Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αποτελεσματική συμβολή της Δημάρχου Σκύδρας στην προώθηση ρύθμισης των οφειλών πολιτών προς τους Ο.Τ.Α.



Η δραστηριοποίηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου πάνω στο ζήτημα της προώθησης νομοθετικής ρύθμισης των οφειλών των πολιτών προς τους Ο.Τ.Α. είχε θετικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως η Δήμαρχος είχε καταθέσει αντίστοιχη επιστολή – αίτημα προς τ΄αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, αλλά και προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) με ταυτόχρονη κοινοποίηση στους Βουλευτές μας.
Όπως, λοιπόν, γνωστοποιήθηκε, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» εντάσσεται διάταξη για τις οφειλές πολιτών προς τους Ο.Τ.Α. οι οποίες θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015 και θα συμπεριλαμβάνονται σ΄αυτές  οι οφειλές από εισφορά σε χρήμα ή η μετατροπή εισφοράς σε γη. Προβλέπεται η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, που η ελάχιστη μπορεί να είναι 20€.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που η υλοποίησή της θα διευκολύνει, στην παρούσα φάση, τόσο τους πολίτες όσο και την αυτοδιοίκηση η οποία με τη σειρά της θα τους προσφέρει ανάλογα έργα και υπηρεσίες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)