώξεις για τα Ολυμπιακά Ακίνητα



Στον Διονύση Σταμενίτη και τον Κωνσταντίνο Ματάλα


Σταμενίτης: "Διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου




 
Ποινική δίωξη ασκήθηκε από τους εισαγγελείς Σωτήρη Μπουγιούκο και Ελένη Σίσκου μετά από πολύμηνη έρευνα στους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρείας "Ολυμπιακά Ακίνητα" η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Ματάλα και τον νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Σταμενίτη αφού όπως προκύπτει από την πολύμηνη έρευνα των εισαγγελέων προκύπτουν ευθύνες για τους Ματάλα και Σταμενίτη αφού η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με τους εισαγγελείς, δεν μερίμνησε - όπως είχε την υποχρέωση - για τη μεταολυμπιακή χρήση των ακινήτων και εγκαταστάσεων. Ειδικότερα για τον Διονύση Σταμενίτη καταλογίζεται ότι παρέλαβε τις εγκαταστάσεις χωρίς να δηλώσει κάποιες επιφυλάξεις ως προς την κατάσταση που αυτές βρίσκονται


Σταμενίτης: "Διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου"

 
Απάντηση εξέδωσε σήμερα ο Διονύσης Σταμενίτης για την υπόθεση των Ολυμπιακών και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του. Ο βουλευτής Πέλλας δηλώνει έκπληκτος από τα δημοσιεύματα ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά "διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου"

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή του:

"Με έκπληξη είδα σήμερα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «πρόκειται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας μου», για την εντεκάμηνη θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.

Και η έκπληξη είναι εύλογη, γιατί επί της θητείας μου, όχι μόνο δεν επήλθε «απιστία σε βάρος του Δημοσίου», όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά αντίθετα διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές ότι κατά την ολιγόμηνη θητεία μου υπήρξε «απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων», η αλήθεια είναι ότι αξιοποιήθηκαν πλήρως (μέσω της παραχώρησής τους σε Δήμους και Ομοσπονδίες) 3 από τα Ολυμπιακά ακίνητα που απέκτησαν ουσιαστική μετα-Ολυμπιακή χρήση.

Και κάτι ακόμα: ουδέποτε «στη μακρά έρευνα» όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, με κάλεσε κάποιος από τη δικαιοσύνη για να δώσω διευκρινήσεις για οτιδήποτε. Είτε πριν εκλεγώ βουλευτής, είτε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας μου.

Αυτά έπραξα επί της θητείας μου, εξυπηρετώντας αυστηρά και μόνο το δημόσιο συμφέρον. Και είμαι υπερήφανος γι αυτό."

2 σχόλια:

  1. η έκπληξή σου είναι επειδή έκανες καλά τις δουλειές σου (χάρες στος οπαπ και στους φίλους σου τους τραπεζίτες, να υποθέσω ότι σε άδειασαν?) ή επειδή ο εισαγγελέας μεταβίβασε το φάκελο για άρση της βο(υ)λευτικής σου ασυλίας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννης κερναει ,Γιαννης πινει ...και ο λογαριασμος στο ΛΑΟ!!!!!
    ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)