Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στα Λουτρά Πόζαρ



 


Μεγάλη βιασύνη της Διοίκησης να «χαρίσει» το Αναψυκτήριο


Αντί να εξηγήσει ο πρόεδρος της Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ  και η υπόλοιπη διοίκηση για ποιο λόγο θέλει να νοικιάσει το Αναψυκτήριο σε ιδιώτη, μέσω  ελεγχόμενου ηλεκτρονικού  Μέσου Ενημέρωσης, ούτε λίγο ούτε πολύ , μαλώνει τους συμβούλους που διαφώνησαν .  Παράλληλα διατυπώνει και τις περίεργες απόψεις της. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια, είναι αν οι σύμβουλοι που καταψήφισαν επιθυμούν να συνεχιστεί ως έχει η λειτουργία του αναψυκτηρίου ή αν έχουν κάποια αντιπρόταση που να δίνει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις... Εκτός κι αν δεν γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία όσων επισκέπτονται τον συγκεκριμένο χώρο φεύγουν δυσαρεστημένοι.»

Έτσι λοιπόν πληροφορείται το κοινό ότι :

«Η πρόταση η οποία πήρε τελικά το πράσινο φως προβλέπει 4ετή παραχώρηση, με προκαταβολή των 2 πρώτων χρόνων, ενώ δεσμεύει τον ενοικιαστεί να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στον χώρο μόνο κατόπιν συμφωνίας με τη Διοίκηση. Στην πρόταση ΔΕΝ περιλαμβάνεται η ανοιχτή πισίνα.
Η δημοπρασία, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα αφού καθαρογραφεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα είναι ανοιχτή και δημόσια και θα έχει ως ποσό έναρξης τις  60.000 ευρώ ετησίως. »
 Μάλιστα  το φοβερό κείμενο που επικροτεί την απόφαση , χωρίς να θέλει «καρφώνει» και τίνος ιδέα είναι η παραχώρηση
Αξίζει να σημειωθεί, γράφει, ότι πρόκειται για μία τολμηρή απόφαση από την πλευρά του Δημάρχου, (σημείωση δική μας :που είναι η υπόλοιπη διοίκηση ,σύμβουλοι που υπερψηφίσατε; Είστε απλές μισθωτές γλάστρες;) καθώς είναι κοινό μυστικό πλέον ότι το συγκεκριμένο αναψυκτήριο με τον τρόπο που λειτουργεί αποτελεί δυσφήμιση για τον ευλογημένο τόπο μας και το μόνο που εξυπηρετεί είναι οι πελατειακές σχέσεις της εκάστοτε Διοίκησης.
Δηλαδή η επιχείρηση θα κερδίσει  το …αστρονομικό ποσό των  60  χιλ . ευρώ το χρόνο.
 Η άποψη προφανώς του Δημάρχου καταγράφεται  και στη παράγραφο που λέει:
«Επιπλέον, για αυτούς που αναφέρουν ως αντεπιχείρημα ότι προσφέρει δουλειά σε πολλούς ανέργους της περιοχής μας, αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται -και πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται- με τη διαφορά ότι για να συνεχίσει κάποιος να εργάζεται θα πρέπει να είναι ικανός και συνεπής στη δουλειά του. »

Δηλαδή, αυτό δεν συμβαίνει κ. πρόεδρε της Επιχείρησης; Οι εργαζόμενοι δεν είναι ικανοί και συνεπείς;

 «Δυστυχώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια –μέχρι και σήμερα- η εικόνα που παρουσιάζει το αναψυκτήριο των Λουτρών δεν αρμόζει στη φυσική ομορφιά που έχει η περιοχή μας, συνεχίζει το πόνημα.
«Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι όροι που θέτει η πρόταση της δημοπρασίας, δίνει τη δυνατότητα μόνο σε σοβαρούς εν δυνάμη ενοικιαστές να συμμετέχουν σε αυτή.», καταλήγει

Εδώ βέβαια είναι και η τελική « φωτογραφία » της όλης ιστορίας

Η Διοίκηση της Επιχείρησης είναι αδιαμφισβήτητο ότι προχωρά πολύ γρήγορα σε μια τέτοια απόφαση , χωρίς να επιχειρήσει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες . Αντίθετα ,δίνει την εντύπωση ότι επιλέγει άτομα τα οποία  φέρονται – εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε με τίποτα-, να κωλυσιεργούν σκόπιμα και να υποβαθμίζεται το αναψυκτήριο. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από το συγκεκριμένο ελεγχόμενο μέσο έχει αρχίσει μετά την ανάληψη των καθηκόντων , της νεάς δημοτικής αρχής  μια έμμεση αλλά σαφής δυσφήμιση του αναψυκτηρίου με αιχμή του δόρατος την εξυπηρέτηση του κόσμου. Εκεί όμως είναι η ευθύνη της διοίκησης. Αυτό είναι το μόνο τρωτό σημείο και ο έλεγχος.
Αν δεν είναι σε θέση  να πράξει το απλό και αυτονόητο η διοίκηση , τότε κακώς υπάρχει και κοστίζει στην Επιχείρηση.
Η Διοίκηση , ενώ αρχικά είχε δεσμευτεί  στις συνεδριάσεις να καλείται και ο Τύπος, δεν το έχει πράξει. Μάλιστα  δίνει την εντύπωση να επιλέγει να διοχετεύει όσες πληροφορίες επιθυμεί αυτή σε συγκεκριμένο μέσο. Αυτό είναι δικαίωμά της ούτε και μας ενδιαφέρει.


