Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Διακριτικές αποστάσεις και ραντεβού μετά την κάλπη




...αναμένοντας το εκλογικό αποτέλεσμα...

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


«Τώρα είναι ώρα μάχης. Το ταμείο θα γίνει μετά τις εκλογές» λένε μονότονα πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ που βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται σταθερά και δίνουν…ραντεβού μόλις...
θα κλείσει η κάλπη της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

Αναμφίβολα, όπως παραδέχονται πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ, τα λάθη που έχουν γίνει στα πεδία της πολιτικής στρατηγικής και της επικοινωνίας είναι πάρα πολλά. Επίσης, τα όσα διαδραματίζονται σε διάφορους νομούς με αφορμή τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ενισχύουν το ενδοπαραταξιακό εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Η κριτική που γίνεται στο παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονη, αλλά μέχρι στιγμής ουδείς εμφανίζεται διατεθειμένος να δημιουργήσει πρόβλημα στην ηγετική ομάδα, καθώς όλοι συνιστούν υπομονή λίγες ημέρες.

Απλά, πολλοί περιμένουν να μιλήσουν δημόσια, μόλις κλείσουν οι κάλπες, ενώ το αντίθετο αναμένεται να γίνει και από την άλλη πλευρά, του πρωθυπουργικού επιτελείου, το οποίο αποκωδικοποιεί την προσωπική στρατηγική ορισμένων στελεχών.

Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον στοιχείο που δείχνει είναι ότι παρατηρείται απροθυμία πολλών κεντρικών στελεχών να στηρίξουν την προσπάθεια του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όπως αναφέρουν οι βασικοί υποστηρικτές του, δίνει ένα μοναχικό αγώνα.

Ο Πρωθυπουργός, που έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» αναμένεται και αυτός, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να δώσει τις δικές του απαντήσεις μετά τις εκλογές και όπως υποστηρίζουν, όσοι τον γνωρίζουν χρόνια, ο κ. Σαμαράς δεν παραδίδεται εύκολα.

Παρά την ικανοποίηση του Πρωθυπουργού για την χθεσινή κίνηση του Κώστα Καραμανλή να στηρίξει με δημόσια δήλωσή του τη ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, αναδεικνύοντας το διακύβευμα των εκλογών, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη στάση ορισμένων κορυφαίων στελεχών της ΝΔ που μέχρι στιγμής τηρούν προσεκτικά διακριτικές αποστάσεις.

Με έκπληξη στο πρωθυπουργικό γραφείο πληροφορήθηκαν, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση του επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Η κίνηση του κ. Αβραμόπουλου να θέσει θέμα ευελιξίας ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, αξιοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για σημαντική παρέμβαση που έπρεπε να είχε κάνει μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς.

Για όσους παρακολουθούν με προσοχή τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο της πολιτικής, η δημόσια στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον κ. Αβραμόπουλο ήταν μια σαφής επιβεβαίωση της ύπαρξης διαύλου πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ της Κουμουνδούρου και του έλληνα Επιτρόπου.

Στο κεντρικό «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας υπάρχει δυσαρέσκεια για τον κ. Αβραμόπουλο, καθώς όπως λένε, εννέα ημέρες πριν κλείσει η προεκλογική περίοδος, ο Ελληνας Επίτροπος στην Ε.Ε. που διατηρεί την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ, δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση στήριξης του κόμματός του, ενώ δεν έχει προγραμματίσει ούτε μια ομιλία ή συνέντευξη.

Πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρούν μέγιστο λάθος ακόμα και την άρνηση του Πρωθυπουργού να γίνει μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Ακόμα και ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έχει άκρως παραταξιακή λογική και δεν δίνει αφορμές εν ώρα μάχης, κράτησε διακριτικές αποστάσεις όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Πρωθυπουργού να επικαλεστεί το θρησκευτικό φρόνημα των πολιτών.  «Εγώ μιλάω πολιτικά» είπε και το μήνυμα ήταν σαφές.

