Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ



 


Για τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν τις λουτροπόλεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας το μέλος του Περιφερικού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στην Θεσσαλονίκη οπού είναι και η έδρα του συλλόγου. Παρόντες ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, τα μέλη του Δ.Σ. Γεράσιμος Κιφοκέρης, Νίκος Ματθαίου, Φώτης Γούναρης, τα μέλη της επιτροπής Τουρισμού Βασίλειος Μπαντής, Ανδρέας Τσαούσης, Βασίλειος Πανταζής και Άρης Μπιτσιούκης.
Αρχικά ο πρόεδρος καλωσόρισε την κ. Παυλίδου και την συνεχάρη για την εκλογή της στο Περιφερικό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά ως υποψήφια βουλευτής με την παράταξη το «Ποτάμι».
Στην συνέχεια ο πρόεδρος έκανε μια εκτενή ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή της νέας λουτρόπολης του δήμου Βόλβης «Λουτρά Απολλωνίας» που ενώ το ελληνικό κράτος ξόδεψε πάνω από 24 εκ. ευρώ, η λουτρόπολη εδώ και 15 χρόνια παραμένει κλειστή και κάθε μέρα καταστρέφεται.
Ζήτησε μάλιστα από την κυρία Παυλίδου να μεταφέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρότεινε να συγκροτηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή και μελών του συλλόγου μας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να καλεστούν ο δήμος  και η Τράπεζα Πειραιώς από κοινού, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Η κ. Παυλίδου υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να γίνει και τόνισε ότι αυτές οι επενδύσεις δεν είναι μόνο να ξοδεύονται τεραστία ποσά αλλά να είναι βίωσες.. Τόνισε, επίσης ότι αντί να ξοδεύονται χρήματα για πολλές λουτροπόλεις καλυτέρα είναι να έχουμε πανελλαδικά 10 αλλά να είναι τέλειες και ανταγωνιστικές και με το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό και κυρίως αναγνώριση για το τι θεραπεύει η κάθε λουτρόπολη.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. αποφάσισε να σταλούν επιστολές στα Υπουργεία που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμό, όπως στο Υπουργείο Τουρισμού για τα θέματα αναγνώρισης των ιαματικών πηγών και στο Υπουργείο Υγειάς που αφορά την πρωτοβάθμια Περίθαλψη Υγειάς  και αν θα εφαρμοστεί ο Νόμος Γεωργιάδη.
Αποφάσισε, ακόμη, να σταλούν επιστολές σε βουλευτές που εξελέγησαν σε όλα τα κόμματα που είναι μέλη του συλλόγου μας  όπως ο κύριος Σηφάκης στον Νομού Πέλλας.
Αναλύοντας, τέλος τα δεδομένα σχετικά με την πολιτική αλλαγή στην χωρά μας αποφασιστικέ ο Πανελλήνιος Σύλλογος να συνεχίσει να δίνει την μάχη, όπως κάνει εδώ και 10 χρονιά, ελπίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του πλούτου που είναι ο θεραπευτικός τουρισμός.

Αλλά θέματα που ζητηθήκαν  ήταν η οικονομική κατάσταση στα λουτρά Πλατύστομου και η χρονιάτικη εκδήλωση που είναι ο απολογισμός δουλειάς του 2014 του πανελληνίου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας.
Κλείνοντας το  Δ.Σ. ευχαρίστησε την διοίκηση του Μακεδονία Παλλάς που πάντα παραχωρεί αίθουσα για την συνεδρίαση του  Δ.Σ. εντελώς δωρεάν με στόχο την προβολή του θεραπευτικού μας τουρισμού κυρίως στην βόρειας  Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)