Τα παραμύθια αυτά φυσικά δεν μπορούν να πείσουν ούτε μικρά παιδιά. 

Μπορεί το αναψυκτήριο να παρουσιάζει κατά καιρούς πράγματι προβλήματα . Παραμένει όμως ένα στολίδι μέσα στην αξεπέραστη ομορφιά των Λουτρών . Ούτε και η λειτουργία του είναι απαράδεκτη όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί . Και εάν όντως είναι έτσι , τότε η μόνη υπεύθυνη είναι η Διοίκηση.
Σε ολόκληρη την Ελλάδα , τα Βαλκάνια , αλλά και την Νότια Ευρώπη προσπαθούν να φτιάξουν με τεχνικά μέσα , αυτό που χάρισε η φύση  και που  στο πέρασμα των τελευταίων χρόνωνν οι εκάστοτε διοικήσεις της τότε κοινοτικής επιχείρησης και οι μετέπειτα  καποδιστριακές και Καλλικρατικές  χωρίς καμιά βοήθεια , προσπαθησαν να εξωραϊσουν. .
Οι περαστικοί και ανιστόρητοι διοικητικοί , πρέπει να γνωρίζουν ότι όσα έγιναν , έγιναν με μεγάλους αγώνες. Τίποτα δεν χαρίστηκε . Ούτε και όλα μπορούν να μετρηθούν μόνο με αριθμητικά στοιχεία.Για τα όποια λειτουργικά ή οικονομικά προβλήματα προκύπτουν, είτε από ανικανότητα είτε από πελατειακές προσλήψεις,δεν φταίει η επιχείρηση. Υπάρχει και ο κοινωνικός χαρακτήρας , για τον οποίο δόθηκαν μάχες και που αν λειτουργήσει σωστά μόνο όφελος υπάρχει. Με το ίδιο σκεπτικό ας δώσουν τα πάντα να ησυχάσουν μια και καλή.
Πριν καλά –καλά συμπληρωθούν έξι μήνες  στην Διοίκηση από το σημερινό σχήμα , προχωρά σε μία κίνηση που δεν έχει καμία λογική εξήγηση. Οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα έσοδα και τα έξοδα στη δημοσιότητα. Όλες οι διοικήσεις το απέφευγαν μέχρι σήμερα. Τόσο δύσκολο είναι τελικά;
Προς το παρόν δεν πείθει κανέναν αυτή η απόφαση. Το μόνο που δημιουργεί , είναι υπόνοιες και διάφορα σενάρια.
Στα γραφεία μας φτάνουν διάφορες πληροφορίες , οι οποίες φυσικά δεν υιοθετούνται, αλλά βρίσκονται υπό δημοσιογραφική διερεύνηση. 



17 σχόλια:

  1. ΦΑΤΟΝ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΑΜΑΝΤΗ.ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΗΣ,ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ......ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε μπινο μην ξεχασετε κ το δημοτικο δασος προμαχων να το δωσετε σε ιδιωτικη εταιρια..τωρα που πηρατε μπρος..

      Διαγραφή
  2. Έτσι μπράβο..
    Πες τα Χρυσόστομε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαμάντη, πού ζεις; Ή να υποθέσω πως δεν έχεις πάει ποτέ στο αναψυκτήριο;
    Κι επειδή ξέρω πως δεν θα δημοσιεύσεις το σχόλιο, σε παραπέμπω σε οποιονδήποτε γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στα λουτρά ως τώρα, για να καταλάβεις πως όσα λέει ο δήμαρχος είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Όσο για τις λύσεις που προτείνει, είναι οικονομικά αντικειμενικές και κατά την άποψη πολλών ολόκληρη η επιχείρηση θα έπρεπε να ενοικιαστεί σε ιδιώτη. Καλοί και σεβαστοί οι αγώνες αλλά τι να τους κάνεις αν δεν μπορείς να διαχειριστείς σωστά το χώρο; Είναι σαν να σου χαρίζουν διαστημόπλοιο όταν το μόνο που ξέρεις είναι να βόσκεις πρόβατα. Κάνε την έρευνά σου αλλά μην περιορίζεσαι στις απόψεις των συγχωριανών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αρα,6:38,μας οδηγεις στο συμπερασμα ότι το Δημο και την επιχειρηση των Λουτρων διοικουν ανθρωποι που δεν μπορουν να διαχειριστουν σωστα το χωρο και το μονο που ξερουν είναι να βοσκουν προβατα;;;;;;;;;;;;;;; γιατι αυτό λες! χαϊντε χαϊντεεεε