πηγη ΒΗΜΑ

----------------------------------

ΣΤΗ ΠΕΛΛΑ
Η κατάσταση λίγο πολύ είναι ίδια και στην Πέλλα . Τέτοιο ψηφοδέλτιο δεν έχει υπάρξει στα χρονικά της Ν. Δημοκρατίας . Και οι νέοι υποψήφιοι που μπήκαν ουσιαστικά «επιστρατεύθηκαν» μήπωςδιασωθούν ένας από τους δύο,  Ιορδάνης Τζαμτζής ή Διονύσης Σταμενίτης, σε περίπτωση που το κόμμα πάρει δύο έδρες στο νομό. Για πρώτη φορά όμως και η ΝΟΔΕ Πέλλας είναι παντελώς ανύπαρκτη προεκλογικά , ενδεικτικό της όλης κατάστασης αλλά και της απογοήτευσης των μελών της , με τα τερτίπια των δύο.
Όσοι Νεοδημοκράτες έχουν απομείνει δεν πείθονται από αυτές τις πρακτικές. Γύρω από τους δύο συγκεκριμένους έχουν συσπειρωθεί , όσοι έχουν απολαβές από το κόμμα με διάφορους διορισμούς σε δημόσιους οργανισμούς ή ιδρύματα. Προφανώς ευελπιστούν ότι  αν διασωθούν οι «διαμεσολαβητές τους»  και έχουν ρόλο μετά την νέα τάξη πραγμάτων , θα μπορούν να τακτοποιούν και αυτοί τους ανθρώπους τους.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι γύρω τους συσπειρώνονται  και άτομα που είχαν απασχολήσει αρνητικά την περιοχή με την συμπεριφορά τους και  απολαμβάνανε διαρκώς μια  περίεργη «ασυλία» , προκαλώντας ακόμα και τους πιο φανατικούς Νεοδημοκρατίες.
Ο μόνος που απέμεινε να αγωνίζεται για τον νομό είναι ο Γ. Καρασμάνης που υποχρεωτικά βρίσκεται στο υπουργείο για να ολοκληρωθούν μια σειρά από εκκρεμότητες , πολλές από τις οποίες αφορούν τον  νομό.
Είναι ο μόνος για τον οποίο έχουν να πουν καλά λόγια τόσο οι Νεοδημοκράτες όσο και πολιτικοί του αντίπαλοι.  ΄Ετσι έχει αφήσει τους άλλους δύο να αλωνίζουν και να πουλάνε αέρα κοπανιστό στον νομό.. Αντί να συσπειρώνουν όμως , εξαγριώνουν και διώχνουν όσους ταλαντεύονται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας ή κάποιου συγγενικού κόμματος. 

8 σχόλια:

  1. Ουτε μια ψηφος στους τοκογλυφους , του μνημονιου --Ουτε μια ψηφος στους μπολσεβικους της θολοκουλτουρας !! Να ξεβρωμισει ο τοπος ...... πια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μαχαιρώματα πλέον δεν γίνονται με την αντιπολίτευση αλλά μεταξύ τους και μόνο για να διασφαλίσουν τα προσωπικά τους οφέλη. Προς τιμήν του κυρίου Καρασμάνη λοιπόν ή αλλιώς, συγχαρητήρια διότι έτσι φαίνεται πολύ πιο έξυπνος απ' τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαυρο στους μαυρους νοδουληδες. Που εσπρωξαν εδω που ειμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να ξεβρωμιση ο τοπος!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολο σου το αρθρο ειναι απο αλλο πλανητη ως συνηθως...οσα γραφεις για την νδ ειναι μπουρδες as usual....οι δε αναλύσεις σου ειναι του κ@@@....τα 9μερα....σου προτεινουμε να ασχολησε με το νεο σου κομμα παλαιοπασοκο και να αναλαβεις την συνευθυνη της καταστροφης της χωρας απο ενα κομμα που "ατομα" του ειδους σου στηριζαν 30 χρονια. σημερα με περισσευμα θρασους τολμας να βαζεις στο "στομα" την νδ χωρις να το πλενεις..η στρατευμενη δημοσιογραφια χαρακτηριζε παντα τη παρουσια σου στην αλμωπια..μην αυτοξεφτελιζεσαι αλλο παρε συνταξη μπας και σταματησει ο αυτοεξευτελισμος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ, συμφωνώ πάντως με το τμήμα του άρθρου που αναφέρεται στην Πέλλα!

      Διαγραφή
    2. Μήπως εκτός από χολή έχεις και κανένα επιχείρημα περισσευάμενο υπέρ της γαλάζιας νιρβάνας που υποστηρίζεις με τόση θέρμη;

      Διαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΟΝ 11,06
    ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
    ΑΛΛΑ ΟΙ '' ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ'' ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)