Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η ετήσια εκδήλωση του επιμελητηρίου Πέλλας



  





Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2015.

Στον σύντομο    χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Καρασμάνης  που μετέφερε την αισιοδοξία του για την χώρα και την προοπτική της και πως θα επικρατήσει η σύνεση και ο ρεαλισμός.  Τόνισε τις προσπάθειες και τις ενέργειες για την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση των νέων Αγροτών με συγκεκριμένα προγράμματα που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και ιδιαίτερα το Ν. Πέλλας όπως το πρόγραμμα για την ίδρυση ΜΜΕ Τουριστικών και Μεταποιητικών επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων. Επίσης αναφέρθηκε στο Ρωσικό Εμπάργκο και τις εγκεκριμένες πλέον από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποζημιώσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς.
Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζτζικώστας επικεντρώθηκε στο ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού και ειδικά τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο Πέλλας, καθώς και τις προοπτικές για συντονισμένες δράσεις της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε κάθε παραγωγικό τομέα.
    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας  Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων στα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων και στη δυναμική και ουσιαστική στήριξη του Επιμελητηρίου  Πέλλας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου προς τις επιχειρήσεις μέλη του και στην προσπάθεια διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων τους.         
    Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου ως  Φορέα στήριξης και σημείο αναφοράς του κάθε επιχειρηματία. Αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων καθώς και τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχουν πλέον με τις νέες αρμοδιότητες της τήρησης του ΓΕΜΗ της Υπηρεσίας μίας Στάσης, της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης επιχειρηματιών για την εξειδίκευση τους σε θέματα λειτουργίας και διοίκησης επιχειρήσεων. 
    Επισήμανε τις παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου για τους επιχειρηματίες μέλη όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη ρευστότητα, την οικοδομή, την πράσινη ενέργεια, το ΕΝΦΙΑ, το Ρώσικο εμπάργκο και το άνοιγμα νέων αγορών. 
    Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός οργάνου επιχειρηματικότητας σε επίπεδο περιφέρειας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και τη συμμετοχή όλων των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσίασε τις ανάγκες του Νομού για τα έργα υποδομής και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Επιμελητηρίου προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και προτάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
    Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες επιζητούν την πολιτική σταθερότητα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό γιατί η αγορά λειτουργεί μέσα σε ένα αβέβαιο κλίμα που δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα και πως οι επιχειρηματίες είναι ο κορμός στήριξης της Εθνικής οικονομίας και δημιουργούν τις συνθήκες ανάπτυξης του τόπου και της οικονομίας της χώρας.

 
Όπως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας τις επιχειρήσεις :
Θ. ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.
Δ. ΠΑΤΣΑΡΙΖΗΣ Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.
ΑΦΟΙ ΜΠΑΝΤΙΜΑΡΟΥΔΗ Ο.Ε
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ
ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΟΥΤΑΣ – ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΟΥΤΑ Ο.Ε.
 
Καθώς και για την πολύχρονη επιχειρηματική του Διαδρομή
κ. Παντελή Αρδίτσογλου


    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Καρασμάνης, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης,  οι τ.βουλευτές του Νομού Διονύσης Σταμενίτης, Ιορδάνης Τζαμτζής, και Θεοδώρα Τζάκρη.
Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Στρατηγός Δκ/της ΙΙ Μεραρχίας Δημήτριος Αλεβίζος, ο Δκ/τής της Πυροσβεστικής Ζώης Νιώτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Επιμελητηρίου Ημαθίας Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, ο τ. προεδρος του Βιοτεχνικού Θεσσαλονίκης Σωτήρης Μαγόπουλος ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ Θωμάς Αλγιανάκογλου, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και Πέλλας  Γρηγόρης Στάμκος,  Πολιτευτές του Νομού Πέλλας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημοσιογράφοι και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πάρα πολλοί επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας καθώς και πολλοί νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Νομό Πέλλας.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)