      Διαγραφή
    2. Ετσι μπινο δωσε ολοκληρο το χωρο σε ιδιωτη κ τις πισινες κ τα παντα ολα κ ασε τους λουτρακιωτες να κοιμουνται..

      Διαγραφή
    3. Ο καθένας αντιλαμβάνεται μόνο όσα είναι ικανός να καταλάβει... Οπότε εσύ 9:02 μόνο μέχρι τα πρόβατα φτάνεις...

      Διαγραφή
  4. Είναι δυνατόν εν έτει 2015 να μην είναι γνωστά τα ΕΣΟΔΑ και τα ΕΞΟΔΑ μιάς Δημοτικής Επιχείρησης? Αυτά έπρεπε να δημοσιευονται στον τοπικό τύπο με κάθε ανάλυση, ακόμα και σε επιμέρους θέματα. Και εδώ έρχεται η αδιαφάνεια. Προφανώς ο ιδιώτης που θα αναδειχθεί ανάδοχος θα έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, από αυτόν που ξέρει, γιατί κανένας δεν θα αποφάσιζε να πετάξει 60.000 αν δεν είχε την βεβαιότητα ότι θα εισπράξει 120.000. Όσο για τον Πέτρο, συνεχώς αποδεικνύει ότι κάνει σωστή και αντικειμενική δημοσιογραφία, που ακόμα και όταν τον βρίζουν αυτός τα αναρτά, δείχνοντας ένα άλλο επίπεδο, που πολλοί δεν έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο δημτση.αντε εσενα σε ξεραμε τι σοι εισαι.αλλα εκεινη τη μπουρναζη..μπραβο κοριτσι μου θα πας πολυ μπροστα.ελπιζω να αξιζε

      Διαγραφή
    2. τι είναι αυτές οι βλακείες που γράφεις ρε 12:19, ποιοί είναι αυτοί που αναφέρεις? κούνα λίγο ντο κεφάλι σου και κολοτούμπες να κάνεις δεν πρόκειται να με φανταστείς, γιατί απλά είμαι ξένος.

      Διαγραφή
    3. ΤΙ ΣΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΒΡΕ ΚΟΡΊΤΣΙ ΜΟΥ?? ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ Ή Ο ΚΟΛΛΗΤΌΣ ΣΟΥ ΣΟΥ ΈΤΑΞΕ??

      Διαγραφή
  5. ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ.. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ.. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΚΟΠΤΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕ ΠΡΟΕΔΡΟ.. ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΣ... ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΜΗΠΩΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι, όλοι κάνετε λάθος! Η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών είναι η μοναδική στην Αλμωπία η οποία είναι ικανή να αποφέρει κέρδη. Αυτό που τσούζει βέβαια, είναι ότι τα κέρδη αυτά πλέον θα πηγαίνουν στον Δήμο και όχι στο Λουτράκι, άμεσα ή έμμεσα....
    Τόσα χρόνια διαχειριζόταν η επιχείρηση το αναψυκτήριο. Οι ευκαιρίες που είχε για να το λειτουργήσει σωστά ήταν άπειρες. Γιατί δεν έγινε αυτό; Στην τελική αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο ποιο είναι; Να συμβιβάζεστε με τις τρίμηνες συμβάσεις που εξασφαλίζετε στα παιδιά σας ή η μεγαλύτερη τουριστική προσέλευση που θα ωφελήσει όλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο μεγάλε δε το έχεις ,είσαι σίγουρος πως σκέφτεσαι με το σωστό κεφάλι?
      Για ψάξου λίγο καλύτερα και που ξέρεις ίσως κάποια μέρα θα τη σώσης εσύ την
      επιχείρηση !!!!!! χεχεχεχε

      Διαγραφή
  7. Απορω τι θα διοικουν τοσοι πρόεδροι και διευθυντές εκεί πάνω. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΩΝ ΠΑΡΕΑ 14 ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΗΣΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΦΥΓΑΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι περιμένεις με έναν αμόρφωτο διευθύνων σύμβολο να πάνε μπροστά?? Τι ξέρει να κάνει?? Τίποτα.. Το μόνο που ξέρει ειναι συμφωνεί σε όλα για τα λεφτά και την θεσούλα του και να πουλάει τους πάντες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)