Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Άρχισε στο εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου και υπαλλήλου της πρώην ΤΥΔΚ Ν. Πέλλας.





ΆΡΧΙΣΕ τη Τρίτη στο εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη του τελευταίου Καποδιστριακού Δημάρχου Εξαπλατάνου και υπαλλήλου της πρώην ΤΥΔΚ Ν. Πέλλας . Ο πρώτος κατηγορείται για παράβαση  καθήκοντος  και ο δεύτερος για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης  εκτέλεσης έργων που δεν έγιναν

Η υπόθεση αφορά έργα στον Αρχάγγελο, για τα οποία κάτοικοι , η τοπική αρχή αλλά και πρώην αιρετοί  του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου , είχαν καταγγείλει στον Συμπαραστάτη του Δημότη του  δήμου Αλμωπίας, ότι δεν έγιναν . Μετά από την έρευνα που έκαναν υπηρεσιακοί παράγοντες  με εντολή του Συμπαραστάτη ,αυτός συνέταξε πόρισμα το οποίο απέστειλε στον Εισαγγελέα. Με την σειρά του αυτός άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του πρώην δημάρχου και του υπαλλήλου. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί στην Έδεσσα.
Στο εφετείο , η έδρα , έκανε πολλές ερωτήσεις, αναζητώντας λεπτομέρειες , αλλά και την ουσία των καταγγελιών. .
Ο Σταύρος Κλεισούρης , τότε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης ,ο οποίος κατάθεσε ως μάρτυρας  κατηγορίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μία σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι τα έργα δεν είχαν γίνει κάτι που παραδέχτηκε και ο εργολάβος στον οποίο είχαν ανατεθεί …προφορικά.
Οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Παράσχος Τσάνταλης  και Παναγιώτης Παρούτογλου, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του δικαστηρίου , επιβεβαίωασαν για μια ακόμα φορά ότι την περίοδο της θητείας τους , υπήρχε συστηματική κατασρτατήγηση των πάντων με αποτέλεσμα ο Δήμος να ζημιωθεί
με τεράστια χρηματικά ποσά. Στο ίδιο πνεύμα ,λογική και τακτική εντάσσονται και τα συγκεκριμένα έργα.
Το δικαστήριο διέκοψε για την 31 Μαρτίου , προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης , να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι και να ακολουθήσουν οι λοιπές διαδικασίες.

6 σχόλια:

  1. Τα μνημονια ηλθαν απο κατι τετοια λαμογια-αρπαχτικα του τοπου.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τις αφανείς εργασίες να δείς τι γινότανε. πανηγύρι, γιαυτό δίνονταν εκπτώσεις για έργα μέχρι 80% και ύστερα προσέθεταν εργασίες και εργασίες που ξεπερνούσαν τον αρχικό προϋπολογισμό, και η έκπτωση ουσιαστικά ήταν παραμύθι. Όσο για τα έργα που δηλώθηκαν ότι έγιναν, χωρίς να γίνουν ποτέ, σίγουρα ήταν πολύ μεγάλη χοντράδα και γιαυτό αυτά τα αξιοσέβαστα πρόσωπα έχασαν και θα χάσουν και άλλα.

      Διαγραφή
    2. Εκείνο το αριδαια νιουζ, λαλίστατο και πολυγραφότατο για τα απαγορευμένα τραγούδια των ανύπαρκτων, με φανατισμό παρόμοιο με αυτό των τούρκων σε βάρος των κούρδων, Γιατί το κάνει γαργάρα αυτό το σοβαρότατο θέμα διαφθοράς του τόπου μας? Μήπως επειδή είναι ομοιδεάτες και ομόγενοι? Ας μην απαντήσει, ξέρουμε.

      Διαγραφή
  2. αγαπητέ φίλε,η Αλμωπία δεν έχει λαμόγια τέτοιου μεγεθους.Τα προβλήματα προήλθαν από άγνοια νόμων,από ασχετοσύνη ανθρώπων που ενω για να διοικείς χρειάζονται πολλές γνώσεις και πολύ τρέξιμο,κάποιοι νόμιζαν ότι βρισκόμαστε στην εποχή των Προέδρων Κοινοτήτων .
    Στην τοπική αυτοδιοίκηση ισχύει το εξής : Δεν γνωρίζεις νόμους,λειτουργίες,ψιλά γράμματα,και γενικά δεν διαβάζεις ? Θα το πληρώσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όσα γράφεις φίλε μου ισχύουν για όλους και μπορεί να την πάθει ο καθένας, αλλά μιλάμε για δημοτικά συ,μβούλια, με συμβούλους, παρατρεχάμενους, ελεγκτικά συνέδρια και βάλε. Δεν γίνεται να είναι κάποιος αφελής με τα ξένα χρήματα. Μαγκιές μόνο με τα δικά σου λεφτά μπορείς να κάνεις, όχι με τα ξένα και πολύ περισσότερο με τα δημόσια.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε, το κακό είναι οτι καποιοι σαν και εσένα , που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ψηφίζουν κιόλας. Δεν μπορούμε να το ρίξουμε στην αφέλεια και στην άγνοια οτι γινόταν στον πρώην δήμο Εξαπλατάνου! Ακου δεν έχει λαμόγια τέτοιου μεγέθους η περιοχή?? Δηλαδή πόσα έπρεπε να φάνε ακόμα για να είναι λαμόγια? Τα δικαστήρια γιατί τους τιμώρησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)